
Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Šéfkuchař:
Týna Roubitschek
Jaké je menu?
Jerk marináda a koření jerk spice - základ pro další recepty
Jerk chicken a festivaly - kuře na grilu s tradičními smaženými sladko-slanými rohlíčky
Masové/vege patties v cocobreadu - pečené kurkumové taštičky plněné masovou nebo luštěninovou směsí z rajčat, jerk spice koření a sezónní zeleniny v nadýchaném chlebu z kokosového mléka a spousty másla
Grilovaný plantain s limetkovým karamelem, pěnou z muškátového oříšku a s praženým kokosem
3 600 Kč včetně DPH za osobu
Znáte Yardie? Pokud jste o tomto pražském pop up rychlém občerstvení v jamajském stylu ještě neslyšeli, pak vás možná překvapí, že Yardie na začátku spojila láska a vášeň nikoliv k jídlu, ale k muzice. Nadšenci milující jamajské hudební žánry, jako je reggae či dancehall, se však skrze obdiv k celé jamajské kultuře nakonec zamilovali také do jamajské kuchyně a svůj um vám rádi představí právě v tomto kurzu. Nebude chybět dobrá nálada, inspirující muzika a samozřejmě nezapomenutelné chutě a vůně karibského ostrova.
Jamajka je země tvořená několika etniky a stejně tak rozmanitá je také tradiční jamajská kuchyně. Každé etnikum má své příběhy a historii - ať už se jedná o otroky z Afriky, kolonisty z Evropy, dělníky z Číny a Indie nebo obchodníky ze Sýrie - všichni s sebou přivezli i svoje recepty a postupy vaření a zanechali tak typické otisky, které jsou dodnes základem jamajské kuchyně vnášející do všech receptů pestrost, autentičnost a originalitu. Mimochodem, podstatu jamajské kuchyně skvěle vystihuje také motto na státním erbu Jamajky, které zní „Out of many we are one“ neboli „Z mnohého tvoříme jedno“.
V Yardie se jamajskou kulturu snaží autenticky a zároveň kvalitně přenést do každého jídla. Můžete se tak těšit na klasické Jerk Chicken, rýži, koření, oheň, pimento, plněné taštičky a další speciality jamajské kuchyně a grilu. Nechte se nést v rytmu jamajské kuchyně, jedinečného karibského prostředí a objevte spojení nové a unikátní podoby, kterou nyní můžete zažít na vlastní kůži.
Kurz se koná v krásné zahrádce restaurace Aromi na Náměstí Míru.

Týna Roubitschek
Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.
Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Japonsko na grilu v zahradě Aromi
Jakub Horák
3 300 Kč