
Sladce, česky, netradičně s Kro bakery
Šéfkuchař:
Týna Roubitschek
Jaké je menu?
Žemlovka s ovocným pyré, domácí Pribiňáček, ořechový krokant a jablečné chipsy
Buchtičky plněné hroznovými povidly, chai latté šodó z espumy, citronový cukr
Krupicová kaše s rebarborovým pyré, marinovanými pomeranči, rakvičkovým crumblem, hnědým máslem a pistáciem
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Žemlovka, buchtičky s šodó a krupicová kaše, to jsou sladké vzpomínky na dětství, pokrmy, které v nás vyvolávají pocit štěstí i nostalgie. Na těchto sladkých jídlech jsme všichni vyrostli a když jsou někde na menu, moc rádi si je dopřejeme. Není žemlovka jako žemlovka, na tu z Krůčka se sjíždí celá Praha a hosté se po ní mohou utlouct. Divíte se?
Tento sladký kurz jsem pro vás připravili s Týnkou Roubitschek, která je součástí pekařské crew z Kro coffee & bakery, kde peče chleba, bagety a sladké dobroty. Inspirací pro kurz byla tradiční sladká česká jídla, které všichni dobře známe z dětství od našich babiček a máme s nimi spojeny ty nejsladší vzpomínky. Menu tvoří srdcovky a při jejichž přípravě se vydáme moderním směrem. Těšte se na upgrate tradičních receptů, navíc v zero waste duchu. Možná vám některé speciality znějí povědomě. Ano tyto dobroty můžete znát z menu Kro coffee, kde si na nich pravidelně ujíždí spokojení hosté. Pokud jste na sladké, tak je tento kurz stvořen přímo pro vás. Nechte se inspirovat recepty s nimiž zabodujete během víkendového branche či sladké večeře. Věříme, že chody, které si společně připravíme ocení, jak děti, tak dospělí. Během kurzu povýšíme “dezerty“ našich babiček na komplexní pokrmy plné netradičních kombinací a chutí.

Týna Roubitschek
Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

BBQ s Riccardem v zahradě Aromi (ENG)
Riccardo Lucque
3 600 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Frankieho božská pizza
Frankie Gallucci
2 900 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 300 Kč

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|
Jidapha Wisutrattana
3 300 Kč

Rum na talíři
Martin Kortus
3 300 Kč

Cesta chleba s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 600 Kč

Ve stylu Grand Marnier
Martin Kortus
3 300 Kč