Cesta chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Příprava chleba od A do Z
Založení, kynutí, teorie kvasu, mouky

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Kurz Cesta chleba jsme upekli pro všechny, které baví pečení od základů a rádi by se naučili, jak si upéct poctivý domácí pecen chleba. Juliana je nesmírně talentovaná pekařka a ta nejpovolanější osoba, když přijde řeč na chleba. Maškrtnica, to je prostě chleba, kvas, nadýchaná střídka a křupavá kůrka. 

Další z intenzivních sedmihodinových kurzů. Oproti klasickému kurzu, který je časově na přeskáčku, projedeme celý proces v reálném čase. Budeme mít více času na teorii i praxi. Celý kurz bude věnován bochníku chleba od A do Z. Maškrtnica Vás zasvětí do teorie práce s chlebovým kvasem, těstem, časem a teplotou při kynutí i samotným pečením. 

Při pohledu na Julianu Vám celý proces pečení chleba přijde nesmírně jednoduchý. Má to prostě v ruce a ze základních ingrediencí, jako jsou voda, mouka a sůl, jí pod rukama vzniká božský bochník. 

Juliana Vám vše do detailu vysvětlí a ukáže. Během jednoho dne uvidíte všechny fáze přípravy a pak to hravě zvládnete i doma. Není nad to, naučit se péct domácí chleba. Ta upřímná radost, která Vás přepadne při každém vytažení bochníku z trouby, je až nepopsatelně krásnou odměnou.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 05. 10. 2020, 13:00 - 19:00

Obsazeno

Středa, 11. 11. 2020, 13:00 - 19:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

31. 10. 2020

Pečení chleba ve dvou dnech, 31. 10. – 1. 11. 2020

27. 11. 2020

Vánoční pečení s Maškrtnicí

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Barvy a vůně Asie

Barvy a vůně Asie

Ondřej Hutník

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Champagne

Champagne

Martin Kortus

3 900 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Základy fermentace

Základy fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více