La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Šéfkuchař: Lukáš Pocnar

Jaké je menu?

- Panzanella s krevetami 

- Linguine se slávkami

- Heřmánkové risotto 

- Signature La Finestra in Cucina: výběr ryb (pražma v soli, mořský ďas Meunière, kambala) servírovaný na způsob ,,family dinner“ a sezonní přílohy 

4 200 Kč včetně DPH za osobu

Plavete v přípravě ryb anebo Vám už docházejí nápady, jak na jejich chutnou a profesionální úpravu? Pak se nechte inspirovat Lukášem Pocnarem, bývalým sous chefem restaurace La Finestra in Cucina, kde svým hostům nabízejí každý den čerstvé ryby a mořské plody (pozn.: Lukáš je aktuálně šéfkuchařem restaurace La Bottega Bistroteka patřící do sítě italských restaurací a bister LaCollezione). Lukášovy bohaté zkušenosti, od vykostění až po správné propečení masa a dochucení,  oceníte při přípravě běžné večeře, rodinné oslavy i při vaření slavnostního menu. Po absolvování kurzu si totiž přípravu ryb a mořských plodů budete užívat a cítit se v ní jistí jako ryba ve vodě. Tak jdeme na to!

Jistě nám dáte za pravdu, že chuti dobře připravených čerstvých ryb se nic nevyrovná. Lukáš ovšem umí přípravu těchto darů moře pozvednout na luxusní kulinářský zážitek. První chod z menu, salát panzalella s krevetami, je poměrně jednoduchou záležitostí, jeho chuť je ale tak podmanivá, že jakmile ji jednou ochutnáte, stanete se přáteli na celý život. Protože Lukáš vaří v italské restauraci, nemůže pochopitelně na menu chybět ani čerstvá pasta. Dalším chodem tak budou těstoviny linguine se slávkami. Z rozmanitých receptů na těstoviny z mořských plodů, které v Itálii existují, je tato varianta na seznamu těch TOP. Není divu, vzhledem k tomu, jak chutné toto ikonické neapolské jídlo je.

A co heřmánkové risotto, znáte tuto netradiční kombinaci? Lukáš ano, miluje ji, a proto si s ním společně uvaříte i tento moderní pokrm. Zlatým hřebem menu pak bude signature La Finestra in Cucina, tedy excelentní výběr ryb od pražmy královské, mořského ďasu až po kambalu. Vše servírováno na způsob „family diner“ včetně sezonní přílohy. Tak neváhejte a užijte si moře chutí v naší škole vaření Laboratorio. 

Termíny

Datum Stav Rezervace

Středa, 08. 11. 2023, 16:30 - 20:30

Volno

Lukáš Pocnar

Lukáš má na kontě řadu zkušeností třeba v restauraci Rybí trh, Les Moules a Renomme, odkud odešel kvůli novému projektu „Oblaca“, kde následně sbíral zkušenosti od kolegů z Four Seasons, kteří pracovali přímo pod Andreou Accordim, jenž České republice přinesl první michelinskou hvězdu. Pak se Lukáš rozhodl vařit v La Bottega di Finestra pod vedením Riccarda Lucqueho a Radka Hasmana, kde roky působil jako sous chef. Nyní je šéfkuchařem restaurace z italské sítě restaurací a bister LaCollezione, konkrétně v La Bottega Bistroteka.​

Další kurzy lektora/ky

26. 06. 2023

Moderní salátové variace

16. 09. 2023

Snídaně jako z La Bottega

16. 10. 2023

La Finestra představuje: maso

24. 10. 2023

Moderní salátové variace

Další volné kurzy

Výčep - moderní české kuchyně

Výčep - moderní české kuchyně

Vojtěch Petržela

3 800 Kč

Více

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Zmrzlina jako z Crème de la Crème

Honza Hochsteiger

3 300 Kč

Více

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Pestrost filipínských chutí s Don Papa

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Tuňák v hlavní roli s Riccardem (ENG)

Riccardo Lucque

4 500 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Moderní salátové variace

Moderní salátové variace

Lukáš Pocnar

3 200 Kč

Více

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Párování rumů a doutníků v zahradě Aromi

Jan Albrecht
Marco Giampaoli

3 500 Kč

Více

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Jamajská kuchyně v rytmu Yardie v zahradě Aromi

Týna Roubitschek

3 600 Kč

Více

Ukázka z kurzu