Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Šéfkuchař: Jana Bilíková

Jaké je menu?

Salát z pečených lilků s arašídovou zálivkou (SP 68 Bianco 2016)
Buddha bowl (Montenidoli Rosato Canaiulo)
Farmářský sýr s meduňkou a bezovým dresinkem (Clemens Busch Riesling Trocken 2016)

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Sladká, slaná, kyselá, hořká a ještě „umami“, takzvaná pátá chuť, což bychom do češtiny přeložili jako něco obzvláště lahodného. Co se však opravdu skrývá za chutí umami se dozvíte na kurzu od Jany Bilíkové, kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Prozradí vám triky, jak o jídle přemýšlet a zejména jak jej dochucovat jako profesionální kuchaři. Chuť je vždy na prvním místě, prezentace jídla může být jakkoliv krásná, avšak pokud vás neohromí svou chutí, pak u vás pokrm skončil. Sílu chuti si prověříme z mnoha úhlů. Ukážeme si, jakou moc má dokyselování, co se sladkými jídly umí udělat sůl nebo jak moc se hodí znát, co je a v čem je obsažená chuť umami. Mimo zásady dochucování a chuťově „vytuněné“ menu se na kurzu naučíte vyrábět bylinkové oleje a zálivky nejen na saláty. Na řadu přijde i párování s vínem, toho se ujme Silvia, head sommeliérka z Esky. Víno propůjčí pokrmům další emoci. Každý kdo sleduje českou gastro scénu nesmí u pilotního projektu spolupráce s Ambiente chybět. Jdeme trendům naproti. Těšte se na ty nejlepší jména z gastro světa na půdě Laboratoria.

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Další kurzy lektora/ky

01. 08. 2019

Saláty v zahradě

Další volné kurzy

Saláty v zahradě

Saláty v zahradě

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Fermentace

Fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Kytky k jídlu

Kytky k jídlu

Jakub Čadina
Jana Vlková

3 600 Kč

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu