
Základy barmanství pro dokonalý koktejlový večírek
Šéfkuchař:
Marek Čimbora
Tomáš Mozr
Jaké je menu?
Gin& Tonic (welcome)
SERVÍROVÁN VÝBĚR PRAŽENÝCH OŘECHŮ
Negroni Sbabliato (aperitiv) - lehčí hořkosladká kombinace prosecca, Campari a sladkého červeného vermutu Cinzano
SERVÍROVÁNA SELEKCE ITALSKÉ ANTIPASTI
Dark and Stormy - svěží kombinace Plantation Original Dark, zázvorového piva Fever-Tree a šťávy z čerstvé limetky
SERVÍROVÁN KREVETOVÝ SALÁT
Apple Old Fashioned - spojení jamajského rumu Appleton Estate 12 y.o. Rare Casks, curkového sirupu, Angostura Aromati Bitter a křížaly na ozdobu
SERVÍROVÁN ROASTBEEF S DOMÁCÍ MAJONÉZOU A BÍLÝM CHLEBEM
Espresso Martini - podmanivá kombinace kávy, kávového likéru, cukrového sirupu a slané vodky Mermaid
SERVÍROVANE TIRAMISU "AL SIFONE"
3 500 Kč včetně DPH za osobu
Když se řekne příprava koktejlů, mnozí si hned vybaví ono teatrální vystoupení, kdy barmani pohazují lahvemi, šejkrují, míchají, rolují, mixují a vůbec všelijak přelévají zdánlivě nepřeberné množství různých tekutin sem a tam, aby připravili dokonalý drink. Jak ovšem poznamenal americký advokát a barový nadšenec David A. Embury: „Kdokoli může vytvářet dobré koktejly. Umění míchat nápoje není přísně a žárlivě střeženým tajemstvím. Ani schopností získanou lety svědomitého úsilí. Lze se mu naučit prakticky přes noc.“ A právě o této velké pravdě vás přesvědčí barman Marek Čimbora z karlínského podniku Kro Bistro&Bar a barman, barový historik a novinář Tomáš Mozr ze společnosti Ultra Premium Brands. Společně s nimi vás degustačními kombinacemi vybraných koktejlů a pokrmů provede také šéfkuchař Martin Kortus.
Nejenže se naučíte základní barmanské techniky, ale dokonce se dozvíte i to, jak si například vyrobit vlastní bitters, likér nebo třeba zázvorové pivo. A v neposlední řadě získáte navíc také skvělou inspiraci pro párování jednotlivých koktejlů s vybranými pokrmy.
Těšíme se na vás a vaše chuťové pohárky!

Marek Čimbora
Marek Čimbora je barman a mixolog populárního Kro Bistro & Bar v pražskom Karlíne.
Za barem je od svých 15 let jako doma, ale jeho skutečným domovem jsou slovenské Kysuce. Odtud pochází jeho vášeň pro bylinky a přírodu. Proto je rád spojuje a ulítává si při přípravě alko i nealko drinků. Můžete ho potkat za barem se šejkrem v ruce, na procházce v lese nebo trénovat funkční pohyb s bojovými prvky.
Před tím než přijel do Prahy, působil v bratislavském SaSaZu nebo populárním SOHO.
S Ultra Premium Brands spolupracoval na Ginovém a Rumovém festivalu.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány

Tomáš Mozr
Tomáš Mozr je barový historik, novinář, geograf, barman, a především koktejlový nadšenec, který se v oblasti gastronomie pohybuje již více než 15 let. Třebaže disponuje bohatými zkušenostmi zpoza baru, vždy ho to více táhlo k psaní, a to nejen v rovině popularizační, ale také akademické, kdy se specializuje na americké a evropské dějiny mezi dvěma světovými válkami. V současnosti působí ve společnosti Ultra Premium Brands jako šéfredaktor časopisu Warehouse #1. Pravidelně rovněž přispívá i do celé řady dalších periodik, přednáší na oborových akcích i na kurzech pro širší veřejnost a tvoří podcast určený všem zájemcům o koktejlovou kulturu s názvem Koktejly podle abecedy.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč