Pečení chleba ve dvou dnech, 31. 10. – 1. 11. 2020

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Pšeničný chléb 

Ovocná bábovka z přebytků kvasu​

Ciabatty

Celožitný bochník 

Sladké buchty nebo koláče se sezonním ovocem

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Dvoudenním víkendovým kurzem Vám chceme pomoci lépe pochopit souvislosti při pečení chleba, které ve zkrácené verzi kurzu někdy dělají zmatky. Díky delší časové dotaci si v reálném čase společně zaděláme a upečeme pšeničný chléb s podílem čerstvě mleté mouky, ciabatty z volného pšeničného těsta, poctivý celožitný bochník z celozrnné mouky, sladké buchty nebo koláče se sezonním ovocem. A ukážeme si, jak péct z přebytků kvasu. 

V mezičasech si povíme, jak zvládnout time management s různými časovými rozvrhy, proč a jak pečovat o kvas, čím se od sebe liší různé druhy mouky a kdy dát těsto vychladit. První den věnujeme zejména pořádnému kynutí pečiva a teorii kvasu. Upečeme si žitný chléb a ovocnou bábovku z přebytků kvasu, v polovině kurzu spolu krátce poobědváme – hlady nebudete! Druhý den dopečeme pšeničný chléb, ciabatty a koláče a zodpovíme si případné další otázky. 

Domů budete odcházet se zážitky a samozřejmě si odnesete všechno pečivo, žitný i pšeničný kvas a potřebné poměry i se svými poznámkami. :-) 

Všechno potřebné náčiní Vám dám. A případné zbylé kusy těsta nebo kvasu Vám můžeme zabalit do jednorázových nádob a tašek. Pokud chcete být zcela zero waste, klidně si přineste vlastní skleničky a dózy, případně košík na pečivo. Co víc dodat, těšíme se na Vás. 

Sobota: 31. 10. 2020 od 9.00 do 15.00  (5 až 6 hodin)

Neděle: 1. 11. 2020 od 9.00 do 12.00  ​(2 až 3 hodiny) 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 31. 10. 2020, 09:00 - 15:00

Obsazeno

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

11. 11. 2020

Cesta chleba s Maškrtnicí

27. 11. 2020

Vánoční pečení s Maškrtnicí

Další volné kurzy

Všechny chutě Francie (ONLINE)

Všechny chutě Francie (ONLINE)

Martin Kortus

490 Kč

Více

Dýně 3x jinak (ONLINE)

Dýně 3x jinak (ONLINE)

Martin Kortus

490 Kč

Více

Lehké podzimní menu (ONLINE)

Lehké podzimní menu (ONLINE)

Martin Kortus

490 Kč

Více

Riccardův Chef’s Table s lanýži

Riccardův Chef’s Table s lanýži

Riccardo Lucque

5 000 Kč

Více

Vaříme s Martinem (ONLINE)

Vaříme s Martinem (ONLINE)

Martin Kortus

490 Kč

Více

Rostlinně

Rostlinně

Adam Novotný
Libor Pozníček

3 300 Kč

Více

Dim sum knedlíčky v novém kabátu!

Dim sum knedlíčky v novém kabátu!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více