La Finestra představuje: maso

Šéfkuchař: Lukáš Pocnar

Jaké je menu?

- Tatarák s lanýži a kyselými houbami

- Pasta all’amatriciana

- Jehněčí hřebínek

- Family style steak – telecí Rib Eye, piemontský T-bone, jehněčí kotletky, sezonní zelenina jako příloha

4 200 Kč včetně DPH za osobu

Steaky jsou signature dish italské restaurace La Finestra in Cucina, kde se specializují na přípravu stařených mas pocházejících z vybraných chovů a bio farem z Itálie, Španělska a USA.  Lukáš Pocnar, bývalý sous chef restaurace La Finestra in Cucina, připravil za svou kuchařskou dráhu již tisíce steaků, je to velký profík a rád vás naučí, jak připravit to nejlepší maso všech druhů a chutí i doma. Nyní působí jako šéfkuchař restaurace ze sítě italské gastro rodiny LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka. Lukáš vám ukáže, jak maso povznést do gastronomických výšin a také, jakým způsobem se vyvarovat nejčastějším chybám při přípravě mas.  

Na úvod si připravíte tatarák s lanýži a kyselými houbami. Hodně sebevědomá a netradiční kombinace, co říkáte? Už jste ji někdy ochutnali? Lukáš ji miluje! Je neotřelá, sexy a nezapomenutelná. Protože Lukáš vaří v italské restauraci, nemůže pochopitelně na menu chybět ani čerstvá pasta. Dalším chodem tak budou těstoviny s omáčkou all’amatriciana. Amatriciana je světoznámá omáčka na těstoviny patřící mezi absolutní italské klasiky, pochází z města Amatrice a Italové na ni nedají dopustit, stejně tak jako Lukáš. Ale zpět k masu… 

Jako třetí chod si připravíte lahodný a šťavnatý jehněčí hřebínek. Jakým způsobem? Více se dozvíte na kurzu, který bude korunovat výběrem lahodných stařených steaků pod názvem „Family style steak“ – telecí Rib Eye či piemontský T-bone. Potěšíme i milovníky jemnějšího masa, a to jehněčími kotletkami. Nám už se sbíhají sliny. A co vám? Neváhejte a přihlaste se nyní! Kapacita je omezená.

Termíny

Datum Stav Rezervace

Čtvrtek, 02. 02. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Lukáš Pocnar

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.​

Další kurzy lektora/ky

18. 02. 2023

Snídaně jako z La Bottega

16. 03. 2023

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Další volné kurzy

Pečení fantastického vánočního cukroví

Pečení fantastického vánočního cukroví

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Pečení fantastického vánočního cukroví II.

Martin Beránek

3 300 Kč

Více

Vánoční pečení s Kro bakery

Vánoční pečení s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Taro

Taro

Khanh Ta
Michal Černý

4 200 Kč

Více

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Sladce, česky, netradičně s Kro bakery

Týna Roubitschek

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Francie podle michelinského šéfkuchaře

Roman Paulus

5 000 Kč

Více

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Thajská kuchyně s Chilli Lips |ENG|

Jidapha Wisutrattana

3 800 Kč

Více

Ukázka z kurzu