
Burgery od Burgermana
Šéfkuchař:
Petr Návrat
Jaké je menu?
- Úvod – pečený česnek, základní majonéza, kaštany
- Míchání majonézy a burger omáčky, sušený žloutek, hovězí tatarák
- Teorie o hamburgerech, příprava masa a zeleniny, grilování
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Když už hřešit, tak ve velkém stylu! Burgerman „vybombil“ pět druhů hamburgerů - klasický, cibulový, francouzský, fancy a vege – do maximálních chutí. V Laboratoriu se s Petrem Návratem naučíte jak na poctivý, "nabombený" domácí burger, který si připravíte úplně od začátku a výsledkem bude dokonalý požitek.
Petr Návrat ochutnal za svůj život snad tisíce burgerů z těch nejlepších podniků v Londýně, Manchesteru i Dublinu. Při ochutnávání každého burgeru vždy přemýšlel, jak ho ještě vylepšit. A povedlo se, jeho burgery jsou bezkonkurenční. V Burgermanu používají bulky, které jim každý den pečou v nedaleké pekárně, takže požadovaná čerstvost a křupavost je zaručena. Do bulky přidávají výhradně čerstvé mleté či trhané hovězí maso (v případě vege varianty grilovaný raclette) a další suroviny podle výběru zákazníka. Domácí majonézy a dipy dodávají burgerům další vrstvu chutí a jejich dvakrát smažené hranolky nemají chybu.
Vy si v úvodu kurzu připravíte velice netradiční jednohubku v podobě vodních kaštanů restovaných ve slanině s medovou hořčicí a dále suroviny, které použijte při přípravě dalších chodů. Jednou z nich je například pečený česnek jako základ uzené omáčky aioli do tataráku nebo sušený žloutek, který rovněž hovězí tatarák perfektně dochutí. A samozřejmě majonézu! Ať už v její základní podobě, nebo ve variantě z pečeného česneku a následného zauzení, či jako primární surovinu pro namíchání omáčky k burgeru. Základem majonéz od Burgermana jsou vejce z volného chovu, kvalitní rostlinný olej, třtinový cukr, sůl a výběrová francouzská dijon hořčice.
Jakmile budou všechny ingredience dochuceny do posledního detailu, přijde čas na samotný hovězí tatárák. Petr vám ukáže, jak správně pracovat s masem, zejména s ohledem na jeho krájení. Pak už stačí tatarák dochutit, pořádně promíchat a směle konzumovat! A to nejlepší na závěr – burger! Čeká vás i trocha nezbytné teorie k masu, jeho čištění, mletí a tvarování, grilování, příprava bulek, zeleniny, naservírování a pak už jen totální exploze v ústech, která vás bude nutit ochutnávat neustále dál a dál. Tak jako všechny burger lovers.

Petr Návrat
Petr Návrat si za posledních 15 let prošel skoro všemi posty v gastronomii. Zkušenosti sbíral především v Británii a Irsku, kde nejčastěji míchal chutě za barem. Nikdy ho ale neopustil sen o vlastním burger jointu v Praze – restauraci Burgerman, která od svého loňského otevření nepřestává sbírat superlativy. Už ve zkušebním provozu to Burgerman dotáhl do výběru prestižního magazínu Forbes. Petr pro svou restauraci nyní připravuje nové sídlo, které se zákazníkům otevře na jaře 2023 – do té doby vám svůj recept na dokonale štavnatý hamburger naservíruje u nás v Laboratoriu.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč