
BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)
Šéfkuchař:
Riccardo Lucque
Jaké je menu?
Otevírání ústřic a sklenka bublinek
Křupavé grilované kalamáry a ančovičková majonéza
Pečené papriky, lilkový kaviár, máta a buvolí mozzarella
Hovězí tagliata, pepřová omáčka a brambory pečené v popelu
Grilované karamelizované broskve a mascarpone
+ vinné párování ke každému chodu od Albarello
3 600 Kč včetně DPH za osobu
Šéfkuchař Riccardo Lucque vás zve na letní grilování do zahrady Aromi, protože all fresco chutná nejlépe. Těšte se na vůni ohně a čerstvých ingrediencí z nichž si společně připravíte sexy letní speciality. Přijďte načerpat inspiraci a povýšit své kuchařské dovednosti na další úroveň. Na úvod vás Riccardo přivítá v zahrádce restaurace Aromi ústřicemi skleničku bublinek. Poté už obléknete kuchařské zástěry a pustíte se do přípravy italského menu z grilu. Riccardo vybral recepty, za které dá ruku do ohně. Každé léto se k nim s radostí vrátíte.
Jako předkrm si připravíme Riccardův rodinný recept z Marche- křupavé grilované kalamáry s ančovičkovou majonézou. Riccardo vám prozradí, jak očistit mořské plody i poznat jejich čerstvost. Uvidíte, že je to hračka, jen vědět, jak no to. Tento svěží letní předkrm patří mezi nejoblíbenější antipasti restaurace Aromi a hosté se na něj opakovaně vrací. Další specialitou budou pečené papriky z grilu, lilkový kaviár s mátou a buvolí mozzarellou. Hmmm? Ještě jsme vás nezlákali, pak tu máme hlavní chod - hovězí tagliatu s pepřovou omáčkou a bramborami pečenými v popelu. Na této klasické specialitě si ukážeme, jak připravit křehké a šťavnaté maso. Kurz završí sladká tečka v podobě grilovaných karamelizovaných broskví s mascarpone.
A protože k Itálii a letní atmosféře u grilu patří i dobrá nálada, tak každý chod doplní ta nejlepší italská vína z produkce Albarelo. Vinné párování připraví sommelier Pavel Kramár.
Během přípravy jednotlivých chodů vás Riccardo naučí kuchařské techniky a triky, které používají špičkoví šéfkuchaři a s nimiž docílíte vždy dokonalého výsledku. A kromě kuchařské umu na vás naučí milovat autentické italské chutě. Dopřejte si krásný gastronomický zážitek zasazený do kouzelného místa, nově zrekonstruované zahrádky restaurace Aromi. Přijďte si užít italskou pohodu s Riccardem.
Kurz se koná v krásné zahrádce restaurace Aromi na Náměstí Míru.

Riccardo Lucque
Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč