
Francie s Le Terroir
Šéfkuchař:
Jakub Čadina
Jaké je menu?
Francouzský tatarský biftek
Krevety na bílém víně a chorizu
Tradiční Tarte Flambée
Vanilkový flan s pomeranči
Žabí stehýnka ve strouhance - Jako něco extra navíc vám Jakub ukáže, jak připravit jednu z nejznámějších francouzských delikates.
+ vinné párování od Albarelo
3 800 Kč včetně DPH za osobu
Le Terroir, vinný bar a restaurace francouzského stylu v historickém centru Prahy, která je oblíbenou zastávkou fanoušků kvalitního vína i gastronomie. V menu najdete tradiční francouzské klasiky jako tarte flambée a terrine maison, pithivier či paté en crout. Plating je v Le Terroir minimalistický, pokrmy šéfkuchaře Jakuba Čadiny jsou však zpracováním i chutí dotažené k dokonalosti. Vinný lístek čítá na stovky jedinečných vín z různých oblastí, především pak z Francie. Menu není dlouhé, ale svou kvalitou cílí na tu nejnáročnější klientelu. Za každým chodem cítíte příběh, znalost technik a francouzskou hrdost i noblesu.
Šéfkuchař Jakub Čadina vás na svém dalším kurzu zavede opět do Francie. Připravíte si “barová jídla” ve stylu Le Terroir, pokrmy, které se dokonale hodí k posezení u vína. Na úvod vás potěší francouzský tatarský biftek, který patří mezi signature pokrmy podniku.
S každou změnou menu přichází i nová varianta tatarského bifteku. V Le Terroir ochutnáte tatarák 100x jinak, vždy dokonale ochucený. Na kurzu vám odkryjeme jeden ikonický. Dalším chodem budou krevety připravené na bílém víně a chorizu. Tato jednoduchá specialitu je jako stvořená k vínu. Jsou božské!
Těšte se i na slavný cibulový koláč, tzv. tarte flambée. Ten je s Le Terroir spjat už od jeho otevření a hosté jej zkrátka milují. Pokrm, jenž pochází z alsasko-lotrinské kuchyně a je oblíbený nejen ve Francii, ale i Alsasku či v Německu. Základ koláče tvoří velmi tenké, křupavé těsto, následuje vrstva crème fraîche, cibule, špek a další ingredience. Pochutnat si na něm můžete, ať je ještě teplý, vytažený z trouby i za studena.
Ještě než se společně vrhneme na dezert, tak vám Jakub připraví i něco extra. Sám vám připraví jednu porci žabích stehýnek ve strouhance. Spoustu z vás tato francouzská lahůdka zaujala, ale stejně tak jako je delikátní, je i pro mnohé kontroverzní. Někteří z vás by si na jejich přípravu doma asi netroufli. Po tomto kurzu se do nich směle pusíte i vy.
A luxusní dojem za celým kurzem podtrhne dezert, vanilkový flan s pomeranči.
Bon appétit! Těšíme se v Laboratoriu.

Jakub Čadina
Šéfkuchař vinného baru a francouzské restaurace Le Terroir. Jakub působil během své kuchařské kariéry v řadě vyhlášených pražských restaurací. Zkušenosti sbíral v Chagall’s či v RED Pifu na pozici sous chefa. Tři roky vařil pod vedením Jana Punčocháře v Grand Cru, odkud si odnesl spoustu zkušeností. Dva roky vedl jako šéfkuchař italskou restauraci La Bottega Gastronomica. A po době covidové už započal šťastnou éru znovuzrození nového Le Terroir.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč