Hovězí, hovězí, hovězí!

Šéfkuchař: Martin Kortus

Jaké je menu?

Telecí tatarák tak, jak ho neznáte!
Telecí se sýrem mascarpone, lanýžem a křepelčím žloutkem

Roastbeef nebo tagliata v jednom tahu
Vysoký roštěnec s uzenou majonézou a příloha

Flank steak s omáčkou, která vás překvapí
Steak s máslovou omáčkou a zeleninový salát

Small slider jako „sladká“ tečka
Hovězí krk, zauzený ručně sbíraný pepř, domácí majonéza, zelenina

Káva

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Kurz je věnován hovězímu od A do Z. Hovězí maso patří k oblíbeným stálicím našeho jídelníčku a není se čemu divit. Je plné kvalitních bílkovin, vitamínů i minerálů, a navíc je svou chutí nezaměnitelnou surovinou, ze které doma vykouzlíte opravdu luxusní pokrmy.

Při jeho přípravě musíte ovšem dbát na perfektní techniku přípravy. A to je i jeden z důvodů, proč si tak často nepřipravujeme steaky doma a raději si je dáme v restauraci. To je ale velká škoda! Na našem kurzu s Martinem Kortusem vás práci s hovězím naučíme. Můžete se těšit na perfektně vychucený tatarák, při jeho přípravě se zaměříme na různé styly krájení masa. Prozradíme si, jak připravit ten nejkřehčí steak z hovězího pupku, tedy flank steak, a uvidíte, že příprava kvalitního vyzrálého masa není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A po dokonale upečeném steaku přijde na řadu šťavnatý burger jako dezert. Ke steakům a burgerům bezpochyby patří i lahodné domácí omáčky a přílohy, které nebudou chybět. A nebyl by to Martin, aby si nepřipravil pár speciálních surovin, které jídla vždycky vyšvihnou o úroveň výš!

Už se nám sbíhají sliny, tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.

Martin Kortus

V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.

 

Další kurzy lektora/ky

17. 08. 2022

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

26. 09. 2022

Autentická mexická kuchyně

19. 10. 2022

Rum na talíři

25. 10. 2022

Gin menu

02. 11. 2022

Ve stylu Grand Marnier

16. 11. 2022

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky

4 500 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Francouzská kuchyně Le Terroir

Francouzská kuchyně Le Terroir

Jakub Čadina

3 300 Kč

Více

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více