Baskicko s Hugem

Šéfkuchař: Michal Hromas

Jaké je menu?

Variace pintxos

  • Lomo de jabalí de la brasa, calabaza y berenjena - grilovaný hřbet z divočáka, dýně a lilek
  • Bacalao pil pil - treska bacalao ve šťávě z česneku a olivového oleje
  • Alubias negras, berza al ajillo, chorizo - fazole z Tolosy, kapusta na česneku, klobása
  • Gilda- typické baskické pintxo, paprička guindilla, ančovička a oliva na jehle
  • Trinxat, brzlík, kreveta
  • Pastel Vasco -  Baskický koláč

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Ochutnejte Španělsko na talíři. Tapas spojuje a to  baskické, kterému se říká pintxos, vás naučí na svém novém kurzu připravovat Michal „Hugo“ Hromas. Pintxos jsou oproti tapas složitější na přípravu, a proto jsou také označovány jako „cocina en miniatura“, miniaturní kuchyně, vlastně jsou to kompletní teplé či studené chody v miniaturním provedení. Pintxos jsou také vyjádřením životního pocitu, který spojuje družnost s kulinářskou vášní.

Hugo má Španělsko v krvi, to se nezapře. V září strávil několik dní cestováním a objevováním tajů Baskicka. Obyvatelé tohoto území jsou právem hrdí na svůj původ a gastronomické poklady svého regionu. Baskicko je Mekkou labužníků, sami Baskové milují především své pintxos s typickými lokálními ingrediencemi.

Napadlo vás vzít na dovolenou své chuťové buňky? Vezměte je do Baskicka. Hugo vás pro tuto jedinečnou kuchyni nadchne. Podělí se s vámi o to vůbec nejlepší, co na svých cestách poznal. Jeho menu se skládá z charakteristických pokrmů této autonomní oblasti ze severu Španělska. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 11. 02. 2020, 16:30 - 20:30

Volno

Michal Hromas

"Hugo" začínal od píky jako každý kuchař v restauraci Aromi, Dům vína U závoje či Obecní dům, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Streetfood festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Zvěřina a pálenky

Zvěřina a pálenky

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky - zimní edice!

To nejlepší z Esky - zimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Taro v Laboratoriu

Taro v Laboratoriu

Khanh Ta
Michal Černý

3 600 Kč

Více