Francie podle michelinského šéfkuchaře

Šéfkuchař: Roman Paulus

Jaké je menu?

- Quiche s brokolicí a kozím sýrem

- Na pánvi pečená pražma s lilkovým kaviárem

- Kuře na víně

- Sněhové noky s vanilkovým krémem

+ vinné párování od Albarelo

5 000 Kč včetně DPH za osobu

Roman Paulus má bohaté zkušenosti ze špičkových světových restauracích a na kontě šest ocenění michelinskou hvězdou od MICHELIN Guide. Jeho jídla jsou tak vždy zárukou nezapomenutelného kulinářského zážitku. Pokud je vaším snem vařit ve společnosti legendy a naučit se postupy a triky, které používají šéfkuchaři vybraných michelinských restaurací, tak máte možnost si tento zážitek ve stylu noblesní Francie dopřát v naší škole vaření Laboratorio. Bon appétit!

Jak lépe začít francouzské menu než tradičním francouzským slaným koláčem? Quiche je sytý pokrm plný chutí a Francouzi si ho s oblibou dopřávají jako předkrm, vydanou snídani nebo ke skleničce kvalitního vína. Základem quiche je křehké těsto a smetanovo-vaječná náplň, do které můžete kreativně přidávat další ingredience. Roman si vybral variantu s čerstvým kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty. Na pánvi pečená pražma s lilkovým kaviárem bude dalším Romanovým favoritem a důkazem, že kaviár nemusí být pouze z ryb. Variace s pečeným lilkem dochucená česnekem a paprikou je skvělou přílohou třeba právě k rybám. Roman vybral jemné maso pražmy královské, známé také pod názvem pražman zlatý. Tělo pražmy královské totiž zdobí typický zlatý pásek a zlaté proužky na povrchu žaber. Pokrm bude podáván s pečenou tygří krevetou.

Další francouzský chod, kuře na víně marinované ve směsi červeného vína a divokého koření, následně restované na pánvi, doplněno kořenovou zeleninou a podávané s famózní omáčkou zjemněnou francouzským máslem, bude šansonem pro vaše chuťové buňky. Chuť dezertu bude nebeská. Romanovy sněhové noky jsou lehké, sladké a nadýchané. V kombinaci s vanilkovým krémem a lesním ovocem vytvoří dezert, který bude božský.

Dopřejte sami sobě nebo svým blízkým francouzský kulinářský zážitek s puncem michelinské hvězdy. Těšíme se na vás.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 06. 02. 2023, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Roman Paulus

Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu). 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Výčep - moderní české menu

Výčep - moderní české menu

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

Sladké vegan pečení s Nikoletou

Sladké vegan pečení s Nikoletou

Nikoleta Kováčová

4 000 Kč

Více

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Francie s Le Terroir

Francie s Le Terroir

Jakub Čadina

3 800 Kč

Více