Do Francie s Martinem

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Šneci v česnekovo-petrželovém másle se sýrovou strouhankou
Sarnin-Berrux, Beaune 2014
Žabí stehýnka v estragonovém těstíčku s domácí majonézou
Sarnin-Berrux, Volnay 2015
Kachní prsa na medu a skořici s teplým čočkovým salátem
Sarnin-Berrux, Vin de France (Gamay z 80 let starých vinic) 2014
Chai creme brulée
Káva

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Martin Kortus působil původně jako šéfkuchař italské školy vaření, ponořil se plně do italské kuchyně a svou milovanou francouzskou tak trochu odložil do šuplíku. Teď má ale příležitost ukázat vám, jak si připravit lahodná francouzská jídla jednoduše a přitom velmi efektně. Vybral si tradiční pokrmy, ale vždy je obohatil o něco nového, neobvyklého, možná překvapivého, v každém případě vynikajícího a osvěžujícího. Například šneky si uvaříte se sýrovou strouhankou, která šnekům dodá na intenzivní chuti a žabí stehýnka v těstíčku s čerstvým estragonem. Martin se moc těší až si společně připravíte čočkový salát a uvidíte, že čočka má mnoho podob, může být i velmi elegantní přílohou plnou chutí.

Asi se shodneme, že nejlepší volbou dezertu na francouzský kurz je creme brulée. To by ovšem nebyl Martin, aby si nevymyslel nějakou specialitu – můžete se tedy těšit na příchuť chai. Zkrátka tento francouzský kurz nebude jako žádný jiný, čeká vás spoustu tipů i základních technik, které se vám budou hodit i v každé kuchyni. Aby byl zážitek z kurzu opravdu autentický, náš chef sommeliér z Aromi Martin Levý si pro vás připravil degustaci francouzských vín.
Je toho tolik, na co se těšit! 

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

04. 06. 2019

Rum na talíři

12. 06. 2019

Men in the kitchen

13. 09. 2019

Rum na talíři

16. 09. 2019

Men in the kitchen

07. 10. 2019

Ladies with cocktails in the kitchen

18. 10. 2019

Men in the kitchen

21. 10. 2019

Ve stylu Grand Marnier

01. 11. 2019

Rum na talíři

Další volné kurzy

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více