Italské klasiky (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Calamari alla carbonara
Risotto ai frutti di mare
Saltimbocca di vitello con patate all’olio di oliva
Tiramisu al sifone

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Italská kuchyně je proslulá svou rozmanitostí. Co region to další tradiční recept, který se dědí z generace na generaci. Jejím společným pojítkem je lehkost s důrazem na čerstvost a prvotřídní kvalitu surovin. Získala si nás svou jednoduchostí a rafinovaností zároveň. S jídlem roste chuť a u italská gastronomie je toho důkazem. Čím více toho ochutnáváte, tím více si získává vaše srdce.

Pojďte se s Riccardem naučit italskou klasiku, čtyři pokrmy, které vaří doma nejraději. Richie se s vámi podělí o receptury i nadšení pro ingredience a postupy. Připravíme si risotto ai frutti di mare, tedy italské risotto s mořskými plody, jehož chuť vás přenese zpět na letní dovolenou. A jako dezert bude tradiční Tiramisu al sifone, typičtější italský dezert byste našli jen stěží. Servíruje se od Milána až po Palermo a jeho chuť vás nikdy nezklame. Ukážeme si jej v moderním pojetí, s použitím sifonové lahve, díky níž bude Tiramisu nebývale jemné a nadýchané.

Pojďte si užít chuť Itálie s námi! Naučte se nestárnoucí klasiky, které nikdy nevyjdou z módy. Recepty, jenž budete vařit stále dokola, a přitom vám nezevšední.

Kurz je vedený v anglickém jazyce.

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací, svoji kariéru přenesl i na do New Yorku a od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

28. 05. 2019

Ryby a mořské plody ENG

30. 05. 2019

Recepty z Riccardovy Italské kuchařky (ENG)

03. 06. 2019

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Další volné kurzy

To nejlepší z Esky

To nejlepší z Esky

Martin Štangl

3 950 Kč

Více

Ryby a mořské plody ENG

Ryby a mořské plody ENG

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Do Itálie s Leonardem z CottoCrudo (ENG)

Leonardo di Clemente

3 600 Kč

Více

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Verrine – cukrářská elegance ve skleničce

Vladislav Ryasnyy

2 900 Kč

Více

Thajská večeře od Sofie ENG

Thajská večeře od Sofie ENG

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Sushi v zahradě

Sushi v zahradě

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Focení jídla s Markem Bartošem v zahradě

Marek Bartoš

2 500 Kč

Více