Pečení chleba II. – Chleba ve dvou dnech 2. 5. - 3. 5. 2019

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Chléb s obilnou kaší
Pizza
Ciabatty
Sladké pečivo

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Po velmi úspěšném kurzu Cesta chleba jsme pro vás upekli s Julianou zase další kurz pečení z kváskového těsta. Juliana je nesmírně talentovanou pekařkou a tou nejpovolanější osobou, když přijde řeč nejen na chleba. Maškrtnica to je prostě chleba, kvas, nadýchaná střídka a křupavá kůrka.  

Oproti klasickému kurzu pojedeme celý proces pečení chleba hezky v reálném čase tak, abyste si to dokázali opravdu živě představit a šli jsme pěkně přirozeně krok za krokem. 

Kurz rozdělen do dvou po sobě jdoucích dnů, kdy si chléb připravíme v reálném čase a budeme se zabývat  zpomalenou fermentací. Upečeme si oblíbený vláčný chléb s obilnou kaší, pizzu, ciabatty i kynuté sladké pečivo. 

Pečeme v reálném čase: 

1. den  přípravy  - 2. 5. 12:00 – 16:00

Budeme se věnovat přípravě a teorie kvásku a různým druhům mouky.

2. den  přípravy  - 3. 5. 10:00 – 13:00

Vše, co si připravíme a vykyne si společně upečeme. 

Juliana vás zasvětí do teorie i praxe, vše si vyzkoušíte v praxi od práce s chlebovým kvasem, těstem, časem a teplotou při kynutí i samotným pečením. Po tomto kurzu si s kváskovým těstem poradíte i doma a pečení pro vás bude radost.

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Od malička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekl a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

11. 06. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí

Další volné kurzy

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více