Cesta chleba s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Příprava chleba od A-Z
Založení, kynutí, teorie kvasu, mouky

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Kurz Cesta chleba jsme upekli pro všechny, které baví pečení od základu a rádi by se naučili, jak si upéct poctivý domácí pecen chleba. Juliana je nesmírně talentovanou pekařkou a tou nejpovolanější osobou, když přijde řeč na chleba. Maškrtnica to je prostě chleba, kvas, nadýchaná střídka a křupavá kůrka. 

Další z intenzivních 7 hodinových kurzů. Oproti klasickému kurzu, který je časově na přeskáčku, projedeme celý proces v reálném čase. Budeme mít více času na teorii i praxi. Celý kurz bude věnován bochníku chleba od A do Z. Maškrtnica vás zasvětí do teorie, práce s chlebovým kvasem, těstem, časem a teplotou při kynutí i samotným pečením. 

Při pohledu na Julianu vám celý proces pečení chleba přijde nesmírně jednoduchý. Má to prostě v ruce a ze základních ingrediencí jako jsou voda, mouka a sůl jí pod rukama vzniká božský bochník. 

Juliana vám vše do detailu vysvětlí a ukáže. Během jednoho dne uvidíte všechny fáze přípravy a pak to hravě zvládnete i doma. Není nad to naučit se péct domácí chleba. Ta upřímná radost, která vás přepadne při každém vytažení bochníku z trouby je až neposatelně krásnou odměnou.

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

22. 10. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí II.

Další volné kurzy

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

To nejlepší z Esky – podzimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Degustace čokolády CLAUDIO CORALLO

Flemming Laugesen

950 Kč

Více

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Lanýžová večeře s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Pečení vánočního cukroví

Pečení vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více