Degustační večeře s Claudio Corallo

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

  • Aperitiv: Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2016, Casa Coste Piane
  • Telecí tatarák s tapenádou z kakaových bobů a dipem Bagna Càuda, Rosato gaglioppo 2016, 'A Vita
  • Květákový krém doplněný o křupavé kousky 100% čokolády, Verdicchio Gli Eremi 2015, La Distesa
  • Ravioli s uzenými bramborami, lanýžem a hoblinami čokolády Sablé, Valtellina Superiore Grumello Rocca de Piro 2012, AR.PE.PE.
  • Ossobuco s morkem s čokoládou a pomerančovou kůrou doplněné o omáčku Dolceforte, Cirò Classico Riserva 2013, 'A Vita
  • Mousse z 80% čokolády s krystaly cukru zdobený lehce podrcenými praženými kakaovými boby, Káva Claudio Corallo

3 250 CZK včetně DPH za osobu

Ital Claudio Corallo je legendou ve světě čokolády. Ta jeho je světově unikátní nejen Claudiovým přístupem k pěstování samotné plodiny, ale také díky metodě zpracování. Na nádherných a starých plantážích souostroví Svatý Tomáš a Princův ostrov roste něco, z čeho pak vzniká vysokoprocentní čokoláda, která vůbec není hořká. 

V rámci své návštěvy si Claudio a Riccardo Lucque připravili pro nadšence do výběrové čokolády degustační večeři s vinným párováním. A čokoláda či kakaové boby budou hrát v pátek 27.10.2017 jednu z hlavních rolí v každém ze servírovaných chodů.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy

29. 10. 2018

To nejlepší z Marche s Riccardem

26. 11. 2018

Lanýžové menu s Riccardem

Další podobné kurzy

SUPERFOOD

SUPERFOOD

Martin Kortus

1 200 CZK

Více

Cesta chleba s Mašrtnicí

Cesta chleba s Mašrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 CZK

Více

Zelenina v hlavní roli!

Zelenina v hlavní roli!

Michal Hromas

2 000 CZK

Více

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

Ladislav Dvořák

3 300 CZK

Více

Degustační večeře s Claudio Corallo

Degustační večeře s Claudio Corallo

Riccardo Lucque

3 250 CZK

Více

Příprava čerstvých těstovin

Příprava čerstvých těstovin

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Lukáš Pocnar

2 900 CZK

Více

Italská klasika

Italská klasika

Riccardo Lucque

3 300 CZK

Více