Kuře z Kro Kitchen

Šéfkuchař: Vojtěch Václavík

Jaké je menu?

Kuřecí krokety, hrachový hummus a kadeřávkový tabouleh

Nudlová polévka s kuřecími droby

Kuřecí prsa a játra s omáčkou z misa a houbami

4 000 Kč včetně DPH za osobu

Kro Kitchen, osobité bistro s otevřenou kuchyní a rotisserií, kde se pečou jedny z nejlepších grilovaných kuřat v Praze. Ta patří k hlavním specialitám podniku, ale těšit se můžete i na křupavý bůček, koleno a spoustu vegetariánských chodů. Z „Krůčka“ se stal oblíbený spot nejen pro hispery, ale zkrátka pro všechny, kteří milují skvělé jídlo s nápadem. Kuře tady povýšili na umění, na kombo s kuřetem se často musíte postavit do fronty. V kuchyni najdete tým zapálených profesionálů, který k přípravě pokrmů využívá jak klasické, tak i moderní postupy. Všechny chody vznikají z lokálních surovin od pěstitelů a také třeba od farmářů z trhu na Jiřáku, kde si tým z kuchyně rád vybere sezónní zeleninu a ovoce a vytvoří z nich denní specialitu. Jejich společnou vášní je fermentace, umami a hlavně touha dělat věci po svém a posouvat hranice. Kvalitní farmářské suroviny se snaží využít na maximum a i proto hojně využívají fermentace či sušení.

Kuře! Téma kurzu s Kro Kitchen snad nemohlo být jiné. Všichni chceme znát recept na dokonalé kuře v jejich podání. Těšte se na koncert v kuchyni Laboratoria. Čeká nás kuřecí triologie, během níž si z celého kuřete připravíme 3 recepty. Začneme u vývaru, protože ten je základem každé poctivé kuchyně. Uvaříme si nudlovou polévku s kuřecími droby. Jako předkrm jsou na menu kuřecí krokety s hrachovým hummusem a kadeřávkovým tabouleh. Toto kombo je spojením tří receptů, které fungují skvěle i samostatně a dohromady je to velká chuťová pecka. Jako hlavní chod večera přijdou na řadu kuřecí prsa a játra s omáčkou z hub a misa. V tomto chodu si vyhrajeme nejen s postupem, ale i dotažením chutí. Vojta vás naučí, jak postupovat, aby se prsa nevysušila a celý chod byl dokonale vyladěný. Už teď je jasné, že nás čeká skvělý kurz. Věříme, že se na něj bude stát fronta jako před Kro Kitchen. Proto neváhejte a chyťte své místo už teď. Těšíme se na vás v kuchyni Laboratoria.

Kurzem vás provede sám Vojtěch Václavík, kuchař a spolumajitel Kro Kitchen, který se rozhodl vařit bez kompromisů. Otevřením bistra Kro Kitchen si Vojta splnil svůj sen. My jsme rádi, že obohatil pražskou gastro scénu o tak skvělý koncept, který neustále roste. Nyní patří do jejich portfolia také pekařství a kavárna Kro Coffee & bakery i nová pobočka v Karlíně Kro Bistro & bar.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 05. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Vojtěch Václavík

Kuchař a spolumajitel Kro Kitchen, který se rozhodl vařit bez kompromisů. Vojta sbíral zkušenosti v restauraci Sansho u Paula Daye a poté se vydal na zkušenou do Osla, kde dva roky pracoval v michelinské restauraci Fauna a absolvoval i několik stáží ve Švédsku a Dánsku. Po návratu do Čech působil jako šéfkuchař Hergetovy Cihelny a pak přišlo na řadu Kro.Otevřením bistra Kro kitchen si splnil svůj sen. Pražskou gastro scénu obohatil o skvělý koncept, který neustále roste. Nyní patří do jejich portfolia také pekařství a kavárna Kro Coffee & bakery i nová pobočka v Karlíně Kro bistro & bar. 

 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více