Cesta chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Příprava chleba od A do Z
Založení, kynutí, teorie kvasu a mouky

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Kurz Cesta chleba jsme upekli pro všechny, které baví pečení od základů a rádi by se naučili, jak si upéct poctivý domácí pecen chleba. Juliana je nesmírně talentovaná pekařka a ta nejpovolanější osoba, když přijde řeč na chleba. Maškrtnica, to je prostě chleba, kvas, nadýchaná střídka a křupavá kůrka. 

Další z intenzivních šestihodinových kurzů. Oproti klasickému kurzu, který je časově na přeskáčku, projedeme celý proces v reálném čase. Budeme mít více času na teorii i praxi. Celý kurz bude věnován bochníku chleba od A do Z. Maškrtnica Vás zasvětí do teorie práce s chlebovým kvasem, těstem, časem a teplotou při kynutí i samotným pečením. 

Při pohledu na Julianu Vám celý proces pečení chleba přijde nesmírně jednoduchý. Má to prostě v ruce a ze základních ingrediencí, jako jsou voda, mouka a sůl, jí pod rukama vzniká božský bochník. 

Juliana Vám vše do detailu vysvětlí a ukáže. Během jednoho dne uvidíte všechny fáze přípravy a pak to hravě zvládnete i doma. Není nad to, naučit se péct domácí chleba. Ta upřímná radost, která Vás přepadne při každém vytažení bochníku z trouby, je až nepopsatelně krásnou odměnou.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 02. 02. 2022, 10:00 - 16:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

28. 02. 2022

Masopustní koblihy s Julianou

04. 03. 2022

Croissanty s Maškrtnicí

Další volné kurzy

Ve stylu Campari

Ve stylu Campari

Martin Kortus
Milan Zaleš

3 300 Kč

Více

Seafood a Champagne s Riccardem

Seafood a Champagne s Riccardem

Riccardo Lucque

3 500 Kč

Více

Chuť tradiční Asie

Chuť tradiční Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Pekař nepeče jen housky

Pekař nepeče jen housky

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Skandinávské pečení

Skandinávské pečení

Eva Simkovičová

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus
Filip Jančárek

3 300 Kč

Více