
La Finestra představuje: maso
Šéfkuchař:
Lukáš Pocnar
Jaké je menu?
- Tatarák s lanýži a kyselými houbami
- Pasta all’amatriciana
- Jehněčí hřebínek s pastyňákovým pyré a pečenou mrkví
- Family style steak – telecí Rib Eye, T-bone steak, sezonní zelenina jako příloha
4 200 Kč včetně DPH za osobu
Steaky jsou signature dish italské restaurace La Finestra in Cucina, kde se specializují na přípravu stařených mas pocházejících z vybraných chovů a bio farem z Itálie, Španělska a USA. Lukáš Pocnar, bývalý sous chef restaurace La Finestra in Cucina, připravil za svou kuchařskou dráhu již tisíce steaků, je to velký profík a rád vás naučí, jak připravit to nejlepší maso všech druhů a chutí i doma. Nyní působí jako šéfkuchař restaurace ze sítě italské gastro rodiny LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka. Lukáš vám ukáže, jak maso povznést do gastronomických výšin a také, jakým způsobem se vyvarovat nejčastějším chybám při přípravě mas.
Na úvod si připravíte tatarák s lanýži a kyselými houbami. Hodně sebevědomá a netradiční kombinace, co říkáte? Už jste ji někdy ochutnali? Lukáš ji miluje! Je neotřelá, sexy a nezapomenutelná. Protože Lukáš vaří v italské restauraci, nemůže pochopitelně na menu chybět ani čerstvá pasta. Dalším chodem tak budou těstoviny s omáčkou all’amatriciana. Amatriciana je světoznámá omáčka na těstoviny patřící mezi absolutní italské klasiky, pochází z města Amatrice a Italové na ni nedají dopustit, stejně tak jako Lukáš. Ale zpět k masu…
Jako třetí chod si připravíte lahodný a šťavnatý jehněčí hřebínek. Jakým způsobem? Více se dozvíte na kurzu, který bude korunovat výběrem lahodných stařených steaků pod názvem „Family style steak“ – telecí Rib Eye či T-bone. Nám už se sbíhají sliny. A co vám? Neváhejte a přihlaste se nyní! Kapacita je omezená.

Lukáš Pocnar
Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.
Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně
Vojtěch Petržela
3 800 Kč

Zmrzlina jako z Crème de la Crème
Honza Hochsteiger
3 300 Kč

Pestrost filipínských chutí s Don Papa
Martin Kortus
3 300 Kč

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)
Riccardo Lucque
4 500 Kč

Sushi
Julek Surmaj
3 300 Kč

Moderní salátové variace
Lukáš Pocnar
3 200 Kč

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi
Jan Albrecht
Marco Giampaoli
3 500 Kč

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi
Týna Roubitschek
3 600 Kč