I love Piemonte! (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Prosecco di Valdobbiadene Brut sur lie 2018, Casa Coste Piane

Grilovaná sezónní zelenina a omáčka Bagna càuda Piemontese
Roero Arneis, Alberto Oggero

Risotto s lískovými oříšky a kuřecími játry
Natalin Grignolino, Fabrizio Iuli

Taglierini s černým lanýžem a fondue ze sýru Toma
Barbaresco, Cascina Roccalini

Čokoládový bonet

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Severoitalský region, který je synonymem pro lanýže, nejlahodnější lískové oříšky a Barolo. Ano, řeč je o nádherném regionu Piemonte, který toho má hodně co nabídnout. A abychom dali piemontské kuchyni a vínům prostor, rozhodli jsme se věnovat tomuto regionu celý kurz. 

Vydejte se s námi po toulkách za krásami italského Piemonte. Druhý největší italský vinařský region je domovem těch nejprestižnějších a nejvyhledávanějších vín, třeba dvojice vína Barolo a Barbaresco, postavených na odrůdě Nebbiolo. Ovšem Piemonte nabízí mnohem více gastronomických zážitků. Šéfkuchař Riccardo Lucque vás o tom přesvědčí a naučí vás připravovat tradiční italské menu, místní speciality, které vás dostanou svou chutí a sofistikovaností. Tentokrát budou vaše oblíbené degustace vína z portfolia Via del Vino přímo povinností! Užijte si komplexnost tohoto kurzu a vychutnejte si zážitky z autentické italské kuchyně plnými doušky. Bude to Itálie, které úplně propadnete.

KURZ JE VEDEN V ANGLICKÉM JAZYCE.

 

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

28. 02. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

09. 03. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

23. 03. 2020

Ryby a mořské plody ENG

07. 04. 2020

Riccardova Itálie (ENG)

17. 04. 2020

Ryby a mořské plody ENG

11. 05. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

19. 06. 2020

Riccardova Itálie (ENG)

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

To nejlepší z Esky - zimní edice!

To nejlepší z Esky - zimní edice!

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Hovězí, hovězí, hovězí!

Hovězí, hovězí, hovězí!

Martin Kortus
Olga Romanová

3 300 Kč

Více

The Best of La Finestra

The Best of La Finestra

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Asijská fermentace

Asijská fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

České menu z Kuchyně II.

České menu z Kuchyně II.

Marek Janouch
Dalibor Křivánek
Olga Romanová

3 600 Kč

Více

Baskicko s Hugem

Baskicko s Hugem

Michal Hromas

3 300 Kč

Více