Autentická mexická kuchyně

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Paloma – Tequila blanco, grepová soda, grep

Sopa Azteca - kuřecí consomé, tortilla, chilli pasilla (sušená chilli), avokádo, čerstvý sýr

El Diablo – Tequila Blanco, limeta, Creme de Cassis, zázvor

Chicken Tinga - kuřecí prsa, cibule, chilly Chipotle, rajčata, kuřecí vývar, rýže, slunečnicový olej; avokádová omáčka s čerstvým avokádem, citronovou šťávou a koriandrem

Tommy´s Margarita 

Smažené Churros - mléko, voda, máslo, mouka, cukr, vejce, sůl, skořice, čokoládová omáčka

Mezcal signature serve

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Ola Mexiko! Máte chuť ochutnat a seznámit se s tradiční mexickou gastronomií? Pak vítejte. Mexická jídla zaujmou svou bezbřehou fantazií, rozmanitostí surovin, receptů a chutí. Její podstata vychází ze spojení evropské a domorodé gastronomické tradice, ale hodně záleží na regionu, ve kterém se zrovna nacházíte. Základní a nejdůležitější suroviny jsou však v podstatě v každém regionu totožné. Mexičané při přípravě svých jídel sází především na kukuřici, chilli, kakao a tradiční bylinky. Dalšími důležitými ingrediencemi jsou nopál, rýže, fazole a rajčata. A samozřejmě, tequila!

Chef kurzu a šéf Laboratoria Martin Kortus si k sobě do týmu přivzal toho nejlepšího. Je jím šéfkuchař restaurace Gilda by Kogo a  specialista na mexickou kuchyni Rodrigo Castro Vargas. Společně vás se svým menu zavedou až ke kořenům mexické kuchyně a budete tak cestovat časem o 10 000 let zpět. Fantastické drinky vám ke každému chodu připraví barman Petr Kymla.

První chod, oblíbená polévka Sopa Azteca, pochází z Tlaxcaly v Mexiku. Spojení kuřecího consomé a křupavé tortilly příjemně zasytí a špetka pikantní chilli zahřeje. Její chuť podpoří easy-to-mix tequila coctail El Diablo. Kuřecí prsa, cibule, chilly, rajčata, rýže a avokádo budou základem dalšího, typicky mexického pokrmu Chicken Tinga. Podává se s avokádovou omáčkou, která provoní kuchyň citronem a koriandrem. Omáčka příjemně vyváží pikantnosti hlavního chodu a drink Tommy´s Margarita osvěží. Neodolatelné smažené Churros s čokoládovou omáčkou a skořicí chutnají nepopsatelně – ty musíte ochutnat. K dezertu bude podáván Mezcal, destilovaný alkoholický nápoj vyráběný z agáve rostoucí v severních pouštích Mexika. 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 26. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

17. 08. 2022

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

19. 10. 2022

Rum na talíři

25. 10. 2022

Gin menu

02. 11. 2022

Ve stylu Grand Marnier

16. 11. 2022

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky

4 500 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Francouzská kuchyně Le Terroir

Francouzská kuchyně Le Terroir

Jakub Čadina

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více