LA FINESTRA představuje: SEAFOOD

Šéfkuchař: Tomáš Juřík

Jaké je menu?

Krevetový salát s mangem, avokádem a citronovou majonézou
Cacciucco polévka s kalamáry, mušlemi sv. Jakuba, slávkami a šafránovými passatelli
Gnocchi s grilovanými artyčoky, vongolemi a bazalkou
Family style linguine s humrem, rajčaty a zázvorem

3 950 Kč včetně DPH za osobu

Ochutnáváte na dovolené rádi plody moře, ale doma nevíte jak na ně? Tak i na tento řešení tohoto problému máme v Laboratoriu recept. A prozradí vám ho jeden z nejpovolanějších, šéfkuchař restaurace La Finestra in Cucina, Tomáš Juřík. S námi už se nebudete bát žádného druhu seafoodu, ani jeho přípravy. Začnete s jednoduchým, ale velmi svěžím předkrmem, který vás ohromí svými chutěmi a kombinacemi - krevetový salát s mangem, avokádem a citronovou majonézou. A mimochodem, už jste slyšeli nebo ochutnali francouzskou bouillabaisse? Pokud vám chutnala, tak si jistě zamilujete i její italskou variantu, rybí polévku z trhu - Cacciucco. Ta se bude připravovat z kalamár, mušlí sv. Jakuba, slávek a doplníme i o šafránové passatelli. A to, že si mořské plody skvěle rozumí s těstoviny vás přesvedčí  -gnocchi s grilovanými artyčoky, vongolemi a bazalkou​. A jak zakončit hostinu s přímořskou atmosférou? No přeci králem této kategorie - humrem. Budeme ho podávat s rajčaty a zázvorem .

Tomáš Juřík

Svou kuchařskou praxi začínal v restauraci Pastacaffe Tonino Lamborghini (Ambiente Group), kde zůstal jeden rok. Poté pokračoval do La Degustation Boheme Bourgeoise. Své zkušenosti rozšířil na měsíční stáži v New Yorku v restauraci Avoce, která se pyšní hned dvěma hvězdami gastronomického průvodce Michelin Guide. Nyní je Tomáš šéfkuchařem v restauraci La Finestra.

Další kurzy lektora/ky

14. 10. 2019

LA FINESTRA představuje: RYBY

03. 11. 2019

LA FINESTRA představuje: MASO

Další volné kurzy

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

S Darinou - Rodinný jídelníček efektivně

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Rum na talíři

Rum na talíři

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Triky šéfkuchařů - Dochucování (sladká a slaná chuť)

Jana Bilíková
Honza Všetečka

3 300 Kč

Více

Domácí listové těsto

Domácí listové těsto

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Indian home cooking se Sofií 2 (ENG)

Sofia Smith

3 300 Kč

Více

Tajemství chutí a vůní Asie

Tajemství chutí a vůní Asie

Ondřej Hutník

3 600 Kč

Více

Ladies with cocktails in the kitchen

Ladies with cocktails in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více