Do Francie s Martinem

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

  • Šneci v česnekovo-petrželovém másle se sýrovou strouhankou
  • Sarnin-Berrux, Beaune 2014
  • Žabí stehýnka v estragonovém těstíčku s domácí majonézou
  • Sarnin-Berrux, Volnay 2015
  • Kachní prsa na medu a skořici s teplým čočkovým salátem
  • Sarnin-Berrux, Vin de France (Gamay z 80 let starých vinic) 2014
  • Chai creme brulée
  • Káva

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Martin Kortus působil původně jako šéfkuchař italské školy vaření, ponořil se plně do italské kuchyně a svou milovanou francouzskou tak trochu odložil do šuplíku. Teď má ale příležitost ukázat vám, jak si připravit lahodná francouzská jídla jednoduše a přitom velmi efektně. Vybral si tradiční pokrmy, ale vždy je obohatil o něco nového, neobvyklého, možná překvapivého, v každém případě vynikajícího a osvěžujícího. Například šneky si uvaříte se sýrovou strouhankou, která šnekům dodá na intenzivní chuti a žabí stehýnka v těstíčku s čerstvým estragonem. Martin se moc těší až si společně připravíte čočkový salát a uvidíte, že čočka má mnoho podob, může být i velmi elegantní přílohou plnou chutí.

Asi se shodneme, že nejlepší volbou dezertu na francouzský kurz je creme brulée. To by ovšem nebyl Martin, aby si nevymyslel nějakou specialitu – můžete se tedy těšit na příchuť chai. Zkrátka tento francouzský kurz nebude jako žádný jiný, čeká vás spoustu tipů i základních technik, které se vám budou hodit i v každé kuchyni. Aby byl zážitek z kurzu opravdu autentický, náš chef sommeliér z Aromi Martin Levý si pro vás připravil degustaci francouzských vín.
Je toho tolik, na co se těšit! 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 08. 04. 2019, 16:30 - 20:30

Martin Levý Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy

22. 02. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

26. 02. 2019

Men in the kitchen

18. 03. 2019

Rum na talíři

05. 04. 2019

Men in the kitchen

16. 04. 2019

Rum na talíři

25. 04. 2019

Ve stylu Grand Marnier

14. 05. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

17. 05. 2019

Men in the kitchen ENG

Další podobné kurzy

Lanýžová večeře s Riccardem

Lanýžová večeře s Riccardem

Riccardo Lucque

3 950 CZK

Více

HOT & SPICY THAI

HOT & SPICY THAI

Sofia Smith

3 300 CZK

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 CZK

Více

Indian home cooking se Sofií

Indian home cooking se Sofií

Sofia Smith

3 300 CZK

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 CZK

Více

Plody moře s Riccardem

Plody moře s Riccardem

Riccardo Lucque

3 700 CZK

Více

Veganské menu

Veganské menu

Michal Hromas

2 500 CZK

Více

Jarní kurz Dish burgerů

Jarní kurz Dish burgerů

Jiří Janouch

2 500 CZK

Více