
Croissanty s Maškrtnicí
Šéfkuchař:
Juliana Fischerová
Jaké je menu?
Na kurzu bude jedno hotové těsto, ale také se naučíte těsto od samého základu.
- příprava těsta
- příprava másla
- spojení těchto dvou těst dohromady
- různé druhy tvarování
- slané i sladké náplně
3 600 Kč včetně DPH za osobu
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová si pro vás připravila další neodolatelný kurz pro fanoušky lepku, másla a pečení. Kdo by nemiloval ještě teplé, čerstvě upečené máslové croissanty a právě ty se s Maškrtnicí naučíte.
Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k pečení, ale stejné těsto si také od základu připravíme. Povíme si jak docílit co nejpravidelnějšího tvaru croissantů, jak vychytat konzistenci těsta, dutinky uvnitř, křupavost a zlatavost na povrchu. Zkrátka a dobře, jak si připravit ty nejmáslovější a nejlahodnější croissanty vůbec. Vysvětlíme si techniku překládání, která je klíčem k úspěchu. Na teorii navážeme praxí, vše si sami vyzkoušíte, osaháte. A hlavně se budete moci kouknout Julianě pod ruce, což vám velmi usnadní vše pochopit. Navíc budete mít prostor se zeptat na spoustu otázek, které vyvstanou během příprav a doma byste si s nimi neuměli poradit. Půjdeme krok za krokem a zjistíte, že to není vůbec tak složité, jak se na začátku zdálo.
Pečení s Maškrtnicí je vždy plné radosti, přívalu energie a skvělých, praktických rad i tipů, které jinde nenajdete. Juliana umí povýšit pečení na umění a slibujeme, že se můžete těšit na božské croissanty v sladké i slané verzi.

Juliana Fischerová
Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč