Lanýžové menu s Riccardem (ENG)

Šéfkuchař: Riccardo Lucque

Jaké je menu?

Černý lanýž, vejce vařené na 70 stupňů, raw sezonní houby

Lanýžové lívance, parmazán, redukce z kuřecího vývaru

Vaječné taglierini a bílý lanýž

Hovězí plátek, lanýžová bramborová kaše, omáčka z černého lanýže

Čokoládový dortík bez mouky

5 000 Kč včetně DPH za osobu

Každý podzim se milovníci lanýžů sjíždějí do Itálie, aby si vychutnali speciální menu s lanýži. A jelikož máme italské kořeny, tento exkluzivní zážitek bychom Vám nemohli odepřít. Milí milovníci lanýžů, zveme Vás na kurz věnovaný těmto delikátním houbám, který povede sám Riccardo Lucque. Můžeme Vám slíbit, že si z kurzu odnesete neopakovatelný a luxusní zážitek, protože nosnou ingrediencí jsou právě lanýže, gurmány vyhledávaná delikatesa. Připravíme si salát s lanýži a vejcem vařeným na 70 stupňů, lívance na slano s lanýži a redukcí z kuřecího vývaru a další vynikající jídla s lanýži.

Kurzy vedené Riccardem mají vždy skvělou atmosféru, náboj a jsou velmi obohacujícím zážitkem. Lanýže jsou jako víno, každá oblast má svou vůni. V Itálii mají svoji dlouholetou tradici a jejich vyhledávání patří k přísně střeženým rodinným tajemstvím a kulturnímu bohatství země.

V Laboratoriu si na kvalitních surovinách zakládáme, přijďte se sami přesvědčit na náš kurz.

Kurz je veden v anglickém jazyce.

 

Termíny

Datum Sommeliér Stav Rezervace

Středa, 18. 11. 2020, 16:30 - 20:30

Flemming Laugesen Volno

Riccardo Lucque

Od roku 1993 pobýval devět let v Anglii a pracoval v restauraci Zafferano. V Londýně se stal výkonným vedoucím šéfkuchařem řetězce pěti italských restaurací. Svoji kariéru přenesl i do New Yorku. Od roku 2002 žije v Praze, kam přišel původně jako šéfkuchař restaurace Square. V roce 2005 otevřel svoji první restauraci Aromi, následovala La Finestra in Cucina a bistra La Bottega.

 

Další kurzy lektora/ky

27. 10. 2020

Ryby a mořské plody (ENG)

29. 10. 2020

Riccardův Chef’s Table s lanýži

10. 11. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

16. 11. 2020

Riccardova Itálie (ENG)

24. 11. 2020

Riccardův Chef’s Table s lanýži

02. 12. 2020

Těstoviny v moderním pojetí (ENG)

14. 12. 2020

Ryby a mořské plody (ENG)

Další volné kurzy

Men in the kitchen

Men in the kitchen

Martin Kortus

3 300 Kč

Více

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

La Finestra představuje: ryby & mořské plody

Tomáš Juřík

3 950 Kč

Více

Anatomie dortu

Anatomie dortu

Eliška Klanicová

3 300 Kč

Více

Barvy a vůně Asie

Barvy a vůně Asie

Ondřej Hutník

3 300 Kč

Více

Sushi

Sushi

Julek Surmaj

3 300 Kč

Více

Champagne

Champagne

Martin Kortus

3 900 Kč

Více

Vaření s dětmi

Vaření s dětmi

Darina Sieglová

2 500 Kč

Více

Základy fermentace

Základy fermentace

Zuzana Ouhrabková

3 300 Kč

Více

Ukázka z kurzu