Italský šéfkuchař evropského formátu a restauratér Riccardo Lucque je majitel restaurací Aromi a La Finestra v Praze, Il Mercato v Brně a obchody s pravými italskými surovinami. Své první zkušenosti z gastronomie sbíral od 16 letech v hotelech italského regionu Marche, ve městech Rimini a Pesaro, kde od roku roku 1990 působil v sea food restauraci Da Alceo, která se pyšní michelinskou hvězdou.
Od roku 1993 pracoval v restauraci Zafferano, která byla v roce 2001 vyhlášena nejlepší italskou restaurací v Londýně. Zkušenosti sbíral také v New Yorku.
Do Prahy přišel Riccardo Lucque v roce 2002, aby se stal šéfkuchařem restaurace Square na Malostranském náměstí.
V dubnu 2005 otevřel svou vlastní restauraci Aromi na Vinohradech, po čtyřech letech jejího úspěšného provozu pak v roce 2009 otvírá svou druhou restauraci La Finestra in Cucina. V květnu 2012 zahájila provoz v pořadí již třetí Riccardova restaurace Il Mercato v Brně. Riccardo Lucque prezentuje Itálii v Čechách pod značkou LaCollezione, která seskupuje všechny jeho provozovny.
Gastronomie a vše s ní spojené byla od útlých let hlavním Martinovým zájmem, který přetrvává dodnes. Zájem o gastronomii na profesionální úrovni však vznikl během téměř dvacetiletého pobytu v New Yorku, kde v roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a v neposlední řadě jako šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V České republice zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Tomáš je šéfkuchařem restaurace La Finestra. K sesterské restauraci Aromi se připojil v roce 2007. Působil v restauraci Allegro v hotelu Four Seasons. Díky šéfkuchaři Vito Mollicovi, který zajistil restauraci Allegro Michelinskou hvězdou, získal skvělou zkušenost a znalost techniky vaření.
Po svém odchodu z Four Season externě spolupracoval s Andreou Accordim při realizaci cateringových akcí. Další zkušenosti sbíral na zahraničních stážích, např. v restauraci Il Piastrino v italském Pennabili. Cenná byla pro jeho profesní rozvoj také blízká spolupráce a přátelství s úspěšnými šéfkuchaři jako jsou Stefano Ciotti, Lucco Pompili a Moreno Cedroni či Riccardo Agostini. Je velmi talentovaný, pod jeho vedením získala restaurace La Finestra v roce 2012 ocenění St. Pelegrino za 2. místo v kategorii „evropská kuchyně“.
Zdeněk Pohlreich je jednou z předních osobností v české gastronomii a významně se zasloužil o zvýšení její úrovně. Jeho kariéra začala už v roce 1975, kdy vařil po různých hotelech a restauracích v Praze. Důležité období pak nastalo v letech 1990-1993, kdy Zdeněk vařil v Nizozemsku a Austrálii. Po návratu pak sbíral další zkušenosti jako šéfkuchař v hotelu Renaissance, Villa Voyta Praha, Radisson a Prague Marriott.
Kamila vystudovala pražskou hotelovou školu ve Vršovicích a poté odjela na Nový Zéland sbírat zkušenosti ve vyhlášené restauraci The Bathhouse, kde strávila dva roky. Následovala pozice junior sous chef v australském Melbourne v restauraci The Common Man a poté pozice kuchařky v londýnské restauraci Jamieho Olivera v Greenwich.
Jiří Janouch vystudoval hotelovou školu v Praze. S jedním z majitelů bistra Dish se znají ze společného působení v restaurantu COMO hotelu Jalta, kde Jiří Janouch působil jako šéf studené kuchyně.
V Dishi se podílel na kompletní přípravě konceptu před samotným otevřením a každá položka v nabídce je více než z poloviny jeho "dítětem."
Zároveň se podílí na přípravě konceptu pojízdného bistra "Dishtruck" pro nadcházející sezónu.
Vystudoval střední hotelovou školu v Ondříčkově ulici v Praze. Po zakončení studia nastoupil do hotelu Ambasador, kde působil dva roky a získával cenné zkušenosti, aby se posléze mohl přesunout do nejlepších podniků v Praze. Pracoval v restauracích Flambé, Bellevue a také v Hotelu Palace. V roce 2002 nastoupil jako Chef de Partie do restaurace Square společnosti Kampa Group, kde se potkal s Riccardem Lucquem. Netrvalo dlouho a byl povýšen do pozice Sous Chef. Když v roce 2005 Riccardo Lucque otevřel svou restauraci Aromi, stal se Radek jejím šéfkuchařem. V současné době pracuje jako výkonný šéfkuchař pěti bister La Bottega di Finestra, La Bottega Gastronomica, La Bottega Bistroteka a La Bottega Tusarova.
Každý rok spojuje příjemné s užitečným a navštěvuje již pravidelně restauraci Da Alceo v italském regionu Marche, která je držitelkou jedné michelinské hvězdy se specializací na čerstvé mořské plody a ryby.
Špičkový šéfkuchař, milovník jednoduchosti, bylinek a kvalitních surovin. Po ukončení Střední školy společného stravování se zaměřením na kuchaře a cukráře absolvoval praxi v Praze jako šéfkuchař v hotelu Villa Voyta, jako zástupce šéfkuchaře v restauraci Moskva a také v hotelu Alta. Na francouzské ambasádě pracoval pod vedením šéfkuchaře Yannem Guinne.
Julek Surmaj je zapálený sushi chef, který se přípravě této exkluzivní japonské pochoutky věnuje skoro deset let. Svou sushi kariéru odstartoval v Ambiente a pak pod vedením japonských mistrů Hatchiro Tsuda a Takeshi Shima v japonské restauraci Katsura svou vášeň vypiloval do dokonalosti. Absolvoval ale také stáž v restauraci Koishi pod křídly japonského mistra Tadayoshi Ebina a pracoval v Aureole Fusion, kde mimo jiné vedl i kurzy sushi.
Martin působil od roku 2003 jako kuchař a cukrář v Ristorante Rialto. Později se zúčastnil školení pro cukráře v hotelu Marriott Praha. V roce 2008 nastoupil na pozici cukráře do hotelu Noem Arch. Od roku 2009 exceloval jako hlavní cukrář Ristorante Rialto. V roce 2012 získal osvědčení za dekorace z karamelu v Bzenci. Od 2012 pracoval v La Bottega di Finestra v Praze a následně pokračoval na pozici šéf cukráře do restaurace Il Mercato v Brně. Martin měl také možnost péct pro velmi významné lidi, například prezidenty České republiky.
Vystudoval Vysokou školu ekonomickou v Kodani se zaměřením na obchod a jazyky. Již od útlého věku pěstoval svou lásku ke gastronomii a ve věku 18-ti let již byl zapáleným příznivcem dobrého jídla a pití. Přestěhoval se do Prahy, kde se při studiu na Vysoké škole ekonomické setkal se svou první ženou. V následujících letech cestoval mezi Dánskem a Českou republikou a tehdy vznikla myšlenka dovážet do Česka italská vína.
Získávání znalostí o vínech bylo pro Flemminga spontánní. Sbíral zkušenosti během dlouhých cest po Itálii a také pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, navštěvuje Flemming pravidelně jednou měsíčně Itálii a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři, se kterými se setkal a spřátelil.
Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály, tak pro soukromé osoby v šesti jazycích. Cílem je prezentovat srozumitelnou formou vinařské umění a ukázat spojení vína s historií, kulturou, antropologií, zemí jako takovou a životem.
Stejně jako pro kuchaře, tak i pro sommeliéry je důležitá dobrá chuť. Za tu prý Ondra vděčí svojí mamince, zahradě plné ovoce a zeleniny, a cestování po Indii a Izraeli. Po návratu pak dělal zahradníka, pracoval v biorestauraci, objel všechny tehdejší biofarmy a začal pomalu přicházet na chuť i kloub kvalitě a přírodě jako takové. V roce 2005 začal pracovat ve vinném baru, později pak také v Pizza Nuova Ambiente. S Flemmingem Laugesenem a Riccardem Lucquem se potkal již dávno, a v naší restauraci La Finestra in Cucina působí jako head sommeliér teprve od roku 2014.