Sweet Flow odpaluje těsto

Šéfkuchař: Xavier Carchenilla

Jaké je menu?

Odpalované těsto krok za krokem

Éclair s čokoládovým krémem a polevou

Francouzské větrníky s Craquelin křupavou vrstvou, lísko-oříškovým krémem

 

 

 

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Během kurzu se naučíte vyladěný recept na lahodné odpalované těsto, ze kterého pak vytvoříte tradiční české i francouzské dezerty. Vyzkoušíte si různé techniky stříkání těsta a triky na pečení choux. Společně s francouzským cukrářem připravíte různé varianty krémů a nebudou chybět cukrářské postupy, které pak hravě uplatníte u vašeho dalšího pečení. Z kurzu si odnesete nejen lahodné Éclairy a Větrníky, ale také zkušenost z francouzské precizní cukrářské školy a španělského přátelského prostředí. Obě jsou totiž rodná místa, která si Xavier nosí v srdci i k pečení.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 12. 02. 2022, 11:00 - 16:00

Volno

Xavier Carchenilla

Xavier je známý pâtissier a gurmán, jehož jméno se skloňuje s francouzskou, ale hlavně s poctivou cukrařinou. Kdo ochutnal Xaviera Croissanty, dezerty a pečivo ve vyhlášených pražských podnicích, už ví, jaká se v nich nachází hloubka znalostí, zkušeností a vášně. Jako profesionální cukrář započal svou dráhu hned po specializovaných studiích cukrařiny ve Francii a ve Španělsku. Své pevné základy pak prohloubil v Michelin restauracích, v luxusních hotelech, známých cukrárnách a pekárnách ve Francii, Španělsku, Londýně, na Novém Zélandu a v Čechách. Nyní učí základy cukrařiny všechny nadšence ve svém vzdělávacím projektu Sweet Flow.

Další kurzy lektora/ky

29. 01. 2022

Pekař nepeče jen housky

12. 03. 2022

Čokoládový dort pro každou příležitost

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 300 Kč

Více

Masopustní koblihy s Julianou

Masopustní koblihy s Julianou

Juliana Fischerová

3 300 Kč

Více