Sushi

Šéfkuchař: Julek Surmaj

Jaké je menu?

Japonská rýže pro sushi

Maki

California maki

Uramaki roll

Nigiri

3 300 Kč včetně DPH za osobu

Japonská specialita sushi, jehož příprava je obecně považována za složitou, patří mezi nejvyhledávanější pochoutky večírků a oslav. Osvojte si přípravu této oblíbené delikatesy na kurzu vedeném Julkem Surmajem, který Vás přesvědčí, že i zdánlivě složité může být naprosto jednoduché.

Nejprve vás krátce zasvětíme do historie sushi, naučíme základním dovednostem přípravy, seznámíme vás se surovinami,
které k sushi neodmyslitelně patří, a poradíme vám s jejich nákupem. Ukážeme si, jak správně suroviny (zejména ryby či krevety) čistit, porcovat a krájet.

Kurz přípravy sushi pro začátečníky trvá cca čtyři hodiny a probíhá v češtině pod vedením zkušeného kuchaře Julka Surmaje. 

Součástí kurzu je neomezená konzumace nealkoholických nápojů.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Pondělí, 30. 01. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Úterý, 21. 03. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Julek Surmaj

Julek Surmaj je zkušený kuchař, který se již víc jak 10 let specializuje na teplou japonskou kuchyni a přípravu sushi. Svou kariéru začal v restauracích Ambiente Brasileiro, kde si uvědomil, že japonská kuchyně bude opravdovou životní vášní. Jeho kroky poté vedly do japonské restaurace Katsura, dále do fusion restaurace Aureole, vyhlášené restaurace Soho či brněnské restaurace Koishi. Dodnes spolupracuje s japonským kuchařem Tsudou Hachirou, zakladatelem a majitelem restaurace Katsura. V únoru bude otvírat restauraci v Liberci Small Fish a také se věnuje cateringům na soukromých akcích, svatbách i večírcích.

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: maso

La Finestra představuje: maso

Lukáš Pocnar

4 200 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více