Jak se vaří v  Next Door by Imperial

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich

Jaké je menu?

Tataki z tuňáka  

Kachní jelítko s hráškem a houbami  

Smažené krevety s toskánskou polévkou Pappa Al Pomodoro

Citronový koláč 

+ vinné párování ke každému chodu od Albarello 

5 000 Kč včetně DPH za osobu

Zdeňka Pohlreicha zná snad každý. Proslavil se mimo jiné díky televiznímu pořadu Ano, šéfe!, který více než 10 let bez servítek mapoval stav české gastronomické scény, zároveň je také spolumajitelem tří vyhlášených pražských restaurací – Café Imperial, Next Door a Divinis. Všechny tři restaurace jsou oblíbenou zastávkou místních, ale také cizinců.  Jsou totiž vždy zárukou kvalitního a precizně připraveného jídla, stejně tak jako exkluzivního servisu. Jak se vaří v Next Door by Imperial? 

Next Door by Imperial představuje špičkovou restauraci a najdete ji hned vedle Café Imperial. V Next Door se zaměřují především na českou kuchyni ve formě respektující její základy, současně plně uspokojují a reflektují poptávku moderní doby žádající jídla lehčí, vizuálně propracovanější a daleko sofistikovanější, než tomu bylo kdykoliv předtím. Proto je koncept menu Next Door inspirován také kuchyní mezinárodní. Poznejte, jak se vaří v Next Door by Imperial, seznamte se se Zdeňkem a jeho osobitým humorem a užijte si profesionální atmosféru u nás v Laboratoriu. 

U předkrmu bude Zdeněk sázet na tuňáka a japonskou techniku přípravy ryb tataki. Tuňáka doplní svěží salátovou okurkou spolu s dresinkem ze sójové omáčky Kikkomann, limetkové  a citronové šťávy, cukru, sušeného chilli a dalších ingrediencí. Jako další chod si připravíte kachnu, která je v českých končinách jednou z neoblíbenějších surovin. Zdeněk vybral kachní jelítko v kombinaci s hráškem a houbami. Milovníci krevet pak jistě ocení další pokrm – smažené krevety s toskánskou polévkou Pappa Al Pomodoro. Při přípravě ucítíte vůně italského středomoří a možná si i na chvilku budete připadat jako na dovolené v Itálii – krevety, rozmarýn, bazalka, rajčata, křupavá ciabatta… Citron pak provoní prostory Laboratoria při přípravě lahodného citronového koláče. Vítejte v Next Door by Imperial. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 06. 09. 2023, 11:00 - 15:00

Volno

Zdeněk Pohlreich

Letos oslavil 65 let a 50 let v oboru gastronomie. Je spolumajitelem tří pražských restaurací Café Imperial, Next Door a Divinis.  Zdeněk se proslavil díky pořadu ANO, ŠÉFE!, který mapoval stav české gastronomie více jak 10 let. 

Letos vydal svou biografii, která dokumentuje celý Zdeňkův gastronomický život. Sepsal s kolegou vše, co předcházelo tomu, než se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho vzešel, o svých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak ji Zdeněk zažil v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si Zdeněk troufá říct, že něco viděl, pár lidí potkal a zažil.

Zdeněk je aktivním sportovcem, miluje golf a cyklistiku.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více