Povídání ne-/jen o víně s Flemmingem (CZE/ENG)

Šéfkuchař: Flemming Laugesen

Jaké je menu?

  • Degustace 8 vzorků vína
  • Talíř se třemi druhy sýrů a šunky z La Bottega bister
  • Pappardelle s ragú

1 950 CZK včetně DPH za osobu

Víno se stalo důležitou součástí našich životů. Je součástí jídla, je trendy, může být velmi zábavné a dokonce i zdravé. Nicméně, všude kolem nás se odehrává pěkná divočina. Se všemi těmi významnými víny, které nás obklopují se jeho poselství začíná vytrácet. Tento večer bude mnohem více než ostatní kurzy o všeobecném povídání o víně, doprovázeném ochutnáváním vína. Bude to o otázkách a odpovědích, kterými se dostaneme až na samý začátek všech nezodpovězených otázek v myslích vás všech. Večer bude nekonvenční, neboť se nebudeme zabývat  etiketou (a značkou), ale spíše každodenními užitečnými praktickými záležitostmi (a obsahem). Servírování vína. Jak správně držet sklenici s vínem? A proč? Jak nalévat vína? Teplota. Otevírání lahve dopředu? Dekantovat anebo ne? Tvary sklenic. Párování s jídlem. Proč je kolem vín takový povyk? Proč jsou některá vína vzácnější než jiná? Proč jsou rozdíly v cenách? Proč jsou některá vína prestižní a jiná ne? Jak poznat kvalitu ve sklence. Vinné chyby. Téma dřevo. Autentická vs. mezinárodní vína i řemeslná vs. průmyslová vína. Ale také ta neprovokativnější myšlenka ze všech - je kvalita jen v oku diváka?

Během celého večera bude dostatek prostoru pro otevřenou debatu podpořenou snad objektivně dobrými víny. Všechny otázky jsou vítány. Tento večer by měl podpořit myšlenku demokratizace vín. Cena zahrnuje osm vzorků vína a autentický italský pokrm. Hýčkejte své smysly!

Seznam degustovaných vín si pro tento kurz necháme pro sebe, neboť tento seminář si klade za cíl objektivně informovat bez emočního a subjektivního zabarvení.

KURZ 15. 2. 2019 BUDE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE.​ 

Flemming Laugesen

Flemming sbíral své zkušenosti během dlouhých cest po Itálii, kde pečlivě sledoval každou fázi výroby vína. Po 15-ti letech intenzivního objevování, ji navštěvuje pravidelně jednou měsíčně a hledá další „neobjevené a nejlepší víno“. Jeho múzami jsou mnozí osvícení vinaři. Flemming pořádá kurzy, semináře a školení o vínech jak pro profesionály i soukromé osoby v šesti jazycích.

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

25. 02. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

26. 02. 2019

Pečení chleba s Maškrtnicí

26. 02. 2019

Men in the kitchen

03. 03. 2019

Workshop ANATOMIE DORTU

04. 03. 2019

The Best of La Finestra

05. 03. 2019

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

07. 03. 2019

Taro v Laboratoriu

Další podobné kurzy

Božské dezerty z LA BOTTEGA

Božské dezerty z LA BOTTEGA

Daniele Combi

3 300 CZK

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Jana Bilíková

3 300 CZK

Více

Tuňák od A do Z

Tuňák od A do Z

Riccardo Lucque

3 500 CZK

Více

Čerstvé těstoviny s Riccardem!

Čerstvé těstoviny s Riccardem!

Riccardo Lucque

3 500 CZK

Více

Kouzlo oliv v každém chodu

Kouzlo oliv v každém chodu

Michal Hromas

3 000 CZK

Více

Sexy zelenina

Sexy zelenina

Michal Hromas

3 300 CZK

Více

Italské těstoviny s Riccardem

Italské těstoviny s Riccardem

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více

Výroba salsiccií Čongrády s degustací piv z BeerGeek

Výroba salsiccií Čongrády s degustací piv z BeerGeek

Tomáš Babinec

2 900 CZK

Více