
Autentická mexická kuchyně
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Paloma – Tequila blanco, grepová soda, grep
Sopa Azteca - kuřecí consomé, tortilla, chilli pasilla (sušená chilli), avokádo, čerstvý sýr
El Diablo – Tequila Blanco, limeta, Creme de Cassis, zázvor
Chicken Tinga - kuřecí prsa, cibule, chilly Chipotle, rajčata, kuřecí vývar, rýže, slunečnicový olej; avokádová omáčka s čerstvým avokádem, citronovou šťávou a koriandrem
Tommy´s Margarita
Smažené Churros - mléko, voda, máslo, mouka, cukr, vejce, sůl, skořice, čokoládová omáčka
Mezcal signature serve
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Ola Mexiko! Máte chuť ochutnat a seznámit se s tradiční mexickou gastronomií? Pak vítejte. Mexická jídla zaujmou svou bezbřehou fantazií, rozmanitostí surovin, receptů a chutí. Její podstata vychází ze spojení evropské a domorodé gastronomické tradice, ale hodně záleží na regionu, ve kterém se zrovna nacházíte. Základní a nejdůležitější suroviny jsou však v podstatě v každém regionu totožné. Mexičané při přípravě svých jídel sází především na kukuřici, chilli, kakao a tradiční bylinky. Dalšími důležitými ingrediencemi jsou nopál, rýže, fazole a rajčata. A samozřejmě, tequila!
Chef kurzu a šéf Laboratoria Martin Kortus si k sobě do týmu přivzal toho nejlepšího. Je jím šéfkuchař restaurace Gilda by Kogo a specialista na mexickou kuchyni Rodrigo Castro Vargas. Společně vás se svým menu zavedou až ke kořenům mexické kuchyně a budete tak cestovat časem o 10 000 let zpět. Fantastické drinky vám ke každému chodu připraví barman Petr Kymla.
První chod, oblíbená polévka Sopa Azteca, pochází z Tlaxcaly v Mexiku. Spojení kuřecího consomé a křupavé tortilly příjemně zasytí a špetka pikantní chilli zahřeje. Její chuť podpoří easy-to-mix tequila coctail El Diablo. Kuřecí prsa, cibule, chilly, rajčata, rýže a avokádo budou základem dalšího, typicky mexického pokrmu Chicken Tinga. Podává se s avokádovou omáčkou, která provoní kuchyň citronem a koriandrem. Omáčka příjemně vyváží pikantnosti hlavního chodu a drink Tommy´s Margarita osvěží. Neodolatelné smažené Churros s čokoládovou omáčkou a skořicí chutnají nepopsatelně – ty musíte ochutnat. K dezertu bude podáván Mezcal, destilovaný alkoholický nápoj vyráběný z agáve rostoucí v severních pouštích Mexika.
Termíny
Datum | Sommeliér | Stav | Rezervace |
---|---|---|---|
Pondělí, 26. 09. 2022, 16:30 - 20:30 |
Petr Kymla | Volno |

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Japonsko na grilu v zahradě Aromi
Jakub Horák
3 300 Kč

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)
Riccardo Lucque
3 600 Kč

Frankieho božská pizza
Frankie Gallucci
2 900 Kč

Pavel Berky – MasterChef menu
Pavel Berky
4 500 Kč

Delikatesy italského středomoří (ENG)
Matteo Crubellati
3 300 Kč

Francouzská kuchyně Le Terroir
Jakub Čadina
3 300 Kč

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery
Týna Roubitschek
3 300 Kč