Jak se vaří v  Next Door by Imperial

Šéfkuchař: Zdeněk Pohlreich

Jaké je menu?

Tataki z tuňáka  

Kachní jelítko s hráškem a houbami  

Smažené krevety s toskánskou polévkou Pappa Al Pomodoro

Citronový koláč 

+ vinné párování ke každému chodu od Albarello 

5 000 Kč včetně DPH za osobu

Zdeňka Pohlreicha zná snad každý. Proslavil se mimo jiné díky televiznímu pořadu Ano, šéfe!, který více než 10 let bez servítek mapoval stav české gastronomické scény, zároveň je také spolumajitelem tří vyhlášených pražských restaurací – Café Imperial, Next Door a Divinis. Všechny tři restaurace jsou oblíbenou zastávkou místních, ale také cizinců.  Jsou totiž vždy zárukou kvalitního a precizně připraveného jídla, stejně tak jako exkluzivního servisu. Jak se vaří v Next Door by Imperial? 

Next Door by Imperial představuje špičkovou restauraci a najdete ji hned vedle Café Imperial. V Next Door se zaměřují především na českou kuchyni ve formě respektující její základy, současně plně uspokojují a reflektují poptávku moderní doby žádající jídla lehčí, vizuálně propracovanější a daleko sofistikovanější, než tomu bylo kdykoliv předtím. Proto je koncept menu Next Door inspirován také kuchyní mezinárodní. Poznejte, jak se vaří v Next Door by Imperial, seznamte se se Zdeňkem a jeho osobitým humorem a užijte si profesionální atmosféru u nás v Laboratoriu. 

U předkrmu bude Zdeněk sázet na tuňáka a japonskou techniku přípravy ryb tataki. Tuňáka doplní svěží salátovou okurkou spolu s dresinkem ze sójové omáčky Kikkomann, limetkové  a citronové šťávy, cukru, sušeného chilli a dalších ingrediencí. Jako další chod si připravíte kachnu, která je v českých končinách jednou z neoblíbenějších surovin. Zdeněk vybral kachní jelítko v kombinaci s hráškem a houbami. Milovníci krevet pak jistě ocení další pokrm – smažené krevety s toskánskou polévkou Pappa Al Pomodoro. Při přípravě ucítíte vůně italského středomoří a možná si i na chvilku budete připadat jako na dovolené v Itálii – krevety, rozmarýn, bazalka, rajčata, křupavá ciabatta… Citron pak provoní prostory Laboratoria při přípravě lahodného citronového koláče. Vítejte v Next Door by Imperial. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 12. 04. 2023, 11:00 - 15:00

Obsazeno

Zdeněk Pohlreich

Letos oslavil 65 let a 50 let v oboru gastronomie. Je spolumajitelem tří pražských restaurací Café Imperial, Next Door a Divinis.  Zdeněk se proslavil díky pořadu ANO, ŠÉFE!, který mapoval stav české gastronomie více jak 10 let. 

Letos vydal svou biografii, která dokumentuje celý Zdeňkův gastronomický život. Sepsal s kolegou vše, co předcházelo tomu, než se dostal do veřejného povědomí skrz pořad Ano, šéfe! až po současnost. Povídání o tom, z čeho vzešel, o svých předcích, něco z dětství, něco z učení, přes vojnu až po složitou emigraci a návrat do rodícího se kapitalismu v devadesátkách. Kniha je hlavně o gastronomii, tak ji Zdeněk zažil v socialismu, v zahraničí, v korporacích až po vlastní privátní podnikání. Za ty roky už si Zdeněk troufá říct, že něco viděl, pár lidí potkal a zažil.

Zdeněk je aktivním sportovcem, miluje golf a cyklistiku.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více