Sushi

Šéfkuchař: Julek Surmaj

Jaké je menu?

Japonská rýže pro sushi

Maki

California maki

Uramaki roll

Nigiri

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Japonská specialita sushi, jehož příprava je obecně považována za složitou, patří mezi nejvyhledávanější pochoutky večírků a oslav. Osvojte si přípravu této oblíbené delikatesy na kurzu vedeném Julkem Surmajem, který Vás přesvědčí, že i zdánlivě složité může být naprosto jednoduché.

Nejprve vás krátce zasvětíme do historie sushi, naučíme základním dovednostem přípravy, seznámíme vás se surovinami,
které k sushi neodmyslitelně patří, a poradíme vám s jejich nákupem. Ukážeme si, jak správně suroviny (zejména ryby či krevety) čistit, porcovat a krájet.

Kurz přípravy sushi pro začátečníky trvá cca čtyři hodiny a probíhá v češtině pod vedením zkušeného kuchaře Julka Surmaje. 

Součástí kurzu je neomezená konzumace nealkoholických nápojů.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 14. 06. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Pondělí, 09. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Julek Surmaj

Julek Surmaj je zkušený kuchař, který se již víc jak 10 let specializuje na teplou japonskou kuchyni a přípravu sushi. Svou kariéru začal v restauracích Ambiente Brasileiro, kde si uvědomil, že japonská kuchyně bude opravdovou životní vášní. Jeho kroky poté vedly do japonské restaurace Katsura, dále do fusion restaurace Aureole, vyhlášené restaurace Soho či brněnské restaurace Koishi. Dodnes spolupracuje s japonským kuchařem Tsudou Hachirou, zakladatelem a majitelem restaurace Katsura. V únoru bude otvírat restauraci v Liberci Small Fish a také se věnuje cateringům na soukromých akcích, svatbách i večírcích.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka

Japonsko a whisky Nikka

Jakub Horák

4 000 Kč

Více

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Masopustní koblihy s Maškrtnicí

Juliana Fischerová

3 800 Kč

Více

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)

Davide Lagomarsino

3 800 Kč

Více

Mexiko s Mexicali Mercado

Mexiko s Mexicali Mercado

Martin Polačko

3 800 Kč

Více

Snídaně jako z La Bottega

Snídaně jako z La Bottega

Lukáš Pocnar

3 000 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne

Martin Kortus

2 500 Kč

Více

Surová Dcérka - Slovegán

Surová Dcérka - Slovegán

Nikoleta Kováčová

4 100 Kč

Více