BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Otevírání ústřic a sklenka bublinek

Křupavé grilované kalamáry a ančovičková majonéza 

Pečené papriky, lilkový kaviár, máta a buvolí mozzarella

Hovězí tagliata, pepřová omáčka a brambory pečené v popelu

Grilované karamelizované broskve a mascarpone

+ vinné párování ke každému chodu od Albarello 

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Šéfkuchař Riccardo Lucque vás zve na letní grilování do zahrady Aromi, protože all fresco chutná nejlépe. Těšte se na vůni ohně a čerstvých ingrediencí z nichž si společně připravíte sexy letní speciality. Přijďte načerpat inspiraci a povýšit své kuchařské dovednosti na další úroveň. Na úvod vás Riccardo přivítá v zahrádce restaurace Aromi ústřicemi skleničku bublinek. Poté už obléknete kuchařské zástěry a pustíte se do přípravy italského menu z grilu. Riccardo vybral recepty, za které dá ruku do ohně. Každé léto se k nim s radostí vrátíte. 

Jako předkrm si připravíme Riccardův rodinný recept z Marche- křupavé grilované kalamáry s ančovičkovou majonézou. Riccardo vám prozradí, jak očistit mořské plody i poznat jejich čerstvost. Uvidíte, že je to hračka, jen vědět, jak no to. Tento svěží letní předkrm patří mezi nejoblíbenější antipasti restaurace Aromi a hosté se na něj opakovaně vrací. Další specialitou budou pečené papriky z grilu, lilkový kaviár s mátou a buvolí mozzarellou. Hmmm? Ještě jsme vás nezlákali, pak tu máme hlavní chod - hovězí tagliatu s pepřovou omáčkou a bramborami pečenými v popelu. Na této klasické specialitě si ukážeme, jak připravit křehké a šťavnaté maso. Kurz završí sladká tečka v podobě grilovaných karamelizovaných broskví s mascarpone.
A protože k Itálii a letní atmosféře u grilu patří i dobrá nálada, tak každý chod doplní ta nejlepší italská vína z produkce Albarelo. Vinné párování připraví sommelier Pavel Kramár.

Během přípravy jednotlivých chodů vás Riccardo naučí kuchařské techniky a triky, které používají špičkoví šéfkuchaři a s nimiž docílíte vždy dokonalého výsledku. A kromě kuchařské umu na vás naučí milovat autentické italské chutě. Dopřejte si krásný gastronomický zážitek zasazený do kouzelného místa, nově zrekonstruované zahrádky restaurace Aromi. Přijďte si užít italskou pohodu s Riccardem. 

Kurz se koná v krásné zahrádce restaurace Aromi na Náměstí Míru.

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE!​

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

08. 06. 2023

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

07. 09. 2023

Příprava pasty s Riccardem (ENG)

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více