
Chřestové menu michelinského šéfkuchaře
Šéfkuchař:
Roman Paulus
Jaké je menu?
Jak se vaří chřest - zelený, bílý
Smržová a holandská omáčka
Chřestová polévka
Chřestové risotto
Kuřecí prso Sous-vide
Tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou
+ vinné párování ke každému chodu od Albarello
4 500 Kč včetně DPH za osobu
Jídla Romana Pauluse jsou vždy zárukou nezapomenutelného gastronomického zážitku a není se čemu divit. Roman má bohaté zkušenosti ze špičkových světových restauracích a na kontě šest ocenění michelinskou hvězdou od MICHELIN Guide. Za jeho úspěchy stojí samozřejmě obrovská píle, dřina a nadání, ale také jeho dětský sen. Už jako malý totiž toužil vařit ve velkých mezinárodních hotelech v zahraniční. A splnilo se. Pokud je vaším snem vařit ve společnosti legendy a naučit se postupy a triky, které používají šéfkuchaři vybraných michelinských restaurací, tak máte možnost si tento zážitek dopřát v naší škole vaření Laboratorio.
Romanovo kuchařské rozpětí je opravdu pestré – od tradičních domácích specialit až po exotickou romantiku etnických kuchyní. Svou rozmanitost pak plně využívá i v rámci svých cateringových služeb společnosti Lobster catering, kde působí jako šéfkuchař. Roman rád sází na nejkvalitnější, především čerstvé a lokální, suroviny. A jinak to nebude ani při přípravě menu, které pro vás Roman připravil.
Nejdříve si vysvětlíme správný postup a rozdíl ve vaření zeleného a bílého chřestu.
Poté se vrhneme na přípravu domácí morkové omáčku a také holandské omáčky, kterou budeme poté ochutnávat s naším vařeným chřestem.
Následně si připravíme dle domácí receptury Romana chřestovou polévku. Chřestové risotto, které bude následovat, Vám vysvětlíme správný postup vaření risotta s touto vynikající zeleninovou pochoutkou. Poté si společně vyzkoušíme, jak správně připravit kuřecí prsa metodou sous-vide. Několikachodové menu pak završí domácí tvarohové knedlíky s jahodovou omáčkou.
Dopřejte sami sobě nebo svým blízkým kulinářský zážitek s puncem michelinské hvězdy. Těšíme se na vás.

Roman Paulus
Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč