Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Šéfkuchař: Týna Roubitschek

Jaké je menu?

Žemlovka s ovocným pyré, domácí Pribiňáček, ořechový krokant a jablečné chipsy

Buchtičky plněné hroznovými povidly, chai latté šodó z espumy, citronový cukr

Krupicová kaše s rebarborovým pyré, marinovanými pomeranči, rakvičkovým crumblem, hnědým máslem a pistáciem

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Žemlovka, buchtičky s šodó a krupicová kaše, to jsou sladké vzpomínky na dětství, pokrmy, které v nás vyvolávají pocit štěstí i nostalgie. Na těchto sladkých jídlech jsme všichni vyrostli a když jsou někde na menu, moc rádi si je dopřejeme. Není žemlovka jako žemlovka, na tu z Krůčka se sjíždí celá Praha a hosté se po ní mohou utlouct. Divíte se?

Tento sladký kurz jsem pro vás připravili s Týnkou Roubitschek, která je součástí pekařské crew z Kro coffee & bakery, kde peče chleba, bagety a sladké dobroty. Inspirací pro kurz byla tradiční sladká česká jídla, které všichni dobře známe z dětství od našich babiček a máme s nimi spojeny ty nejsladší vzpomínky. Menu tvoří srdcovky a při jejichž přípravě se vydáme moderním směrem. Těšte se na upgrate tradičních receptů, navíc v zero waste duchu. Možná vám některé speciality znějí povědomě. Ano tyto dobroty můžete znát z menu Kro coffee, kde si na nich pravidelně ujíždí spokojení hosté. Pokud jste na sladké, tak je tento kurz stvořen přímo pro vás. Nechte se inspirovat recepty s nimiž zabodujete během víkendového branche či sladké večeře. Věříme, že chody, které si společně připravíme ocení, jak děti, tak dospělí. Během kurzu povýšíme “dezerty“ našich babiček na komplexní pokrmy plné netradičních kombinací a chutí.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 21. 01. 2023, 10:00 - 16:00

Volno

Týna Roubitschek

Týnka je v první řadě máma pětiletého syna, která před 7 lety vyměnila kancelářské křeslo za vařečku. A i když není vyučená cukrářka, ani kuchařka, tak jídlo je pro ni druhá nejdůležitější věc v životě, hned po synovi. Ráda činí druhé šťastnými, skrze skvělé jídlo, které uvaří. Týnu baví dancehall a vaření s kamarády, proto dali dohromady oblíbený jamajský streetfood @Yardieprague, kterému se věnuje během léta.

Vařit a péct se naučila sama, zkoušením, ochutnáváním, a v nemalé míře ji ovlivnila i kuchyně její babičky, která ji inspiruje dodnes. Ráda staví na jejich základních receptech a dává jim modernější nádech. Ve volném čase peče narozeninové a svatební dorty. Týna sbírala zkušenosti v Miska ramen, Perníčkův sen, cateringu White Circus, košer restauraci King Solomon a teď je součástí pekařského týmu Kro coffee, kde peče chleba, bagety i sladké dobroty. 

Další kurzy lektora/ky

17. 12. 2022

Vánoční pečení s Kro bakery

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více