BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Otevírání ústřic a sklenka bublinek

Křupavé grilované kalamáry a ančovičková majonéza 

Pečené papriky, lilkový kaviár, máta a buvolí mozzarella

Hovězí tagliata, pepřová omáčka a brambory pečené v popelu

Grilované karamelizované broskve a mascarpone

+ vinné párování ke každému chodu od Albarello 

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Šéfkuchař Riccardo Lucque vás zve na letní grilování do zahrady Aromi, protože all fresco chutná nejlépe. Těšte se na vůni ohně a čerstvých ingrediencí z nichž si společně připravíte sexy letní speciality. Přijďte načerpat inspiraci a povýšit své kuchařské dovednosti na další úroveň. Na úvod vás Riccardo přivítá v zahrádce restaurace Aromi ústřicemi skleničku bublinek. Poté už obléknete kuchařské zástěry a pustíte se do přípravy italského menu z grilu. Riccardo vybral recepty, za které dá ruku do ohně. Každé léto se k nim s radostí vrátíte. 

Jako předkrm si připravíme Riccardův rodinný recept z Marche- křupavé grilované kalamáry s ančovičkovou majonézou. Riccardo vám prozradí, jak očistit mořské plody i poznat jejich čerstvost. Uvidíte, že je to hračka, jen vědět, jak no to. Tento svěží letní předkrm patří mezi nejoblíbenější antipasti restaurace Aromi a hosté se na něj opakovaně vrací. Další specialitou budou pečené papriky z grilu, lilkový kaviár s mátou a buvolí mozzarellou. Hmmm? Ještě jsme vás nezlákali, pak tu máme hlavní chod - hovězí tagliatu s pepřovou omáčkou a bramborami pečenými v popelu. Na této klasické specialitě si ukážeme, jak připravit křehké a šťavnaté maso. Kurz završí sladká tečka v podobě grilovaných karamelizovaných broskví s mascarpone.
A protože k Itálii a letní atmosféře u grilu patří i dobrá nálada, tak každý chod doplní ta nejlepší italská vína z produkce Albarelo. Vinné párování připraví sommelier Pavel Kramár.

Během přípravy jednotlivých chodů vás Riccardo naučí kuchařské techniky a triky, které používají špičkoví šéfkuchaři a s nimiž docílíte vždy dokonalého výsledku. A kromě kuchařské umu na vás naučí milovat autentické italské chutě. Dopřejte si krásný gastronomický zážitek zasazený do kouzelného místa, nově zrekonstruované zahrádky restaurace Aromi. Přijďte si užít italskou pohodu s Riccardem. 

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!​

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 28. 07. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Úterý, 30. 08. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Úterý, 13. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více