Croissanty s Maškrtnicí

Šéfkuchař: Juliana Fischerová

Jaké je menu?

Na kurzu bude jedno hotové těsto, ale také se naučíte těsto od samého základu.

  • příprava těsta
  • ​​příprava másla
  • spojení těchto dvou těst dohromady
  • různé druhy tvarování
  • slané i sladké náplně

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová si pro vás připravila další neodolatelný kurz pro fanoušky lepku, másla a pečení. Kdo by nemiloval ještě teplé, čerstvě upečené máslové croissanty a právě ty se s Maškrtnicí naučíte.

Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k pečení, ale stejné těsto si také od základu připravíme. Povíme si jak docílit co nejpravidelnějšího tvaru croissantů, jak vychytat konzistenci těsta, dutinky uvnitř, křupavost a zlatavost na povrchu. Zkrátka a dobře, jak si připravit ty nejmáslovější a nejlahodnější croissanty vůbec. Vysvětlíme si techniku překládání, která je klíčem k úspěchu. Na teorii navážeme praxí, vše si sami vyzkoušíte, osaháte. A hlavně se budete moci kouknout Julianě pod ruce, což vám velmi usnadní vše pochopit. Navíc budete mít prostor se zeptat na spoustu otázek, které vyvstanou během příprav a doma byste si s nimi neuměli poradit. Půjdeme krok za krokem a zjistíte, že to není vůbec tak složité, jak se na začátku zdálo.

Pečení s Maškrtnicí je vždy plné radosti, přívalu energie a skvělých, praktických rad i tipů, které jinde nenajdete. Juliana umí povýšit pečení na umění a slibujeme, že se můžete těšit na božské croissanty v sladké i slané verzi.


 

Juliana Fischerová

Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více