Riccardo Lucque / šéfkuchař a majitel

Italský šéfkuchař evropského formátu a restauratér Riccardo Lucque je majitel restaurací Aromi a La Finestra v Praze, Il Mercato v Brně a obchody s pravými italskými surovinami. Své první zkušenosti z gastronomie sbíral od 16 letech v hotelech italského regionu Marche, ve městech Rimini a Pesaro, kde od roku roku 1990 působil v sea food restauraci Da Alceo, která se pyšní michelinskou hvězdou.
Od roku 1993 pracoval v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně. Zkušenosti sbíral také v New Yorku.
Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002, aby se stal šéfkuchařem restaurace Square na Malostranském náměstí. 
V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech, po čtyřech letech jejího úspěšného provozu pak v roce 2009 otvírá svou druhou restauraci La Finestra in Cucina. V květnu 2012 zahájila provoz v pořadí již třetí Riccardova restaurace Il Mercato v Brně. Riccardo Lucque prezentuje Itálii v Čechách pod značkou LaCollezione, která seskupuje všechny jeho provozovny.

 

Martin Kortus

Martin Kortus / šéfkuchař školy vaření Laboratorio

Gastronomie a vše s ní spojené bylo od útlých let hlavním zájmem, který trvá dodnes. Zájem o gastronomii na profesionální úrovni vznikla při skoro dvacetiletém pobytu v New Yorku, která byla započatá vystudováním francouzského kulinářského institutu v roce 1992. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a v neposlední řadě jako chef v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V České republice zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovali degustační večeře a lekce vaření.

 

Tomáš Černý

Tomáš Černý / šéfkuchař restaurace La Finestra

Tomáš je šéfkuchařem restaurace La Finestra. K sesterské restauraci Aromi se připojil v roce 2007. Působil v restauraci Allegro v hotelu Four Seasons. Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi, který zajistil restauraci Allegro Michelinskou hvězdou, získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření.
Po svém odchodu z Four Season externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí. Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, např. v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Cenná byla pro jeho profesní rozvoj také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako jsou Stefano Ciotti, Lucco Pompili a Moreno Cedroni či Riccardo Agostini. Je velmi talentovaný, pod jeho vedením získala restaurace La Finestra v roce 2012 ocenění St. Pelegrino za 2. místo v kategorii „evropská kuchyně“.

Zdeněk Pohlreich

Zdeněk Pohlreich / osobnost české gastronomie

Zdeněk Pohlreich je jednou z předních osobností v české gastronomii a významně se zasloužil o zvýšení její úrovně. Jeho kariéra začala už v roce 1975, kdy vařil po různých hotelech a restauracích v Praze. Důležité období pak nastalo v letech 1990-1993, kdy Zdeněk vařil v Nizozemsku a Austrálii. Po návratu pak sbíral další zkušenosti jako šéfkuchař v hotelu Renaissance, Villa Voyta Praha, Radisson a Prague Marriott.

 

Kamila Rundusová

Kamila Rundusová / šéfkuchařka

Kamila vystudovala pražskou hotelovou školu ve Vršovicích a poté odjela na Nový Zéland sbírat zkušenosti ve vyhlášené restauraci The Bathhouse, kde strávila dva roky. Následovala pozice junior sous chef v australském Melbourne v restauraci The Common Man a poté pozice kuchařky v londýnské restauraci Jamieho Olivera v Greenwich.

Jiří Janouch

Jiří Janouch / šéfkuchař Dish {fine burger bistro}

Jiří Janouch vystudoval hotelovou školu v Praze. S jedním z majitelů bistra Dish se znají ze společného působení v restaurantu COMO hotelu Jalta, kde Jiří Janouch působil jako šéf studené kuchyně.
V Dishi se podílel na kompletní přípravě konceptu před samotným otevřením a každá položka v nabídce je více než z poloviny jeho "dítětem."
Zároveň se podílí na přípravě konceptu pojízdného bistra "Dishtruck" pro nadcházející sezónu.

Radek Hasman

Radek Hasman / výkonný šéfkuchař bister La Bottega

Vystudoval střední hotelovou školu v Ondříčkově ulici v Praze. Po zakončení studia nastoupil do hotelu Ambasador, kde působil dva roky a získával cenné zkušenosti, aby se posléze mohl přesunout do nejlepších podniků v Praze. Pracoval v restauracích Flambé, Bellevue a také v Hotelu Palace. V roce 2002 nastoupil jako Chef de Partie do restaurace Square společnosti Kampa Group, kde se potkal s Riccardem Lucquem. Netrvalo dlouho a byl povýšen do pozice Sous Chef. Když v roce 2005 Riccardo Lucque otevřel svou restauraci Aromi, stal se Radek jejím šéfkuchařem. V současné době pracuje jako výkonný šéfkuchař pěti bister La Bottega di Finestra, La Bottega Gastronomica, La Bottega Bistroteka a La Bottega Tusarova.

Každý rok spojuje příjemné s užitečným a navštěvuje již pravidelně restauraci Da Alceo v italském regionu Marche, která je držitelkou jedné michelinské hvězdy se specializací na čerstvé mořské plody a ryby.

 
Dalibor Navrátil

Dalibor Navrátil / šéfkuchař

Špičkový šéfkuchař, milovník jednoduchosti, bylinek a kvalitních surovin. Po ukončení Střední školy společného stravování se zaměřením na kuchaře a cukráře absolvoval praxi v Praze jako šéfkuchař v hotelu Villa Voyta, jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Moskva a také v hotelu Alta. Na francouzské ambasádě pracoval pod vedením šéfkuchaře Yannem Guinne.

Julek Surmaj

Julek Surmaj / sushi master

Julek Surmaj je zapálený sushi chef, který se přípravě této exkluzivní japonské pochoutky věnuje skoro deset let. Svou sushi kariéru odstartoval v Ambiente a pak pod vedením japonských mistrů Hatchiro Tsuda a Takeshi Shima v japonské restauraci Katsura svou vášeň vypiloval do dokonalosti. Absolvoval ale také stáž v restauraci Koishi pod křídly japonského mistra Tadayoshi Ebina a pracoval v Aureole Fusion, kde mimo jiné vedl i kurzy sushi.

Martin Beránek

Martin Beránek / cukrář Dolce Passione

Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto. Později se zúčastnil školení pro cukráře v hotelu Marriott Praha. V roce 2008 nastoupil na pozici cukráře do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. V roce 2012 získal osvědčení za dekorace z karamelu v Bzenci. Od 2012 pracoval v La Bottega di Finestra v Praze a následně pokračoval na pozici šéf cukráře do restaurace Il Mercato v Brně. Martin měl také možnost péct pro velmi významné lidi, například prezidenty České republiky.

Flemming Laugessen

Flemming Laugesen / sommeliér

Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Kodani se zaměřením na obchod a jazyky. Již od útlého věku pěstoval svou lásku ke gastronomii a ve věku 18-ti let již byl zapáleným příznivcem dobrého jídla a pití. Přestěhoval se do Prahy, kde se při studiu na Vysoké škole ekonomické setkal se svou první ženou. V následujících letech cestoval mezi Dánskem a Českou republikou a tehdy vznikla myšlenka dovážet do Česka italská vína.

Získávání znalostí o vínech bylo pro Flemminga spontánní. Sbíral zkušenosti během dlouhých cest po Itálii a také pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, navštěvuje Flemming pravidelně jednou měsíčně Itálii a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři, se kterými se setkal a spřátelil.

Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály, tak pro soukromé osoby v šesti jazycích. Cílem je prezentovat srozumitelnou formou vinařské umění a ukázat spojení vína s historií, kulturou, antropologií, zemí jako takovou a životem.

Ondřej Pokštefl

Ondřej Pokštefl / sommeliér

Stejně jako pro kuchaře, tak i pro sommeliéry je důležitá dobrá chuť. Za tu prý Ondra vděčí svojí mamince, zahradě plné ovoce a zeleniny, a cestování po Indii a Izraeli. Po návratu pak dělal zahradníka, pracoval v biorestauraci, objel všechny tehdejší biofarmy a začal pomalu přicházet na chuť i kloub kvalitě a přírodě jako takové. V roce 2005 začal pracovat ve vinném baru, později pak také v Pizza Nuova Ambiente. S Flemmingem Laugesenem a Riccardem Lucquem se potkal již dávno, a v naší restauraci La Finestra in Cucina působí jako head sommeliér teprve od roku 2014.

Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Velmi se omlouváme, že jsme nuceni Vás obtěžovat touto hláškou.

Další informace V pořádku