Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2018, Casa Coste Piane

Špagety aglio olio s chilli papričkami a červenými krevetami
Verdicchio di Gino 2018, Fattoria San Lorenzo

Passatelli s mušlemi, vongolemi a krevetami
Rosato 2018, Bonavita

Ravioli z brambor s mořským okounem na citronu
Faro 2016, Bonavita

Gnocchi s ricottou na způsob zabaione

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Výroba čerstvých těstovin se v italské domácnosti předává z generace na generaci. Každý region má své tvary, barvy a chutě. Pravá italská pasta není vůbec nudná, baví celý svět a bude bavit i vás. Víte, že těstoviny jsou nejžádanějším vývozním artiklem Itálie? Riccardo vás na kurzu naučí, jak na ně.

Připravil si menu, které je esencí moderní italské kuchyně. Naučíte se, jak ideálně propojit těstoviny s plody moře i jak moderní může být klasika. Připravíme si nefalšované typické italské bramborové gnochci, ne noky, ani vídeňské knedlíky. Mluvíme o senzačních Riccardových gnocchi, lehkých a nadýchaných.Na řadu přijdou i plněné ravioli či passatelli. Ty jsou oblíbené v regionu Marche a vyrábí se místo mouky ze strouhanky, vajec a parmezánu. Tradičně se používají do vývarů i k omáčkám.

Vše zvládnete vlastníma rukama, osaháte si proces výroby těstovin a osvojíte si jej tak, že si pastu budete připravovat s radostí i doma. Menu je doplněno o degustaci vína se sommeliérem.

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

15. 10. 2019

I love Piemonte! (ENG)

11. 11. 2019

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

25. 11. 2019

Lanýžové menu s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více