Gin menu

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Welcome drink - Gin Larios 12, tonic, citrusy

Zapečené ústřice v guanciale
Roku Gin,  Roku Higball 

Salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy
Pomerančové Negroni – Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut

Jehněčí kotletky flambované ginem, servírované v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle
Tanqueray No.TEN 

Panna cotta s omáčkou z lesních plodů
Tanqueray Royal 

3 800 Kč včetně DPH za osobu

Když se sejde špičkový šéfkuchař a šéf Laboratoria Martin Kortus s fenomenálním barmanem Petrem Kymlou, je to záruka pořádné jízdy! Takže pokud patříte mezi fanoušky ginů a delikátního menu, vítejte ve správné společnosti.

Co se týče ginů, jejich nabídka je rok od roku pestřejší a můžeme tak vybírat z nepřeberného množství značek a druhů. Petr Kymla bude ale během toho kurzu sázet primárně na jistotu, konkrétně na značku Tanqueray, kterou všichni milovníci ginů moc dobře znají a dnes je již, díky svých recepturám v naprosté dokonalosti, legendou.  Nebude to ale jen o značce Tanqueray. Welcome drink v podobě Ginu Larios 12, tonicu a citrusů příjemně osvěží a připraví chuťové pohárky na nevšední rozmazlování.

A jakými lahůdkami budete rozmazlováni? Na úvod si pro vás Martin nachystal zapečené ústřice v guanciale, které vás dostanou hned po prvním soustu. Jejich chuť dokonale podtrhne další z ginů, japonský Roku Gin. Následně se můžete těšit na lehký salát z čerstvého fenyklu, grany Smith jablek, drceného jalovce a pomerančové šťávy. Salát je podáván spolu s pomerančovým Negroni - Tanqueray Sevilla, Campari, červený vermut. Dokonalost.

V tomto momentě dostane zaručeně chuť na hlavní chod. Ten bude ve znamení jehněčí kotletky flambované ginem v krustě s restovanými grenailemi na husím sádle. Ani k tomuto chodu nebude chybět gin. Tentokrát Petr vybral gin vyráběný z čerstvých citrusů - Tanqueray No.TEN. Dezert, tradiční italská panna cotta z lesních plodů v symbióze s Tonquery Roayl s černorybízovým nádechem, bude perfektním zakončením gin & gastro jízdy.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Úterý, 28. 02. 2023, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Středa, 10. 05. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

16. 02. 2023

Champagne

22. 03. 2023

Rum na talíři

23. 03. 2023

Hovězí steaky levou zadní

24. 03. 2023

Itálie všemi smysly

28. 03. 2023

Ve stylu Grand Marnier

19. 04. 2023

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

25. 04. 2023

Men in the kitchen

Další volné kurzy

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Výčep - moderní české menu

Výčep - moderní české menu

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

Sladké vegan pečení s Nikoletou

Sladké vegan pečení s Nikoletou

Nikoleta Kováčová

4 000 Kč

Více

Cesta chleba s Maškrtnicí

Cesta chleba s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 600 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Francie s Le Terroir

Francie s Le Terroir

Jakub Čadina

3 800 Kč

Více