Povídání ne-/jen o víně s Flemmingem (CZE/ENG)

Šéfkuchař: Flemming Laugesen

Jaké je menu?

Degustace 8 vzorků vína
Talíř se třemi druhy sýrů a šunky z La Bottega bister
Pappardelle s ragú

1 950 Kč včetně DPH za osobu

Víno se stalo důležitou součástí našich životů. Je součástí jídla, je trendy, může být velmi zábavné a dokonce i zdravé. Nicméně, všude kolem nás se odehrává pěkná divočina. Se všemi těmi významnými víny, které nás obklopují se jeho poselství začíná vytrácet. Tento večer bude mnohem více než ostatní kurzy o všeobecném povídání o víně, doprovázeném ochutnáváním vína. Bude to o otázkách a odpovědích, kterými se dostaneme až na samý začátek všech nezodpovězených otázek v myslích vás všech. Večer bude nekonvenční, neboť se nebudeme zabývat  etiketou (a značkou), ale spíše každodenními užitečnými praktickými záležitostmi (a obsahem). Servírování vína. Jak správně držet sklenici s vínem? A proč? Jak nalévat vína? Teplota. Otevírání lahve dopředu? Dekantovat anebo ne? Tvary sklenic. Párování s jídlem. Proč je kolem vín takový povyk? Proč jsou některá vína vzácnější než jiná? Proč jsou rozdíly v cenách? Proč jsou některá vína prestižní a jiná ne? Jak poznat kvalitu ve sklence. Vinné chyby. Téma dřevo. Autentická vs. mezinárodní vína i řemeslná vs. průmyslová vína. Ale také ta neprovokativnější myšlenka ze všech - je kvalita jen v oku diváka?

Během celého večera bude dostatek prostoru pro otevřenou debatu podpořenou snad objektivně dobrými víny. Všechny otázky jsou vítány. Tento večer by měl podpořit myšlenku demokratizace vín. Cena zahrnuje osm vzorků vína a autentický italský pokrm. Hýčkejte své smysly!

Seznam degustovaných vín si pro tento kurz necháme pro sebe, neboť tento seminář si klade za cíl objektivně informovat bez emočního a subjektivního zabarvení.

KURZ 15. 2. 2019 BUDE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE.​ 

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály i soukromé osoby v šesti jazycích.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Sladký americký sen

Sladký americký sen

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Italské klasiky (ENG)

Italské klasiky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Snídaně stylově

Snídaně stylově

Lukáš Pocnar

2 900 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen ENG

Men in the kitchen ENG

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Chuť Srí Lanky (ENG)

Chuť Srí Lanky (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více