Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Šéfkuchař: Týna Roubitschek

Jaké je menu?

Žemlovka s ovocným pyré, domácí Pribiňáček, ořechový krokant a jablečné chipsy

Buchtičky plněné hroznovými povidly, chai latté šodó z espumy, citronový cukr

Krupicová kaše s rebarborovým pyré, marinovanými pomeranči, rakvičkovým crumblem, hnědým máslem a pistáciem

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Žemlovka, buchtičky s šodó a krupicová kaše, to jsou sladké vzpomínky na dětství, pokrmy, které v nás vyvolávají pocit štěstí i nostalgie. Na těchto sladkých jídlech jsme všichni vyrostli a když jsou někde na menu, moc rádi si je dopřejeme. Není žemlovka jako žemlovka, na tu z Krůčka se sjíždí celá Praha a hosté se po ní mohou utlouct. Divíte se?

Tento sladký kurz jsem pro vás připravili s Týnkou Roubitschek, která je součástí pekařské crew z Kro coffee & bakery, kde peče chleba, bagety a sladké dobroty. Inspirací pro kurz byla tradiční sladká česká jídla, které všichni dobře známe z dětství od našich babiček a máme s nimi spojeny ty nejsladší vzpomínky. Menu tvoří srdcovky a při jejichž přípravě se vydáme moderním směrem. Těšte se na upgrate tradičních receptů, navíc v zero waste duchu. Možná vám některé speciality znějí povědomě. Ano tyto dobroty můžete znát z menu Kro coffee, kde si na nich pravidelně ujíždí spokojení hosté. Pokud jste na sladké, tak je tento kurz stvořen přímo pro vás. Nechte se inspirovat recepty s nimiž zabodujete během víkendového branche či sladké večeře. Věříme, že chody, které si společně připravíme ocení, jak děti, tak dospělí. Během kurzu povýšíme “dezerty“ našich babiček na komplexní pokrmy plné netradičních kombinací a chutí.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 15. 10. 2022, 10:00 - 14:00

Volno

Sobota, 21. 01. 2023, 10:00 - 14:00

Volno

Týna Roubitschek

Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.

Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Jak se vaří v  Next Door by Imperial

Jak se vaří v  Next Door by Imperial

Zdeněk Pohlreich

5 000 Kč

Více

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Mexiko s Rodrigem (ENG)

Rodrigo Castro Vargas

3 300 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 300 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Delikatesy italského středomoří (ENG)

Matteo Crubellati

3 300 Kč

Více

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Ve stylu Grand Marnier

Ve stylu Grand Marnier

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Čtyřchodové menu michelinského šéfkuchaře

Čtyřchodové menu michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

4 500 Kč

Více