Japonská kuchyně a Sake

Šéfkuchař: Jakub Horák

Jaké je menu?

Shio sake daikon ni - solený losos vařený s ředkví
ZAKU Junmai Daiginio Nakadori sake

Maguro tataki - zprudka opečený tuňák s omáčkou ponzu 
RUNKAJIN Junmai Dry sake       
     

Miru gai chawan mushi - slávky ve vaječném pudingu
MATSU TSUKASA Kimoto Junmai sake              

Ebi shoyu itame - restované krevety se sójovou omáčkou 
KANKOUBAI Junmai Ginjo sake

4 000 Kč včetně DPH za osobu

Profesionalita, japonské chutě v precizním provedení, odvaha a sebejisté až extravagantní kombinace, to je stylový kurz Japonsko a sake! Pro ty z vás, kteří jsou zvyklí vychutnávat k japonským pokrmům převážně tradiční rýžové víno Saké, to může být jedinečný požitek. Těšte se na velmi sofistikované, odvážné kombince chutí a nevšední zážitek. Kurzem vás provede Jakub Horák z pražské restaurace Yamato, který se japonské kuchyni věnuje s nadšením několik let. Nedávno získal také 1. místo v prestižní evropské soutěži Washoku Word Challenge v oboru japonská kuchyně.           Jakub se už ve svých 22 letech rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Drinky pro vás napáruje   Dagmar Kadlecová, odborník na japonské sake a držitelka certifikace J.S.A. Sake Diploma. Po úspěšném ukončení WSET Wine and Spirits se začala věnovat elixíru japonské duše - sake. Kromě pořádání přednášek a kurzů o sake spolupracuje se společností Rohlik.cz jako vinařský konzultant. Ke každému chodu ochutnáte jedinečný druh této japonské tradice,  která perfektně doplní chutě japonského menu.           Japonsko je vyhlášeno svou oblibou v rybách, a právě jim bude věnován i začátek menu. Předkrm voní čerstvostí moře, Shio sake daikon  si připravíme z čerstvého lososa a salátem s ředkve daikon. K předkrmu ochutnáte od Dagmar ZAKU Junmai Daiginio sake, který dodá pokrmu další úroveň exkluzivity.

Mezi další speciality japonské kuchyně patří tuňák. Jakub vás naučí připravovat Maguro tataki, zprudka opečený  steak  z tuňáka, nakrájený na jemné plátky s jedinečnou ponzou omáčkou. K němu si dopřejte dokonalou rovnováhu jemnosti a komplexnosti v podobě sake BUNKAJIN Junmai Dry.           Dalším chodem bude Miru gai chawan mushi neboli slávky ve vaječném pudingu. Pokrm doplní chuťově sake plné chutí MATSU NO TSUKASA opět z řady Junmai. Wau! A nakonec se naučíme Ebi shoyu itame, což jsou restované krevety s jemnou sójovou omáčkou. A závěrečný drink, KONKOUBAI Junmai Ginjo sake.                    Přijďte načerpat inspiraci, ochutnat nové dimenze japonských chutí a dopřát si nevšední odpoledne. Těšte se na extravagantní kombinace, které vás nenechají spát. Budete nadšeni.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 27. 04. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Horák

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.

Další kurzy lektora/ky

29. 03. 2023

Japonsko a whisky Nikka

17. 05. 2023

Tradiční japonská kuchyně

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více