Pečení chleba ve dvou dnech, 1. 8. – 2. 8. 2020

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Pšeničný chléb 

Ovocná bábovka z přebytků kvasu​

Ciabatty

Celožitný bochník 

Sladké buchty nebo koláče se sezonním ovocem

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Dvoudenním víkendovým kurzem Vám chceme pomoci lépe pochopit souvislosti při pečení chleba, které ve zkrácené verzi kurzu někdy dělají zmatky. Díky delší časové dotaci si v reálném čase společně zaděláme a upečeme pšeničný chléb s podílem čerstvě mleté mouky, ciabatty z volného pšeničného těsta, poctivý celožitný bochník z celozrnné mouky, sladké buchty nebo koláče se sezonním ovocem. A ukážeme si, jak péct z přebytků kvasu. 

V mezičasech si povíme, jak zvládnout time management s různými časovými rozvrhy, proč a jak pečovat o kvas, čím se od sebe liší různé druhy mouky a kdy dát těsto vychladit. První den věnujeme zejména pořádnému kynutí pečiva a teorii kvasu. Upečeme si žitný chléb a ovocnou bábovku z přebytků kvasu, v polovině kurzu spolu krátce poobědváme – hlady nebudete! Druhý den dopečeme pšeničný chléb, ciabatty a koláče a zodpovíme si případné další otázky. 

Domů budete odcházet se zážitky a samozřejmě si odnesete všechno pečivo, žitný i pšeničný kvas a potřebné poměry i se svými poznámkami. :-) 

Všechno potřebné náčiní Vám dám. A případné zbylé kusy těsta nebo kvasu Vám můžeme zabalit do jednorázových nádob a tašek. Pokud chcete být zcela zero waste, klidně si přineste vlastní skleničky a dózy, případně košík na pečivo. Co víc dodat, těšíme se na Vás. 

Sobota: 1. 8. 2020 od 9.00 do 15.00  (5 až 6 hodin)

Neděle: 2. 8. 2020 od 9.00 do 12.00  ​(2 až 3 hodiny) 

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Burgery jako z Dishe

Burgery jako z Dishe

Jiří Janouch

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Triky šéfkuchařů – dochucování a kyselost

Triky šéfkuchařů – dochucování a kyselost

Jana Bilíková

3 300 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Ryby a mořské plody (ENG)

Ryby a mořské plody (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Rodinný jídelníček efektivně s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Nedělní pečení s Eliškou

Nedělní pečení s Eliškou

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více