Hovězí, hovězí, hovězí!

Šéfkuchař: Martin Kortus
Olga Romanová

Jaké je menu?

Telecí tatarák tak, jak ho neznáte!
Telecí se sýrem mascarpone, lanýžem a křepelčí žloutek

Roastbeef nebo tagliatta v jednom tahu
Vysoký roštěnec s uzenou majonézou a příloha

Flank steak s omáčkou, která vás překvapí
Steak s máslovou omáčkou a zeleninový salát

Small slider jako “sladká” tečka
Hovězí krk, zauzený ručně sbíraný pepř, domácí mangová majonéza, zelenina

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Kvalitní hovězí maso je surovina, která si o perfektní techniku a zpracování s citem přímo říká. Hovězí si vychutnáte ve spoustě podob i díky různým druhům masa a jejich rozdílné struktuře i chuti.

A protože vás i nás dobré maso pořád moc baví, rozhodl se Martin přijít s novým kurzem, který se na všechny tyto speciality z hovězího zaměří. Můžete se těšit na perfektně vychucený tatarák, různé styly krájení masa. Prozradíme si, jak připravit ten nejkřehčí steak z hovězího pupku, tedy flank steak a uvidíte, že příprava kvalitního vyzrálého masa není tak složitá, jak by se mohlo zdát.

A po dokonale upečeném steaku bude šťavnatý burger jako dezert. Ale tešte se i na přípravu omáček a zajímavých příloh. A nebyl by to Martin, aby si nepřipravil pár vyladěných surovin, které jídla vždycky vyšvihnou o úroveň výš! Už se nám sbíhají chutě, tak si přijďte užít hovězí maso v originálním zpracování s námi. 

K pořádnému hovězího nesmí chybět orosené pivo, celý kurz doprovadí degustace piv s Beergeekem a Olgou Romanovou.

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

11. 04. 2020

Velikonoční vaření s Martinem (ONLINE)

14. 04. 2020

Vaříme s Martinem I (ONLINE)

16. 04. 2020

Vaříme s Martinem II (ONLINE)

17. 04. 2020

Vaříme s Martinem bez masa (ONLINE)

20. 04. 2020

Rum na talíři

05. 06. 2020

Rum na talíři

23. 06. 2020

Men in the kitchen

Olga Romanová

Pivo bylo jejím koníčkem už kdysi dávno, nejprve vařila pivo doma s manželem jako domovarníci. Ale chyběla jim taková vysněná pivotéka, ve které by byla k dostání i výjimečná piva, vzácné a raritní kousky. Pustili se do toho sami a naplno! Je to totiž, podle nich, jediný správný způsob existence - pokud máte rádi svoji práci, tak nepočítáte čas, prostě děláte s láskou to, co máte rádi. 

Další kurzy lektora/ky

22. 04. 2020

České menu z Kuchyně II.

Další volné kurzy

Vaříme s Martinem I (ONLINE)

Vaříme s Martinem I (ONLINE)

Martin Kortus

330 Kč

Více

Vaříme s Martinem II (ONLINE)

Vaříme s Martinem II (ONLINE)

Martin Kortus

330 Kč

Více

Vaříme s Martinem bez masa (ONLINE)

Vaříme s Martinem bez masa (ONLINE)

Martin Kortus

330 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Indian home cooking se Sofií (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Triky šéfkuchařů - dochucování a kyselost

Jana Bilíková

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

LA FINESTRA představuje: RYBY & MOŘSKÉ PLODY

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Lelí’s cupcakes

Lelí’s cupcakes

Lenka Hnidáková

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více