Gin menu

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Welcome drink - Gin Larios 12, tonic, citrusy

Zapečené ústřice v guanciale
Roku Gin,  Roku Higball 

Salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy
Pomerančové Negroni – Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut

Jehněčí kotletky flambované ginem, servírované v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle
Tanqueray No.TEN 

Panna cotta s omáčkou z lesních plodů
Tanqueray Royal 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem Petrem Kymlou, je to záruka pořádné jízdy! Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a delikátního menu, vítejte ve správné společnosti.

Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů. Petr Kymla bude ale během toho kurzu sázet primárně na jistotu, konkrétně na značku Tanqueray, kterou všichni milovníci ginů moc dobře znají a dnes je již, díky svých recepturám v naprosté dokonalosti, legendou.  Nebude to ale jen o značce Tanqueray. Welcome drink v podobě Ginu Larios 12, tonicu a citrusů příjemně osvěží a připraví chuťové pohárky na nevšední rozmazlování.

A jakými lahůdkami budete rozmazlováni? Na úvod si pro vás Martin nachystal zapečené ústřice v guanciale, které vás dostanou hned po prvním soustu. Jejich chuť dokonale podtrhne další z ginů, japonský Roku Gin. Následně se můžete těšit na lehký salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy. Salát je podáván spolu s pomerančovým Negroni - Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut. Dokonalost.

V tomto momentě dostane zaručeně chuť na hlavní chod. Ten bude ve znamení jehněčí kotletky flambované ginem v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle. Ani k tomuto chodu nebude chybět gin. Tentokrát Petr vybral gin vyráběný z čerstvých citrusů - Tanqueray No.TEN. Dezert, tradiční italská panna cotta z lesních plodů v symbióze s Tonquery Roayl s černorybízovým nádechem, bude perfektním zakončením gin & gastro jízdy.

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Úterý, 10. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Petr Kymla Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

17. 10. 2023

Svět ginů v několika chodech

19. 10. 2023

Rum na talíři

26. 10. 2023

Hovězí steaky levou zadní

06. 11. 2023

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

24. 11. 2023

Den Díkůvzdání

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více