Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Šéfkuchař: Honza Hochsteiger

Jaké je menu?

3 smetanové zmrzliny

3 sorbety

+ 2 zmrzliny vymyšlené na místě

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Nejlahodnější italská zmrzlina v Praze? Bez váhání, ta od Crème de la Crème. Kdo ji ochutnal, touží vědět, co se skrývá za její dokonalou chutí a proč nám tak neskutečně chutná. Kdo ji ještě neochutnal, určitě se na ni chystá. Zkoušíte si vyrábět zmrzlinu doma, ale pořád se Vám to nedaří tak, jak si přejete? Pak Vám kurz s Crème de la Crème nemůže uniknout.

Mistr zmrzlinář Honza Hochsteiger Vás naučí to nejlepší gelato. Vysvětlí Vám postupy, ale také prozradí jednoduché vzorce výroby, které se musí dodržovat, aby Vám vždy vyšla skvělá zmrzlina. Dozvíte se, jak to udělat, aby zmrzlina byla tak akorát studená, měla příjemnou strukturu i lahodnou chuť. Honza dlouho testoval výrobu zmrzliny a sorbetů v domácích podmínkách, aby si byl jistý, že se na kurzu naučíte, jak si doma vyrobit to nejlepší možné. Jedním z tajemství jeho zmrzliny je poctivost. Všechny zmrzliny vyrábí ručně za pomoci tradičních italských řemeslných zmrzlinových výrobníků původním způsobem.

Jak bude kurz probíhat? Začneme hned ochutnávkou zmrzlin Crème de la Crème a trochou teorie a historie. Následně Vás naučíme vzorec, podle něhož vypočítáte recepty na zmrzliny. Vrhneme se na výrobu zmrzliny a sorbetu po skupinkách dle vypočítané receptury a opět budeme chutnat. Domů si odnesete malé brožurky se základními recepturami i zmrzlinu. Pokud máte na zahrádce čerstvé ovoce, klidně jej vezměte s sebou, společně vymyslíme jakoukoli zmrzlinu z dostupných surovin. Bude to osvěžující, jen pozor, jak jednou s Honzovou zmrzlinou začnete, jen těžko budete přestávat! 

Honza Hochsteiger

Honza je znám spíše pod přezdívkou Mistr zmrzlinář nebo taky pan Zmrzlinka. A není divu! Výrobě řemeslné zmrzliny se věnuje už od roku 2002. Zkušenosti sbíral čtyři roky přímo v Itálii, kde také vystudoval Carpigiani Gelato University v Bologni. V Praze pracoval pro významná zmrzlinářství Cream & Dream nebo Cremeria Milano. V roce 2015 otevřel své vlastní řemeslné zmrzlinářství Crème de la Crème, které si velmi rychle získalo oblibu. Dnes má již tři místa, kam se milovníci zmrzliny vracejí na tu nejlepší v Praze. Není divu, Honza totiž dělá svému řemeslu opravdu dobré jméno. Nejenže zná historii zmrzliny jako nikdo jiný, ale svou práci upřímně miluje a dělá ji s velkou ctí, a to je prostě znát. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Sweet Flow odpaluje těsto

Sweet Flow odpaluje těsto

Xavier Carchenilla

3 300 Kč

Více

Rostlinně

Rostlinně

Adam Novotný
Libor Pozníček

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ryby a mořské plody (ENG)

Ryby a mořské plody (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Baskicko s Hugem

Baskicko s Hugem

Michal Hromas

3 300 Kč

Více

Dýně 4x jinak

Dýně 4x jinak

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Zvěřina a pálenky

Zvěřina a pálenky

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu