
Kuře z Kro Kitchen
Šéfkuchař:
Vojtěch Václavík
Jaké je menu?
Kuřecí krokety, hrachový hummus a kadeřávkový tabouleh
Nudlová polévka s kuřecími droby
Kuřecí prsa a játra s omáčkou z misa a houbami
4 000 Kč včetně DPH za osobu
Kro Kitchen, osobité bistro s otevřenou kuchyní a rotisserií, kde se pečou jedny z nejlepších grilovaných kuřat v Praze. Ta patří k hlavním specialitám podniku, ale těšit se můžete i na křupavý bůček, koleno a spoustu vegetariánských chodů. Z „Krůčka“ se stal oblíbený spot nejen pro hispery, ale zkrátka pro všechny, kteří milují skvělé jídlo s nápadem. Kuře tady povýšili na umění, na kombo s kuřetem se často musíte postavit do fronty. V kuchyni najdete tým zapálených profesionálů, který k přípravě pokrmů využívá jak klasické, tak i moderní postupy. Všechny chody vznikají z lokálních surovin od pěstitelů a také třeba od farmářů z trhu na Jiřáku, kde si tým z kuchyně rád vybere sezónní zeleninu a ovoce a vytvoří z nich denní specialitu. Jejich společnou vášní je fermentace, umami a hlavně touha dělat věci po svém a posouvat hranice. Kvalitní farmářské suroviny se snaží využít na maximum a i proto hojně využívají fermentace či sušení.
Kuře! Téma kurzu s Kro Kitchen snad nemohlo být jiné. Všichni chceme znát recept na dokonalé kuře v jejich podání. Těšte se na koncert v kuchyni Laboratoria. Čeká nás kuřecí triologie, během níž si z celého kuřete připravíme 3 recepty. Začneme u vývaru, protože ten je základem každé poctivé kuchyně. Uvaříme si nudlovou polévku s kuřecími droby. Jako předkrm jsou na menu kuřecí krokety s hrachovým hummusem a kadeřávkovým tabouleh. Toto kombo je spojením tří receptů, které fungují skvěle i samostatně a dohromady je to velká chuťová pecka. Jako hlavní chod večera přijdou na řadu kuřecí prsa a játra s omáčkou z hub a misa. V tomto chodu si vyhrajeme nejen s postupem, ale i dotažením chutí. Vojta vás naučí, jak postupovat, aby se prsa nevysušila a celý chod byl dokonale vyladěný. Už teď je jasné, že nás čeká skvělý kurz. Věříme, že se na něj bude stát fronta jako před Kro Kitchen. Proto neváhejte a chyťte své místo už teď. Těšíme se na vás v kuchyni Laboratoria.
Kurzem vás provede sám Vojtěch Václavík, kuchař a spolumajitel Kro Kitchen, který se rozhodl vařit bez kompromisů. Otevřením bistra Kro Kitchen si Vojta splnil svůj sen. My jsme rádi, že obohatil pražskou gastro scénu o tak skvělý koncept, který neustále roste. Nyní patří do jejich portfolia také pekařství a kavárna Kro Coffee & bakery i nová pobočka v Karlíně Kro Bistro & bar.

Vojtěch Václavík
Kuchař a spolumajitel Kro Kitchen, který se rozhodl vařit bez kompromisů. Vojta sbíral zkušenosti v restauraci Sansho u Paula Daye a poté se vydal na zkušenou do Osla, kde dva roky pracoval v michelinské restauraci Fauna a absolvoval i několik stáží ve Švédsku a Dánsku. Po návratu do Čech působil jako šéfkuchař Hergetovy Cihelny a pak přišlo na řadu Kro.Otevřením bistra Kro kitchen si splnil svůj sen. Pražskou gastro scénu obohatil o skvělý koncept, který neustále roste. Nyní patří do jejich portfolia také pekařství a kavárna Kro Coffee & bakery i nová pobočka v Karlíně Kro bistro & bar.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně
Marco Giampaoli
3 300 Kč

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Servírovaná večeře s Plantation rumem
Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli
4 000 Kč

Tradiční japonská kuchyně
Jakub Horák
3 800 Kč

Gin menu
Martin Kortus
3 800 Kč

Burgery od Burgermana
Petr Návrat
3 800 Kč

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)
Stefano Ciotti
6 500 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč