Sushi

Šéfkuchař: Julek Surmaj

Jaké je menu?

Japonská rýže pro sushi

Maki

California maki

Uramaki roll

Nigiri

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Japonská specialita sushi, jehož příprava je obecně považována za složitou, patří mezi nejvyhledávanější pochoutky večírků a oslav. Osvojte si přípravu této oblíbené delikatesy na kurzu vedeném Julkem Surmajem, který Vás přesvědčí, že i zdánlivě složité může být naprosto jednoduché.

Nejprve vás krátce zasvětíme do historie sushi, naučíme základním dovednostem přípravy, seznámíme vás se surovinami,
které k sushi neodmyslitelně patří, a poradíme vám s jejich nákupem. Ukážeme si, jak správně suroviny (zejména ryby či krevety) čistit, porcovat a krájet.

Kurz přípravy sushi pro začátečníky trvá cca čtyři hodiny a probíhá v češtině pod vedením zkušeného kuchaře Julka Surmaje. 

Součástí kurzu je neomezená konzumace nealkoholických nápojů.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 09. 10. 2023, 16:30 - 20:30

Obsazeno

Julek Surmaj

Julek Surmaj je zkušený kuchař, který se již víc jak 10 let specializuje na teplou japonskou kuchyni a přípravu sushi. Svou kariéru začal v restauracích Ambiente Brasileiro, kde si uvědomil, že japonská kuchyně bude opravdovou životní vášní. Jeho kroky poté vedly do japonské restaurace Katsura, dále do fusion restaurace Aureole, vyhlášené restaurace Soho či brněnské restaurace Koishi. Dodnes spolupracuje s japonským kuchařem Tsudou Hachirou, zakladatelem a majitelem restaurace Katsura. V únoru bude otvírat restauraci v Liberci Small Fish a také se věnuje cateringům na soukromých akcích, svatbách i večírcích.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Moderní italská kuchyně

Moderní italská kuchyně

Marco Giampaoli

3 300 Kč

Více

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Doutníky Arturo Fuente s párováním rumů v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Servírovaná večeře s Plantation rumem

Lukáš Hanzl
Marco Giampaoli

4 000 Kč

Více

Kuře z Kro Kitchen

Kuře z Kro Kitchen

Vojtěch Václavík

4 000 Kč

Více

Tradiční japonská kuchyně

Tradiční japonská kuchyně

Jakub Horák

3 800 Kč

Více

Gin menu

Gin menu

Martin Kortus

3 800 Kč

Více

Burgery od Burgermana

Burgery od Burgermana

Petr Návrat

3 800 Kč

Více

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti Chef's table (ENG)

Stefano Ciotti

6 500 Kč

Více