Triky šéfkuchařů - dochucování a umami

Šéfkuchař: Jana Bilíková

Jaké je menu?

  • Salát z pečených lilků s arašídovou zálivkou (SP 68 Bianco 2016)
  • Buddha bowl (Montenidoli Rosato Canaiulo)
  • Farmářský sýr s meduňkou a bezovým dresinkem (Clemens Busch Riesling Trocken 2016)

3 300 CZK včetně DPH za osobu

Sladká, slaná, kyselá, hořká a ještě „umami“, takzvaná pátá chuť, což bychom do češtiny přeložili jako něco obzvláště lahodného. Co se však opravdu skrývá za chutí umami se dozvíte na kurzu od Jany Bilíkové, kreativní šéfkuchařky sítě restaurací Ambiente. Prozradí vám triky, jak o jídle přemýšlet a zejména jak jej dochucovat jako profesionální kuchaři. Chuť je vždy na prvním místě, prezentace jídla může být jakkoliv krásná, avšak pokud vás neohromí svou chutí, pak u vás pokrm skončil. Sílu chuti si prověříme z mnoha úhlů. Ukážeme si, jakou moc má dokyselování, co se sladkými jídly umí udělat sůl nebo jak moc se hodí znát, co je a v čem je obsažená chuť umami. Mimo zásady dochucování a chuťově „vytuněné“ menu se na kurzu naučíte vyrábět bylinkové oleje a zálivky nejen na saláty. Na řadu přijde i párování s vínem, toho se ujme Silvia, head sommeliérka z Esky. Víno propůjčí pokrmům další emoci. Každý kdo sleduje českou gastro scénu nesmí u pilotního projektu spolupráce s Ambiente chybět. Jdeme trendům naproti. Těšte se na ty nejlepší jména z gastro světa na půdě Laboratoria.

Jana Bilíková

Jana je vystudovaná právnička oblékající rondon jako kreativní šéfkuchařka sítě restaurací Ambiente.  Byla vybrána jako jedna z Forbes 30 pod 30 a její prací je následovat moderní trendy v gastronomii.  Svoji kariéru začala v Sasazu, Kampa Park a následně pracovala tři roky v michelinské restauraci La Degustation Bohême Bourgeoise. Inspiraci na vaření sbírá na zahraničních stážích. 

Další kurzy

05. 03. 2019

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Další podobné kurzy

LA FINESTRA představuje: MASO

LA FINESTRA představuje: MASO

Tomáš Juřík

3 950 CZK

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 500 CZK

Více

Veganské menu

Veganské menu

Michal Hromas

2 500 CZK

Více

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Snídaně jako z La Bottega di Finestra

Lukáš Pocnar

2 900 CZK

Více

Zimní burgery jako z Dishe 2017

Zimní burgery jako z Dishe 2017

Jiří Janouch

3 000 CZK

Více

Hugova jehněčí slavnost

Hugova jehněčí slavnost

Michal Hromas

3 000 CZK

Více

Letní menu jako vyšité!

Letní menu jako vyšité!

Martin Kortus

950 CZK

Více

LA FINESTRA představuje: RYBY

LA FINESTRA představuje: RYBY

Tomáš Juřík

3 950 CZK

Více

Ukázka z kurzů