Francouzská kuchyně Le Terroir

Šéfkuchař: Jakub Čadina

Jaké je menu?

Francouzský tatarák  s domácími hranolky 

Pithivier - masový koláč se salátem s medovo-hořčičným dresinkem

Omáčka Sabayone s čerstvým ovocem 

Ke každému chodu vás čeká pečlivě vybrané vinné párování.

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Le Terroir táhne milovníky vína i kvalitní gastronomie s níž vás Jakub Čadina osobně seznámí na kurzu. Vášeň a slabost pro Francii je v Le Terroir cítit nejen z vinné karty, ale i z kuchyně. Na menu vás potěší tradiční francouzské klasiky jako: tarte flambée a terrine maison několika chutí, pithivier či paté en crout. V nabídce nikdy nechybí foie gras, kaviár, tatarák, domácí šunky i další prvotřídní speciality vlastní výroby okořeněné dávkou kreativity. Plating je minimalistický, ale vše na talíři dává smysl. Pokrmy jsou dotažené k dokonalosti, za každým cítíte příběh, znalost technik, hodiny i dny lidské práce, a to vše s jedinou metou - maximální chuť. Nový Le Terroir stojí za to. Pojďte mu podlehnout.

Co se na kurzu naučíte?

Jako předkrm si připravíme francouzský tatarák s domácími hranolky. Přemluvit Jakuba na tento chuťově vyladěný recept nám dalo zabrat, ale prozradil  ho. V rámci receptu se naučíte přípravu domácí majonézy i těch nejkřupavějších hranolek. Nejen správný typ brambor a stupeň smažení hrají důležitou roli v jejich výsledné chuti a křupavosti.

Hlavní chodem bude slavný francouzský masový koláč - Pithivier, jehož chuť je jako čiré štěstí. Během přípravy koláče se naučíte recept na univerzální těsto. Využití najde na všechny slané, masové koláče či již zmíněné páté en croute. Uvidíte, jaká je konzistence hladkého těsta i jak se s ním pracuje. Mimo to vám Jakub prozradí, jak vychutit a marinovat maso. To oceníte nejen při přípravě pečených paštik či u domácích klobás.

A jako sladká tečka bude Sabayone s čerstvým ovocem. Tato šlehaná omáčka ze žloutků, cukru a šumivého vína se těší oblibě nejen ve Francii. Vlastně je dost lehké si ji zamilovat. Její příprava vám může připomínat holandskou omáčku, důležitý je správný poměr surovin, teplota i šlehání. Směs se totiž šlehá nad parou do zhoustnutí v sametově lahodnou omáčku. Způsob přípravy pak můžete doma aplikovat u crème anglaise či klasického žloutkového šodó.

Tento kurz má přesah. Naučíte se mnohem víc, nežli tříchodové menu. Těšte se na dávku inspirace, profesionální přístup i dostatek osobitého humoru. Bude to okázalé a skvělé! Jak by řekl Jakub: ”Zůstaňte naladěni, přátelé. Těšíme se na vás.”

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 21. 09. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Čadina

Šéfkuchař vinného baru a francouzské restaurace Le Terroir. Jakub působil během své kuchařské kariéry v řadě vyhlášených pražských restaurací. Zkušenosti sbíral v Chagall’s či v RED Pifu na pozici sous chefa. Tři roky vařil pod vedením Jana Punčocháře v Grand Cru, odkud si odnesl spoustu zkušeností. Dva roky vedl jako šéfkuchař italskou restauraci La Bottega Gastronomica. A po době covidové už započal šťastnou éru znovuzrození nového Le Terroir. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky

4 500 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více