Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Co budeme vařit / Degustovaná vínaZpět na výpis

  • Salát z pečených lilků s arašídovou zálivkou (SP 68 Bianco 2016)
  • Buddha bowl (Bonavita Rosé 2016)
  • Farmářský sýr s meduňkou a bezovým dresinkem (Clemens Busch Riesling Trocken 2016)

Termíny

Datum Stav Rezervace
Čtvrtek, 13. 09. 2018, 16:30 - 20:30 Volno


cena kurzu

3 300,- CZK
včetně DPH za osobu

Místo konání kurzu

Laboratorio, Scuola di Cucina
Krocínova 3, Praha 1

Dotazy

Pokud se chcete dozvědět více informací o kurzu, napište nám

Sladká, slaná, kyselá, hořká a ještě „umami“, takzvaná pátá chuť, což bychom do češtiny přeložili jako něco obzvláště lahodného. Co se však opravdu skrývá za chutí umami se dozvíte na kurzu od Jany Bilíkové, kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Prozradí vám triky, jak o jídle přemýšlet a zejména jak jej dochucovat jako profesionální kuchaři. Chuť je vždy na prvním místě, prezentace jídla může být jakkoliv krásná, avšak pokud vás neohromí svou chutí, pak u vás pokrm skončil. Sílu chuti si prověříme z mnoha úhlů. Ukážeme si, jakou moc má dokyselování, co se sladkými jídly umí udělat sůl nebo jak moc se hodí znát, co je a v čem je obsažená chuť umami. Mimo zásady dochucování a chuťově „vytuněné“ menu se na kurzu naučíte vyrábět bylinkové oleje a zálivky nejen na saláty. Na řadu přijde i párování s vínem, toho se ujme Silvia, head sommeliérka z Esky. Víno propůjčí pokrmům další emoci. Každý kdo sleduje českou gastro scénu nesmí u pilotního projektu spolupráce s Ambiente chybět. Jdeme trendům naproti. Těšte se na ty nejlepší jména z gastro světa na půdě Laboratoria.

cena kurzu

3 300,- CZK
včetně DPH za osobu

Místo konání kurzu

Laboratorio, Scuola di Cucina
Krocínova 3, Praha 1

Dotazy

Pokud se chcete dozvědět více informací o kurzu, napište nám

Sladká, slaná, kyselá, hořká a ještě „umami“, takzvaná pátá chuť, což bychom do češtiny přeložili jako něco obzvláště lahodného. Co se však opravdu skrývá za chutí umami se dozvíte na kurzu od Jany Bilíkové, kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Prozradí vám triky, jak o jídle přemýšlet a zejména jak jej dochucovat jako profesionální kuchaři. Chuť je vždy na prvním místě, prezentace jídla může být jakkoliv krásná, avšak pokud vás neohromí svou chutí, pak u vás pokrm skončil. Sílu chuti si prověříme z mnoha úhlů. Ukážeme si, jakou moc má dokyselování, co se sladkými jídly umí udělat sůl nebo jak moc se hodí znát, co je a v čem je obsažená chuť umami. Mimo zásady dochucování a chuťově „vytuněné“ menu se na kurzu naučíte vyrábět bylinkové oleje a zálivky nejen na saláty. Na řadu přijde i párování s vínem, toho se ujme Silvia, head sommeliérka z Esky. Víno propůjčí pokrmům další emoci. Každý kdo sleduje českou gastro scénu nesmí u pilotního projektu spolupráce s Ambiente chybět. Jdeme trendům naproti. Těšte se na ty nejlepší jména z gastro světa na půdě Laboratoria.

lektor

Jana Bilíková

lektor

Jana Bilíková

Vystudovaná právnička, která obléká rondon kreativní šéfkuchařky skupiny Ambiente. Členka výběru Forbes 30 pod 30, jejíž náplní práce je sledovat gastro trendy. Inspiruje se na zahraničních stážích.

Další kurzy

Další kurzy

Mohlo by vás také zajímat

Datum Kurz
07. 09. 2018 Menu "na houby" s Tomášem Černým
10. 09. 2018 Netradiční sushi
11. 09. 2018 DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!
14. 09. 2018 Mezze - drobné pohoštění pro každou příležitost
15. 09. 2018 Snídaně jako z La Bottega di Finestra
17. 09. 2018 Indian home cooking se Sofií
21. 09. 2018 Men in the kitchen
22. 09. 2018 Základy RAW stravování

Mohlo by vás také zajímat

Dárkové
poukazy

 

Koupit

Ostatní kurzy z Vašeho vyhledávání

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Velmi se omlouváme, že jsme nuceni Vás obtěžovat touto hláškou.

Další informace V pořádku