Asijská fermentace

Šéfkuchař: Zuzana Ouhrabková

Jaké je menu?

Kombucha

Výroba kimchi

Kimčchi polévka

Výroba domácího tempehu

Indonéské kari s tempehem a rýží

Tradiční japonská nakládaná zelenina tcukemono

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Znovuobjevená fermentace je dnes už stabilně totálním hitem ve špičkových restauracích po celém světě. Začala nás znovu zajímat a bavit. V restauracích i doma fermentujeme jak o závod. A tak jsme se spojili s jednou z nejpovolanějších a připravili kurz, kde se o fermentaci dozvíme úplně vše. Zuzka nám nejdříve osvětlí všechno, co potřebujeme o kvašení vědět a pak se do toho posilnění fermentovanými nealko nápoji společně pustíme. Připravíme si fermentovaný evergreen kimčchi, ze kterého si následně uděláme polévku. Zuzka přinese také kulturu pro výrobu domácího tempehu, kterou si odnesete i domů na další „tempehování“. Přílohou pak bude rýže, kterou se naučíte uvařit přímo dokonale! Samozřejmě si užijeme i trochu naložené zeleniny tentokrát v podobě tradiční japonské nakládané zeleniny. Na konci se s vámi rozloučíme nejen s přáním dobrého kvašení, ale i základy pro další zábavu doma – kombuchovou houbou a tempehovovou kulturu. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 24. 07. 2020, 16:30 - 20:30

Volno

Zuzana Ouhrabková

Zuzka fermentaci úplně propadla, sama tvrdí, že je fermentační fanatičkou. Za vším je hlavně polský řepný kvas a také kniha Síla přírodní fermentace od Sandora Katze, kterou přeložila do češtiny. Baví ji zkoumat a pochopit principy fermentace, a pak je co nejsrozumitelněji předávat dále, aby si toto dobrodružství mohl zkusit doma úplně každý.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Grilování s Martinem v zahradě

Grilování s Martinem v zahradě

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Pečení chleba ve dvou dnech 1.8. - 2.8. 2020

Pečení chleba ve dvou dnech 1.8. - 2.8. 2020

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Jana Bilíková

3 300 Kč

Více