Do Francie s Martinem

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Šneci v česnekovo-petrželovém másle se sýrovou strouhankou
Sarnin-Berrux, Beaune 2014
Žabí stehýnka v estragonovém těstíčku s domácí majonézou
Sarnin-Berrux, Volnay 2015
Kachní prsa na medu a skořici s teplým čočkovým salátem
Sarnin-Berrux, Vin de France (Gamay z 80 let starých vinic) 2014
Chai creme brulée
Káva

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Martin Kortus působil původně jako šéfkuchař italské školy vaření, ponořil se plně do italské kuchyně a svou milovanou francouzskou tak trochu odložil do šuplíku. Teď má ale příležitost ukázat vám, jak si připravit lahodná francouzská jídla jednoduše a přitom velmi efektně. Vybral si tradiční pokrmy, ale vždy je obohatil o něco nového, neobvyklého, možná překvapivého, v každém případě vynikajícího a osvěžujícího. Například šneky si uvaříte se sýrovou strouhankou, která šnekům dodá na intenzivní chuti a žabí stehýnka v těstíčku s čerstvým estragonem. Martin se moc těší až si společně připravíte čočkový salát a uvidíte, že čočka má mnoho podob, může být i velmi elegantní přílohou plnou chutí.

Asi se shodneme, že nejlepší volbou dezertu na francouzský kurz je creme brulée. To by ovšem nebyl Martin, aby si nevymyslel nějakou specialitu – můžete se tedy těšit na příchuť chai. Zkrátka tento francouzský kurz nebude jako žádný jiný, čeká vás spoustu tipů i základních technik, které se vám budou hodit i v každé kuchyni. Aby byl zážitek z kurzu opravdu autentický, náš chef sommeliér z Aromi Martin Levý si pro vás připravil degustaci francouzských vín.
Je toho tolik, na co se těšit! 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Pondělí, 08. 04. 2019, 16:30 - 20:30

Martin Levý Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

05. 04. 2019

Men in the kitchen

16. 04. 2019

Rum na talíři

25. 04. 2019

Ve stylu Grand Marnier

14. 05. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

17. 05. 2019

Men in the kitchen ENG

04. 06. 2019

Rum na talíři

12. 06. 2019

Men in the kitchen

Další volné kurzy

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

DIM SUM knedlíčky v novém kabátu!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Degustace piv s BeerGeek

Degustace piv s BeerGeek

Olga Romanová

1 500 Kč

Více

Maršálkovy sladké chlebíčky

Maršálkovy sladké chlebíčky

Josef Maršálek

4 950 Kč

Více

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Těstoviny - základ Itálie (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Sladké kynuté pečivo

Sladké kynuté pečivo

Juliana Fischerová

3 300 Kč

Více