Den Díkůvzdání

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Polévka Kaldoun 
Turkey Punch - WT Rye, Cordial z brusinek a koření, červené víno, Aperol se bude podávat v nekonečném hrnečku, který bude možno kdykoli doplnit z velkého hrnce během celého kurzu

Celá krůta 12-14 kg plněná kaštanovou nádivkou s tradiční omáčkou, podávaná s bramborovou kaší s mascarpone, pyré ze sladkých brambor, zelenými fazolkami s pancettou a brusinkovou omáčkou s pomerančem a zázvorem.
Wild Pumpkin (WT 101 Bourbon, Cordial z dýně a soda) - tento svěží delší koktail je náš signature pro Díkuvzdání a hodí se ke spoustě jídel právě z menu.

Pekanový koláč
T.G.I. Coffee - WT 101, kávový likér, Mr. Black, káva, smetanová pěna s fazolí Tonka, Marshmallow. 

3 500 Kč včetně DPH za osobu

Dámy a pánové, připravili jsme si pro vás kurz plný dobrého jídla a ještě lepších koktejlů. Se šéfkuchařem Laboratoria Martinem Kortusem, který prožil 20 let na Manhattanu, si společně uvaříte luxusní  menu ke dni díkůvzdání - 3 chodové menu v americkém stylu s celou krůtou a všemu, co k němu patří. A to není zdaleka všechno!

Na kurzu nebude chybět barman z UPB Jaroslav Modlík přezdívaný Bourbon Man. S Jaroslavem si namícháte 3 skvělé koktejly, které se budou perfektně hodit k servírovaným chodům. Tak si přijďte užít večer v Laboratoriu, na který jen tak nezapomenete.

Těšíme se na vás!

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 24. 11. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

10. 10. 2023

Gin menu

17. 10. 2023

Svět ginů v několika chodech

19. 10. 2023

Rum na talíři

26. 10. 2023

Hovězí steaky levou zadní

06. 11. 2023

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více