
Hovězí, hovězí, hovězí!
Šéfkuchař:
Martin Kortus
Jaké je menu?
Telecí tatarák tak, jak ho neznáte!
Telecí se sýrem mascarpone, lanýžem a křepelčím žloutkem
Roastbeef nebo tagliata v jednom tahu
Vysoký roštěnec s uzenou majonézou a příloha
Flank steak s omáčkou, která vás překvapí
Steak s máslovou omáčkou a zeleninový salát
Small slider jako „sladká“ tečka
Hovězí krk, zauzený ručně sbíraný pepř, domácí majonéza, zelenina
Káva
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Kurz je věnován hovězímu od A do Z. Hovězí maso patří k oblíbeným stálicím našeho jídelníčku a není se čemu divit. Je plné kvalitních bílkovin, vitamínů i minerálů, a navíc je svou chutí nezaměnitelnou surovinou, ze které doma vykouzlíte opravdu luxusní pokrmy.
Při jeho přípravě musíte ovšem dbát na perfektní techniku přípravy. A to je i jeden z důvodů, proč si tak často nepřipravujeme steaky doma a raději si je dáme v restauraci. To je ale velká škoda! Na našem kurzu s Martinem Kortusem vás práci s hovězím naučíme. Můžete se těšit na perfektně vychucený tatarák, při jeho přípravě se zaměříme na různé styly krájení masa. Prozradíme si, jak připravit ten nejkřehčí steak z hovězího pupku, tedy flank steak, a uvidíte, že příprava kvalitního vyzrálého masa není tak složitá, jak by se mohlo zdát. A po dokonale upečeném steaku přijde na řadu šťavnatý burger jako dezert. Ke steakům a burgerům bezpochyby patří i lahodné domácí omáčky a přílohy, které nebudou chybět. A nebyl by to Martin, aby si nepřipravil pár speciálních surovin, které jídla vždycky vyšvihnou o úroveň výš!
Už se nám sbíhají sliny, tak si přijďte společně s námi užít hovězí maso v originálním zpracování.

Martin Kortus
V roce 1992 úspěšně zakončil studia na Francouzském kulinářském institutu v New Yorku. Od té doby Martin působil jako privátní kuchař, gastronomický poradce, lektor školy vaření a šéfkuchař v Il Vigneto a Bettola Restaurant. V Česku zastával pozici šéfkuchaře v hotelu Josef a léta působil v Monarchu a Národní bance vín, kde se pod jeho vedením připravovaly degustační večeře a lekce vaření.
Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Japonsko na grilu v zahradě Aromi
Jakub Horák
3 300 Kč

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)
Riccardo Lucque
3 600 Kč

Frankieho božská pizza
Frankie Gallucci
2 900 Kč

Pavel Berky – MasterChef menu
Pavel Berky
4 500 Kč

Delikatesy italského středomoří (ENG)
Matteo Crubellati
3 300 Kč

Francouzská kuchyně Le Terroir
Jakub Čadina
3 300 Kč

Autentická mexická kuchyně
Martin Kortus
3 300 Kč