
Champagne
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Krevety
Champagne André Beaufort Réserve Polisy Brut
Foie gras s flambovanými jablky Granny Smith
Champagne André Beaufort Réserve Ambonnay Grand Cru Brut
Blanquette de veau s domácími těstovinami
Champagne André Beaufort Rosé Ambonnay Grand Cru Brut Nature
Mangovo-kokosový krém
Champagne André Beaufort Millésime 2010 Ambonnay Grand Cru Demi-Sec
4 400 Kč včetně DPH za osobu
Šampaňské je lahodný nápoj, který dokáže osvěžit a potěšit všechny chuťové buňky. Je to nebeský nápoj plný hvězd, který rádi pijeme při oslavách nebo výjimečných příležitostech jako přípitek. Avšak některé šampaňské může být také víno, které je natolik zajímavé, plné chutí a komplexní, že může provázet celým večerem, a dokonce se dá párovat ke kompletnímu menu. O tom se budete moci přesvědčit na novém kurzu Martina, který se nechal inspirovat svým kamarádem Pavlem Palasem. Pavel se zamiloval do šampaňského od malovinařů, které je mnohdy na roky dopředu vyprodané a je opravdu velmi těžké se k němu dostat. A právě takové šampaňské od jednoho jediného vinaře budeme ochutnávat, pít po celý večer, ale také s ním budeme vařit.
Práce se šampaňským Vás bude bavit, my jsme z celého menu a párování nadšení. Věřte, že tento kurz ve Vás zanechá intenzivní dojem, který jen tak nevyšumí.
Přijďte si užít mimořádný kurz, na němž poteče šampaňské nejen do skleniček, ale i do hrnce.

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč