
Den Díkůvzdání
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Polévka Kaldoun
Turkey Punch - WT Rye, Cordial z brusinek a koření, červené víno, Aperol se bude podávat v nekonečném hrnečku, který bude možno kdykoli doplnit z velkého hrnce během celého kurzu
Celá krůta 12-14 kg plněná kaštanovou nádivkou s tradiční omáčkou, podávaná s bramborovou kaší s mascarpone, pyré ze sladkých brambor, zelenými fazolkami s pancettou a brusinkovou omáčkou s pomerančem a zázvorem.
Wild Pumpkin (WT 101 Bourbon, Cordial z dýně a soda) - tento svěží delší koktail je náš signature pro Díkuvzdání a hodí se ke spoustě jídel právě z menu.
Pekanový koláč
T.G.I. Coffee - WT 101, kávový likér, Mr. Black, káva, smetanová pěna s fazolí Tonka, Marshmallow.
3 500 Kč včetně DPH za osobu
Dámy a pánové, připravili jsme si pro vás kurz plný dobrého jídla a ještě lepších koktejlů. Se šéfkuchařem Laboratoria Martinem Kortusem, který prožil 20 let na Manhattanu, si společně uvaříte luxusní menu ke dni díkůvzdání - 3 chodové menu v americkém stylu s celou krůtou a všemu, co k němu patří. A to není zdaleka všechno!
Na kurzu nebude chybět barman z UPB Jaroslav Modlík přezdívaný Bourbon Man. S Jaroslavem si namícháte 3 skvělé koktejly, které se budou perfektně hodit k servírovaným chodům. Tak si přijďte užít večer v Laboratoriu, na který jen tak nezapomenete.
Těšíme se na vás!

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč