
Croissanty s Maškrtnicí
Šéfkuchař:
Juliana Fischerová
Jaké je menu?
Na kurzu bude jedno hotové těsto, ale také se naučíte těsto od samého základu.
- příprava těsta
- příprava másla
- spojení těchto dvou těst dohromady
- různé druhy tvarování
- slané i sladké náplně
3 600 Kč včetně DPH za osobu
Pekařka a foodblogerka Juliana Fischerová si pro vás připravila další neodolatelný kurz pro fanoušky lepku, másla a pečení. Kdo by nemiloval ještě teplé, čerstvě upečené máslové croissanty a právě ty se s Maškrtnicí naučíte.
Na kurzu bude k dispozici už hotové těsto k pečení, ale stejné těsto si také od základu připravíme. Povíme si jak docílit co nejpravidelnějšího tvaru croissantů, jak vychytat konzistenci těsta, dutinky uvnitř, křupavost a zlatavost na povrchu. Zkrátka a dobře, jak si připravit ty nejmáslovější a nejlahodnější croissanty vůbec. Vysvětlíme si techniku překládání, která je klíčem k úspěchu. Na teorii navážeme praxí, vše si sami vyzkoušíte, osaháte. A hlavně se budete moci kouknout Julianě pod ruce, což vám velmi usnadní vše pochopit. Navíc budete mít prostor se zeptat na spoustu otázek, které vyvstanou během příprav a doma byste si s nimi neuměli poradit. Půjdeme krok za krokem a zjistíte, že to není vůbec tak složité, jak se na začátku zdálo.
Pečení s Maškrtnicí je vždy plné radosti, přívalu energie a skvělých, praktických rad i tipů, které jinde nenajdete. Juliana umí povýšit pečení na umění a slibujeme, že se můžete těšit na božské croissanty v sladké i slané verzi.
Termíny
Datum | Stav | Rezervace |
---|---|---|
Sobota, 19. 11. 2022, 10:00 - 16:00 |
Obsazeno |

Juliana Fischerová
Juliana je blogerka, která na začátku roku 2012 začala psát blog Maškrtnica.cz o pečení z kvasu. Posléze založila spolu s Cuketkou kváskovou mapu a hnutí PečemPecen.cz. Odmalička se věnovala pečení především pro rodinu, posléze ve větším na zakázku a následně rok a půl pekla a smažila koblihy pro restauraci Maso a kobliha.
Další volné kurzy

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)
Riccardo Lucque
3 600 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Frankieho božská pizza
Frankie Gallucci
2 900 Kč

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery
Týna Roubitschek
3 300 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 300 Kč

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|
Jidapha Wisutrattana
3 300 Kč

Rum na talíři
Martin Kortus
3 300 Kč

Cesta chleba s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 600 Kč