Kytky k jídlu

Šéfkuchař: Jakub Čadina
Jana Vlková

Jaké je menu?

  • Rajčatový salát s letní nadílkou
  • Plevelová omeleta
  • Králičí stehno na řebříčku a bramborové pyré s měsíčkovým popcornem           
  • Panna cotta se slézem maurským a fialkovým nebo jiným květinovým sirupem 
  • Nakládaný sýr ve vonných bylinkách
  • Jako dárek kulinární seno

3 600 Kč včetně DPH za osobu

Už dlouho jsme vás chtěli vzít do přírody a tato kombinace botanického workshopu a kulinárního kurzu bude první vlaštovkou.

Kurz zahájíme netradičně na rozkvetlé zahradě plné jedlých květů. Jana se o ni stará již léta a s láskou si ji hýčká. Na její zahradě rostou jedlé, plané i kulturní rostliny a my vás naučíme je poznávat, sbírat, ochutnávat, uchovávat a také používat v kuchyni. Na zahradě si natrháme vše, co budeme potřebovat na samotném kurzu vaření, ale i něco pro radost na doma. 

Jedlé byliny mají velmi rozmanité chuťové vlastnosti, uvidíte, jak mohou známé recepty proměnit v něco zcela nového, neotřelého. Pak už se vaší fantazii meze nekladou a budete připraveni na nové rozměry potěšení z jídla při používání jedlých květů. Nabídka zahrady se bude samozřejmě řídit rozmary přírody. 

K ruce vám bude šéfkuchař La Bottega Gastronomica, Jakub Čadina, který s nadšením používá ve své kuchyni vše, co nabízí příroda kolem. Jakub rád pracuje s divokými bylinkami i květy všech druhů, přes jedlé kvítí jako bezové květy až po smrkové vršky. Před prací se vydává na louku, aby ještě za rosy nasbíral ty nejčerstvější bylinky a jedlý plevel. Všechny ty květy mu dělají radost, přidávají další chuť a udělají krásný detail na talíři. Věříme, že Jakub vnese na kurz nejen své profesionální znalosti, ale bude vás bavit i svým vtipem.

Harmonogram kurzu

13:00 – 15:00 workshop na zahradě v Suchdole

15:00 – 16:00 přesun do Laboratoria (doprava vlastním autem nebo zajištění taxi)

16:00 – 16:30 občerstvení v Laboratoriu

16:30 – 20:30 kurz v Laboratoriu

Detailní informace o místě konání vám upřesníme do emailu.​

Termíny

Datum Stav Rezervace

Sobota, 24. 08. 2019, 13:00 - 20:30

Volno

Jakub Čadina

Šéfkuchař La Bottega Gastostromica působil během své kuchařské kariéry v řadě vyhlášených restaurací. Zkušenosti získával mimo jiné v pražských restauraci Chagall´s, nebo RedPif na pozici sous chefa. Do skupiny La Collezione Riccarda Lucqueho přišel z restaurace Grand Cru, kde pod vedením Jana Punčocháře vařil tři roky. 

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Jana Vlková

S humorem se představuje jako expertka jedlého kvítí a býlí. Vystudovala ekologii a žurnalistiku, živila se jako překladatelka francouzštiny, ale i jako novinářka v oboru cestování a gastronomie. Vaření, jídlo a květiny ve všech podobách jsou její velkou vášní a stejně tak to platí i pro květiny. Dlouholeté zkušenosti z těchto dvou oborů se postupně spojily a nyní Jana své znalosti s radostí předává dál. V roce 2015 vydala Květinovou kuchařku, která sklidila velký úspěch, a kromě toho pořádá i nejrůznější přednášky o jedlých květech, včetně seminářů přímo v přírodě. Později následoval titul Kytky k jídlu a Pampelišky k jídlu.​

Další kurzy lektora/ky

Žádné další kurzy nejsou vypsány

Další volné kurzy

Saláty v zahradě

Saláty v zahradě

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Fermentace

Fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Tradiční čínské dim sum knedlíčky!

Ladislav Dvořák

3 300 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

Riccardo Lucque

3 300 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více