Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Šéfkuchař: Jana Bilíková

Jaké je menu?

Salát z pečených lilků s arašídovou zálivkou (SP 68 Bianco 2016)
Buddha bowl (Montenidoli Rosato Canaiulo)
Farmářský sýr s meduňkou a bezovým dresinkem (Clemens Busch Riesling Trocken 2016)

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Sladká, slaná, kyselá, hořká a ještě „umami“, takzvaná pátá chuť, což bychom do češtiny přeložili jako něco obzvláště lahodného. Co se však opravdu skrývá za chutí umami se dozvíte na kurzu od Jany Bilíkové, kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Prozradí vám triky, jak o jídle přemýšlet a zejména jak jej dochucovat jako profesionální kuchaři. Chuť je vždy na prvním místě, prezentace jídla může být jakkoliv krásná, avšak pokud vás neohromí svou chutí, pak u vás pokrm skončil. Sílu chuti si prověříme z mnoha úhlů. Ukážeme si, jakou moc má dokyselování, co se sladkými jídly umí udělat sůl nebo jak moc se hodí znát, co je a v čem je obsažená chuť umami. Mimo zásady dochucování a chuťově „vytuněné“ menu se na kurzu naučíte vyrábět bylinkové oleje a zálivky nejen na saláty. Na řadu přijde i párování s vínem, toho se ujme Silvia, head sommeliérka z Esky. Víno propůjčí pokrmům další emoci. Každý kdo sleduje českou gastro scénu nesmí u pilotního projektu spolupráce s Ambiente chybět. Jdeme trendům naproti. Těšte se na ty nejlepší jména z gastro světa na půdě Laboratoria.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 17. 02. 2020, 16:30 - 20:30

Volno

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Vánoční cukroví s Eliškou vol. I

Vánoční cukroví s Eliškou vol. I

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Vánoční cukroví s Eliškou vol. II

Vánoční cukroví s Eliškou vol. II

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Rostlinně

Rostlinně

Adam Novotný
Libor Pozníček

3 300 Kč

Více

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Pečení bez másla a bez vajec

Pečení bez másla a bez vajec

Marcela Dulanská

2 500 Kč

Více

Zvěřina a pálenky

Zvěřina a pálenky

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu