Vánoční pečení s Kro bakery

Šéfkuchař: Týna Roubitschek

Jaké je menu?

- Vánoční štola s domácím marcipánem

- Malinovo-kokosové raffaello

- Pistáciové rohlíčky

- Masarykovy knoflíky s pekanovými ořechy

- Linecké s domácí marmeládou

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Milujete vůni másla, marcipánu, pistácií, kokosu, lineckého a pohodové vánoční atmosféry? Přesně těmito esencemi provoní týden před Štědrým dnem prostory školy vaření Laboratorio Týna Roubitschek. Bude zde totiž péct snové vánoční cukroví. Přidejte se k ní, užijte si pečení cukroví bez shonu, stresu a případného nezdaru. Týna je součástí pekařské crew z Kro coffee & bakery, kde peče chleba, bagety, nejrůznější sladké dobroty a samozřejmě také cukroví, takže přesně ví, jak na to. Pečení vánočního cukroví s Týnou bude vonět pohodou, láskou a radostí z upečeného cukroví, které potěší u vánoční tabule nejenom vás, ale i vaše blízké. Cukroví bude tradiční a zároveň kreativní, křehké, máslové, no prostě sen!

Jako první si připravíte vánoční štolu. Štolu, typickou německou sladkost, můžeme přirovnat k české Vánočce, je ovšem chuťově bohatší. Existuje na ni nespočet receptů a variant, známá je především tvarohová, rumová, drážďanská nebo marcipánová, která je Týny nejoblíbenější. Už se těšíte? Dalším vánočním skvostem bude malinovo-kokosové raffaello. Kombinace voňavých malin s lahodou vůní kokosu chutná jak dětem, tak i dospělým.

Za asi nejtypičtější vánoční cukroví můžeme považovat vanilkové rohlíčky. Ty podle Týny nebudou vonět vanilkou, ale pistáciemi. Znáte tuto kombinaci? Věřte, že vás mile překvapí a na jejich křehkosti to nic nezmění, rozpadají se na jazyku a chutnají jako balzám na duši. Recept na Masarykovy knoflíky možná známe, jejich hlavní surovinou jsou mimo jiné vlašské ořechy. Vy si ale připravíte edici s pekanovými ořechy, která je invencí Týny a je famózní. Závěr kurzu pak bude ve znamení tradičního lineckého cukroví s domácí marmeládou.

Zpříjemněte si adventní čas a nadělte si předvánoční dárek v podobě snového vánočního cukroví. Těšíme se na vás ve škole vaření Laboratorio.

Týna Roubitschek

Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.

Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty. 

Další kurzy lektora/ky

13. 05. 2023

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více