
Sushi
Šéfkuchař:
Julek Surmaj
Jaké je menu?
Japonská rýže pro sushi
Maki
California maki
Uramaki roll
Nigiri
3 300 Kč včetně DPH za osobu
Japonská specialita sushi, jehož příprava je obecně považována za složitou, patří mezi nejvyhledávanější pochoutky večírků a oslav. Osvojte si přípravu této oblíbené delikatesy na kurzu vedeném Julkem Surmajem, který Vás přesvědčí, že i zdánlivě složité může být naprosto jednoduché.
Nejprve vás krátce zasvětíme do historie sushi, naučíme základním dovednostem přípravy, seznámíme vás se surovinami,
které k sushi neodmyslitelně patří, a poradíme vám s jejich nákupem. Ukážeme si, jak správně suroviny (zejména ryby či krevety) čistit, porcovat a krájet.
Kurz přípravy sushi pro začátečníky trvá cca čtyři hodiny a probíhá v češtině pod vedením zkušeného kuchaře Julka Surmaje.
Součástí kurzu je neomezená konzumace nealkoholických nápojů.

Julek Surmaj
Julek Surmaj je zkušený kuchař, který se již víc jak 10 let specializuje na teplou japonskou kuchyni a přípravu sushi. Svou kariéru začal v restauracích Ambiente Brasileiro, kde si uvědomil, že japonská kuchyně bude opravdovou životní vášní. Jeho kroky poté vedly do japonské restaurace Katsura, dále do fusion restaurace Aureole, vyhlášené restaurace Soho či brněnské restaurace Koishi. Dodnes spolupracuje s japonským kuchařem Tsudou Hachirou, zakladatelem a majitelem restaurace Katsura. V únoru bude otvírat restauraci v Liberci Small Fish a také se věnuje cateringům na soukromých akcích, svatbách i večírcích.
Další kurzy lektora/ky
Žádné další kurzy nejsou vypsány
Další volné kurzy

Japonsko a whisky Nikka
Jakub Horák
4 000 Kč

Masopustní koblihy s Maškrtnicí
Juliana Fischerová
3 800 Kč

Seafood - Davide Lagomarsino (ENG)
Davide Lagomarsino
3 800 Kč

Mexiko s Mexicali Mercado
Martin Polačko
3 800 Kč

Snídaně jako z La Bottega
Lukáš Pocnar
3 000 Kč

La Finestra představuje: maso
Lukáš Pocnar
4 200 Kč

ŽENY SOBĚ: Prosecco, Franciacorta, Champagne
Martin Kortus
2 500 Kč

Surová Dcérka - Slovegán
Nikoleta Kováčová
4 100 Kč