
Japonská kuchyně a Sake
Šéfkuchař:
Jakub Horák
Jaké je menu?
Shio sake daikon ni - solený losos vařený s ředkví
ZAKU Junmai Daiginio Nakadori sake
Maguro tataki - zprudka opečený tuňák s omáčkou ponzu
RUNKAJIN Junmai Dry sake
Miru gai chawan mushi - slávky ve vaječném pudingu
MATSU TSUKASA Kimoto Junmai sake
Ebi shoyu itame - restované krevety se sójovou omáčkou
KANKOUBAI Junmai Ginjo sake
4 000 Kč včetně DPH za osobu
Profesionalita, japonské chutě v precizním provedení, odvaha a sebejisté až extravagantní kombinace, to je stylový kurz Japonsko a sake! Pro ty z vás, kteří jsou zvyklí vychutnávat k japonským pokrmům převážně tradiční rýžové víno Saké, to může být jedinečný požitek. Těšte se na velmi sofistikované, odvážné kombince chutí a nevšední zážitek. Kurzem vás provede Jakub Horák z pražské restaurace Yamato, který se japonské kuchyni věnuje s nadšením několik let. Nedávno získal také 1. místo v prestižní evropské soutěži Washoku Word Challenge v oboru japonská kuchyně. Jakub se už ve svých 22 letech rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72 ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Drinky pro vás napáruje Dagmar Kadlecová, odborník na japonské sake a držitelka certifikace J.S.A. Sake Diploma. Po úspěšném ukončení WSET Wine and Spirits se začala věnovat elixíru japonské duše - sake. Kromě pořádání přednášek a kurzů o sake spolupracuje se společností Rohlik.cz jako vinařský konzultant. Ke každému chodu ochutnáte jedinečný druh této japonské tradice, která perfektně doplní chutě japonského menu. Japonsko je vyhlášeno svou oblibou v rybách, a právě jim bude věnován i začátek menu. Předkrm voní čerstvostí moře, Shio sake daikon si připravíme z čerstvého lososa a salátem s ředkve daikon. K předkrmu ochutnáte od Dagmar ZAKU Junmai Daiginio sake, který dodá pokrmu další úroveň exkluzivity.
Mezi další speciality japonské kuchyně patří tuňák. Jakub vás naučí připravovat Maguro tataki, zprudka opečený steak z tuňáka, nakrájený na jemné plátky s jedinečnou ponzou omáčkou. K němu si dopřejte dokonalou rovnováhu jemnosti a komplexnosti v podobě sake BUNKAJIN Junmai Dry. Dalším chodem bude Miru gai chawan mushi neboli slávky ve vaječném pudingu. Pokrm doplní chuťově sake plné chutí MATSU NO TSUKASA opět z řady Junmai. Wau! A nakonec se naučíme Ebi shoyu itame, což jsou restované krevety s jemnou sójovou omáčkou. A závěrečný drink, KONKOUBAI Junmai Ginjo sake. Přijďte načerpat inspiraci, ochutnat nové dimenze japonských chutí a dopřát si nevšední odpoledne. Těšte se na extravagantní kombinace, které vás nenechají spát. Budete nadšeni.

Jakub Horák
Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72 ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč