
Francie podle michelinského šéfkuchaře
Šéfkuchař:
Roman Paulus
Jaké je menu?
- Quiche s brokolicí a kozím sýrem
- Na pánvi pečená pražma s lilkovým kaviárem
- Kuře na víně
- Sněhové noky s vanilkovým krémem
+ vinné párování od Albarelo
5 000 Kč včetně DPH za osobu
Roman Paulus má bohaté zkušenosti ze špičkových světových restauracích a na kontě šest ocenění michelinskou hvězdou od MICHELIN Guide. Jeho jídla jsou tak vždy zárukou nezapomenutelného kulinářského zážitku. Pokud je vaším snem vařit ve společnosti legendy a naučit se postupy a triky, které používají šéfkuchaři vybraných michelinských restaurací, tak máte možnost si tento zážitek ve stylu noblesní Francie dopřát v naší škole vaření Laboratorio. Bon appétit!
Jak lépe začít francouzské menu než tradičním francouzským slaným koláčem? Quiche je sytý pokrm plný chutí a Francouzi si ho s oblibou dopřávají jako předkrm, vydanou snídani nebo ke skleničce kvalitního vína. Základem quiche je křehké těsto a smetanovo-vaječná náplň, do které můžete kreativně přidávat další ingredience. Roman si vybral variantu s čerstvým kozím sýrem, brokolicí a sušenými rajčaty. Na pánvi pečená pražma s lilkovým kaviárem bude dalším Romanovým favoritem a důkazem, že kaviár nemusí být pouze z ryb. Variace s pečeným lilkem dochucená česnekem a paprikou je skvělou přílohou třeba právě k rybám. Roman vybral jemné maso pražmy královské, známé také pod názvem pražman zlatý. Tělo pražmy královské totiž zdobí typický zlatý pásek a zlaté proužky na povrchu žaber. Pokrm bude podáván s pečenou tygří krevetou.
Další francouzský chod, kuře na víně marinované ve směsi červeného vína a divokého koření, následně restované na pánvi, doplněno kořenovou zeleninou a podávané s famózní omáčkou zjemněnou francouzským máslem, bude šansonem pro vaše chuťové buňky. Chuť dezertu bude nebeská. Romanovy sněhové noky jsou lehké, sladké a nadýchané. V kombinaci s vanilkovým krémem a lesním ovocem vytvoří dezert, který bude božský.
Dopřejte sami sobě nebo svým blízkým francouzský kulinářský zážitek s puncem michelinské hvězdy. Těšíme se na vás.
Termíny
Datum | Stav | Rezervace |
---|---|---|
Pondělí, 06. 02. 2023, 16:30 - 20:30 |
Obsazeno |

Roman Paulus
Roman Paulus je spolumajitelem Bistra Paulus a šéfkuchařem olomoucké cateringové společnosti Lobster Catering. Mimo to je také nositelem nejprestižnějšího hodnocení v oboru – pro pražský Alcron získal šestkrát michelinskou hvězdu. Má také bohaté zkušenosti ze zahraniční, už jako malý kluk snil o tom, že by jednou chtěl mít možnost vařit ve špičkových světových restauracích. Hned po revoluci přijal nabídku na studium v Rakousku, kde se vyučil a zahájil kariéru profesionálního kuchaře. První zkušenosti se špičkovou světovou gastronomií získal v roce 1999 v hotelu Savoy v Londýně. V období od roku 2000 až 2007 pracoval v hotelech prestižního řetězce Hilton ve Vídni a v Praze. Od roku 2008 až do roku 2020 byl šéfkuchařem v restauraci hotelu Radisson Blu Alcron Prague. Za zmínku určitě stojí také Romanovy stáže v mezinárodních vzdělávacích institucích (The Emirates Academy of Hospitality Management) či světových restauracích (michelinské restaurace La Pergola v Římě a Maison du Boeuf v Bruselu).
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|
Jidapha Wisutrattana
3 800 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Výčep - moderní české menu
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

Sladké vegan pečení s Nikoletou
Nikoleta Kováčová
4 000 Kč

Cesta chleba s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 600 Kč

Kuře z Kro Kitchen
Vojtěch Václavík
4 000 Kč

Francie s Le Terroir
Jakub Čadina
3 800 Kč