Baskicko s Hugem

Šéfkuchař: Michal Hromas

Jaké je menu?

Variace pintxos

Lomo de jabalí de la brasa, calabaza y berenjena
Grilovaný hřbet z divočáka, dýně a lilek

Bacalao pil pil
Treska bacalao ve šťávě z česneku a olivového oleje

Foie con pera
Tučná játra s hruškovým kompotem 

Gilda
Typické baskické pintxo, paprička guindilla, ančovička a oliva na jehle

Mollejas, gambas y trinxat
Brzlík, kreveta a šťouchané brambory

Huevo y salsa romesco
Pošírované vejce se salsou Romesco


Maurský špíz

Txuletita
Hovězí hřbet s pečenou paprikou

 

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Ochutnejte Španělsko na talíři. Tapas spojuje a to  baskické, kterému se říká pintxos, vás naučí na svém novém kurzu připravovat Michal „Hugo“ Hromas. Pintxos jsou oproti tapas složitější na přípravu, a proto jsou také označovány jako „cocina en miniatura“, miniaturní kuchyně, vlastně jsou to kompletní teplé či studené chody v miniaturním provedení. Pintxos jsou také vyjádřením životního pocitu, který spojuje družnost s kulinářskou vášní.

Hugo má Španělsko v krvi, to se nezapře. V září strávil několik dní cestováním a objevováním tajů Baskicka. Obyvatelé tohoto území jsou právem hrdí na svůj původ a gastronomické poklady svého regionu. Baskicko je Mekkou labužníků, sami Baskové milují především své pintxos s typickými lokálními ingrediencemi.

Napadlo vás vzít na dovolenou své chuťové buňky? Vezměte je do Baskicka. Hugo vás pro tuto jedinečnou kuchyni nadchne. Podělí se s vámi o to vůbec nejlepší, co na svých cestách poznal. Jeho menu se skládá z charakteristických pokrmů této autonomní oblasti ze severu Španělska. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 27. 04. 2020, 16:30 - 20:30

Volno

Michal Hromas

"Hugo" začínal od píky jako každý kuchař v restauraci Aromi, Dům vína U závoje či Obecní dům, než se na Sahaře setkal s vařením na otevřeném ohni, kterému propadl. Výsledkem je jeho projekt Nomadis a realizace Streetfood festivalu či koncepty kuchyní v Herbivoru, Biozahradě, Mamacoffee, Crossclubu. Vidět ho můžete v pořadu U stánku na Streamu, slyšet Ve vlastní šťávě na radiu Wave.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Asijská fermentace

Asijská fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

České menu z Kuchyně II.

České menu z Kuchyně II.

Marek Janouch
Dalibor Křivánek
Olga Romanová

3 600 Kč

Více

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Champagne

Champagne

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Novinky z DISHE

Novinky z DISHE

Jiří Janouch

3 600 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více