Základy barmanství pro dokonalý koktejlový večírek

Šéfkuchař: Marek Čimbora
Tomáš Mozr

Jaké je menu?

GinTonic  (welcome) 
SERVÍROVÁN VÝBĚR PRAŽENÝCH OŘECHŮ

Negroni Sbabliato (aperitiv) - lehčí hořkosladká kombinace prosecca, Campari a sladkého červeného vermutu Cinzano 
SERVÍROVÁNA SELEKCE ITALSKÉ ANTIPASTI 

Dark and Stormy - svěží kombinace Plantation Original Dark, zázvorového piva Fever-Tree a šťávy z čerstvé limetky 
SERVÍROVÁN KREVETOVÝ SALÁT

Apple Old Fashioned - spojení jamajského rumu Appleton Estate 12 y.o. Rare Casks, curkového sirupu, Angostura Aromati Bitter a křížaly na ozdobu 
SERVÍROVÁN ROASTBEEF S DOMÁCÍ MAJONÉZOU A BÍLÝM CHLEBEM

Espresso Martini - podmanivá kombinace kávy, kávového likéru, cukrového sirupu a slané vodky Mermaid 
SERVÍROVANE TIRAMISU "AL SIFONE"

3 500 Kč včetně DPH za osobu

Když se řekne příprava koktejlů, mnozí si hned vybaví ono teatrální vystoupení, kdy barmani pohazují lahvemi, šejkrují, míchají, rolují, mixují a vůbec všelijak přelévají zdánlivě nepřeberné množství různých tekutin sem a tam, aby připravili dokonalý drink. Jak ovšem poznamenal americký advokát a barový nadšenec David A. Embury: „Kdokoli může vytvářet dobré koktejly. Umění míchat nápoje není přísně a žárlivě střeženým tajemstvím. Ani schopností získanou lety svědomitého úsilí. Lze se mu naučit prakticky přes noc.“ A právě o této velké pravdě vás přesvědčí barman Marek Čimbora z karlínského podniku Kro Bistro&Bar a barman, barový historik a novinář Tomáš Mozr ze společnosti Ultra Premium Brands. Společně s nimi vás degustačními kombinacemi vybraných koktejlů a pokrmů provede také šéfkuchař Martin Kortus. 

Nejenže se naučíte základní barmanské techniky, ale dokonce se dozvíte i to, jak si například vyrobit vlastní bitters, likér nebo třeba zázvorové pivo. A v neposlední řadě získáte navíc také skvělou inspiraci pro párování jednotlivých koktejlů s vybranými pokrmy. 

Těšíme se na vás a vaše chuťové pohárky!

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pátek, 22. 09. 2023, 17:00 - 21:00

Volno

Marek Čimbora

Marek Čimbora je barman a mixolog populárního Kro Bistro & Bar v pražskom Karlíne.

Za barem je od svých 15 let jako doma, ale jeho skutečným domovem jsou slovenské Kysuce. Odtud pochází jeho vášeň pro bylinky a přírodu. Proto je rád spojuje a ulítává si při přípravě alko i nealko drinků. Můžete ho potkat za barem se šejkrem v ruce, na procházce v lese nebo trénovat funkční pohyb s bojovými prvky.

Před tím než přijel do Prahy, působil v bratislavském SaSaZu nebo populárním SOHO.

S Ultra Premium Brands spolupracoval na Ginovém a Rumovém festivalu.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Tomáš Mozr

Tomáš Mozr je barový historik, novinář, geograf, barman, a především koktejlový nadšenec, který se v oblasti gastronomie pohybuje již více než 15 let. Třebaže disponuje bohatými zkušenostmi zpoza baru, vždy ho to více táhlo k psaní, a to nejen v rovině popularizační, ale také akademické, kdy se specializuje na americké a evropské dějiny mezi dvěma světovými válkami. V současnosti působí ve společnosti Ultra Premium Brands jako šéfredaktor časopisu Warehouse #1. Pravidelně rovněž přispívá i do celé řady dalších periodik, přednáší na oborových akcích i na kurzech pro širší veřejnost a tvoří podcast určený všem zájemcům o koktejlovou kulturu s názvem Koktejly podle abecedy. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více