Gin menu

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Welcome drink - Gin Larios 12, tonic, citrusy

Zapečené ústřice v guanciale
Roku Gin,  Roku Higball 

Salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy
Pomerančové Negroni – Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut

Jehněčí kotletky flambované ginem, servírované v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle
Tanqueray No.TEN 

Panna cotta s omáčkou z lesních plodů
Tanqueray Royal 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem Petrem Kymlou, je to záruka pořádné jízdy! Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a delikátního menu, vítejte ve správné společnosti.

Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů. Petr Kymla bude ale během toho kurzu sázet primárně na jistotu, konkrétně na značku Tanqueray, kterou všichni milovníci ginů moc dobře znají a dnes je již, díky svých recepturám v naprosté dokonalosti, legendou.  Nebude to ale jen o značce Tanqueray. Welcome drink v podobě Ginu Larios 12, tonicu a citrusů příjemně osvěží a připraví chuťové pohárky na nevšední rozmazlování.

A jakými lahůdkami budete rozmazlováni? Na úvod si pro vás Martin nachystal zapečené ústřice v guanciale, které vás dostanou hned po prvním soustu. Jejich chuť dokonale podtrhne další z ginů, japonský Roku Gin. Následně se můžete těšit na lehký salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy. Salát je podáván spolu s pomerančovým Negroni - Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut. Dokonalost.

V tomto momentě dostane zaručeně chuť na hlavní chod. Ten bude ve znamení jehněčí kotletky flambované ginem v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle. Ani k tomuto chodu nebude chybět gin. Tentokrát Petr vybral gin vyráběný z čerstvých citrusů - Tanqueray No.TEN. Dezert, tradiční italská panna cotta z lesních plodů v symbióze s Tonquery Roayl s černorybízovým nádechem, bude perfektním zakončením gin & gastro jízdy.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 28. 02. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

25. 01. 2023

Men in the kitchen

16. 02. 2023

Champagne

22. 03. 2023

Rum na talíři

23. 03. 2023

Hovězí steaky levou zadní

24. 03. 2023

Ve stylu Campari

28. 03. 2023

Ve stylu Grand Marnier

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více