Japonsko na grilu v zahradě Aromi

Šéfkuchař: Jakub Horák

Jaké je menu?

Sake tomorokoshi miso yaki - pečený losos s kukuřičným miso

Maguro tataki - zprudka opečený tuňák s ponzu omáčkou

Tai moromi miso yaki - pražma královská pečená s ječmenném miso 

Side dishes - okurky se švestkami umeboshi, grilovaný lilek se zázvorem a sušeným tuňákem  

Grilovaný ananas s matcha zmrzlinou

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Už se těšíte, jak své přátelé a známé překvapíte během grilování jedním nebo více z výše uvedených sexy a fresh pokrmů? Pak jste tu správně! Teplé letní večery jsou pro grilování ideálním obdobím a jistě není žádným tajemstvím, že ho Češi přímo milují. Grilování se stává součástí nejrůznějších oslav, zahradních večírků a asi bychom velice těžko hledali člověka, který by alespoň jednou za letní sezonu nevyslovil otázku „Půjdeme grilovat?“.

Na druhou stranu, stejně tak těžko bychom hledali člověka, který si při přemýšlením nad menu na grilování představí pražmu královskou, tuňáka nebo třeba ananas. A možná právě nyní nastal čas na změnu! Souhlasíte? Jak již samotný název kurzu „Japonsko na grilu“ napovídá, doménou tohoto kurzu bude právě rozpálený gril a japonské chutě! Na kurzu vám bude lektorem Jakub Horák, který se japonské kuchyni věnuje již od svých 16 let a můžete se s ním setkat například v Yamato restaurant, v jejímž menu najdete tradiční japonská jídla, rozmanitý výběr japonského saké
a samozřejmě také sushi.

Během kurzu si však společně s Jakubem připravíte něco speciálního! Napadlo by vás pozvat své hosty na pečeného lososa s kukuřičným miso nebo zprudka opečeného tuňáka s ponzu omáčkou? Troufli byste si pracovat s tak nádhernou surovinou, jako je pražma královská? Připravit svěží side dishes (přílohy) v podobě okurky se švestkami umeboshi nebo nakombinovat grilovaný lilek se zázvorem a sušeným tuňákem? Váháte? Pak věřte, že po absolvování tohoto kurzu budete tyto pokrmy skvěle ovládat. Sladkou tečkou a odměnou vám bude grilovaný ananas s matcha zmrzlinou – tuto kombinaci chutí si nesmíte nechat ujít, protože chutná famózně!

Kurz se koná v krásné zahrádce restaurace Aromi na Náměstí Míru.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 18. 08. 2022, 16:30 - 20:30

Volno

Jakub Horák

Ne nadarmo se říká, že láska prochází žaludkem. Jakub tu svou k japonské kuchyni poznal již v 16 letech. O rok později nastoupil na praxi do vyhlášené japonské restaurace YAMATO, kde i po studiu začal pracovat. Ve 22 letech se rozhodl prohloubit své znalosti a odjel studovat do Kyota na prestižní školu Taiwa. Po absolvování začal působit v restauraci Kaisek しち十二候 (v překladu 72  ročních sezón) Shi chi jū ni kou, kde pracoval šest měsíců. Dnes jej můžete vidět v Yamatou, nebo když budete mít štěstí, tak i v Japonsku, kam se rád pravidelně vrací.

Další kurzy lektora/ky

28. 09. 2022

Tradiční japonská kuchyně

24. 10. 2022

Tradiční japonská kuchyně

21. 11. 2022

Tradiční japonská kuchyně

Další volné kurzy

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)

Riccardo Lucque

3 600 Kč

Více

Frankieho božská pizza

Frankieho božská pizza

Frankie Gallucci

2 900 Kč

Více

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky – MasterChef menu

Pavel Berky

4 500 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Francouzská kuchyně Le Terroir

Francouzská kuchyně Le Terroir

Jakub Čadina

3 300 Kč

Více

Autentická mexická kuchyně

Autentická mexická kuchyně

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více